CJ 5 Hakkında Uzman Olan Abileri Yardıma Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özgürkırdar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,885
Ynt: CJ 5 Hakkında Uzman Olan Abileri Yardıma Bekliyorum

Uzmanlar konuşmuş ben yinede fikrimi söyliyeyim izninizle.

Neden illa cj5, bunun yerine bir willy toplamaya kalksanız en az 3-4 bin karınız olur ilk etapta, sonra zamanla sınırlara dayandıkça büyütürsünüz. Mekaniği kötü bir cjdense güzel toplanmış bir willy daha iyi değilmidir?

Etiketler

Tuzla CJ'de düşünülebilir. Kısıtlı bütçesi olup Cj hayali kuranlar için bence ateşlerinin sönmesi adına iyi bir alternatif. Köylerde dolu ve ne olduğunu bile bilmeyen sahipleri var. Çok ucuza alınabilir. 9000 lira bütçeylede ve daha sonra imkan buldukça bütçe ayıracağa benziyor arkadaş. Görsellik olarak tatmin edici bir sonuç alacaktır diye düşünüyorum..

dediğim gibi cj 5 bende bir hastalık oldu...hocam anlamadım tuzla cj derken ne demek istediğinizi

özgürkırdar' Alıntı:
dediğim gibi cj 5 bende bir hastalık oldu...hocam anlamadım tuzla cj derken ne demek istediğinizi

Şimdi bir sürü CJ5 üstadı varken bilmiş bilmiş konuşmak istemem ama kimsede yok bu saatte. Eksiği varsa üstadlar ekler yarın.
CJ Amerika dışında bir çok ülkedede üretildi daha doğrusu montajlaması yapıldı demek daha uygun bir tabir. İşte Tuzla CJ'de bizim ülkemizde bizzat Tuzla'da montajlanan CJ'ler. Cj fanatikleri bu CJ'lere çakma CJ dediği için. Orjinal Amerikan CJ'lerinden daha ucuza satılır. Yani anlayacağın işi bilenler tarafından makbul sayılmaz. Bu sebeple daha ucuza bulabilirsin. Görsel olarak gerekli tatmini sağlar sana çünkü kasa tipi aynı neticede. Ama motor olarak şahin motorlusunu bile bulabilirsin piyasada.. Yani anlayacağın görüntü var ses yok CJ'si.. :smiley::smiley::smiley:

ne demek istediğini şimdi anladım hocam eyvallah...düşüncen için çok sağolasın.dediğin gibi çok ucuza mal ederim görüntü olarak anlamayanları tadmin eder ama heralde benim bir yanım buruk kalır orjinal olmadığı için o yüzden pek sıcak düşünemiyorum :smiley:

alpaslanepli' Alıntı:
Şimdi bir sürü CJ5 üstadı varken bilmiş bilmiş konuşmak istemem ama kimsede yok bu saatte. Eksiği varsa üstadlar ekler yarın.
CJ Amerika dışında bir çok ülkedede üretildi daha doğrusu montajlaması yapıldı demek daha uygun bir tabir. İşte Tuzla CJ'de bizim ülkemizde bizzat Tuzla'da montajlanan CJ'ler. Cj fanatikleri bu CJ'lere çakma CJ dediği için. Orjinal Amerikan CJ'lerinden daha ucuza satılır. Yani anlayacağın işi bilenler tarafından makbul sayılmaz. Bu sebeple daha ucuza bulabilirsin. Görsel olarak gerekli tatmini sağlar sana çünkü kasa tipi aynı neticede. Ama motor olarak şahin motorlusunu bile bulabilirsin piyasada.. Yani anlayacağın görüntü var ses yok CJ'si.. :smiley::smiley::smiley:
Alpaslan gece gece beni ne gulduruyosun Annemde icerden bana kendi kendine ne guluyosun diyor Alemsin valla :D

alpaslanepli' Alıntı:
Abi ayrıntı ver bilelim bea.. :smiley::smiley::smiley:
Yok sana ayrinti filan Dukkani oole acik birakip gitmissiniz Yan dukkan tabelasini cevirip kapiyi kitliyo gidiyo Bizim ki ardina kadar acik ohhhhh :smiley:

alpaslanepli' Alıntı:

Arkadaşlar gece gece kimse yokken ben attım tuttum. Bi okuyun helede yanlışlar varsa düzeltin bende öğrenmiş olayım.
Ufuk abininde bilgisi zayıf olduğu için! yazamamış hataları ;D ;D ;D

küçük birkaç ipucu verip kaçiim bende..
1.gezenbilir forum sayfalarında cj ile ilgili tüm sorularınıza yanıt bulursunuz..
2.cj lerde alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şeyler
a. şasi ve motor numarasının ruhsat ile karşılaştırılması
b. 5.000 liralık cj omasına olur ama alırsın 10.000 daha üstüne korsun ;D ugraştıgın ve stresine degermi karar senin
c. ben orjinal harici motorları sevmem karar senin tabii ki..2 tip motor vardır 3.800 ve 4.200cc yine benim tercihim 4.200 bilginize
d. araçta ön fren disk şiddetle tavsiye edilir..tamburlu fren varsa benim gibi su çıkşında agaç ile kanka olabilirsin(çoook eski bir tecrübe ;D )
e. elektronik ateşleme olması daha bir iyidir(suyun ortasında kalabilirsin...yine çoook eskibir tecrübe ;D)hem sık problem çıkaemaz..
f. dış görünüşe sakın aldanmayın..çok yanılıp araçta çıkan masraflardan soguyan olmuştur..
g. benim gibi birine araç gösterme ;D ;D çünkü bir cj nin alıcıyı üzmemesi için yukardaki şıların ve şu anda aklıma gelmeyen diger avantajların olması gerekir..ve bunlar hergün internetten bakıyorum en az 15.000 tl lik araçlarda mevcut..

ha bu arada hiç bir zaman willys veya tuzlaya laf etmem bu araçlar beni zehirledigi için onlarada tabii ki bakabilirsiniz..en son notum cj,willys ve tuzlayı alacaksanız umarım..mekanik bilginiz vardır..yoksa ustalar sizi çok üzer..selamlar..saygılar..

tuncay abi deneyimlerini benle paylaştığın için teşekkür ederim :smiley:ama ben diyeceklerimi söyledim diyipte bırakma beni hata yapmak istemiyorum :smiley:

elimden geldigi kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım..merak etme!ilan linklerini özelden atarsan yorum yapabilirim..

Tuncay CJ' Alıntı:
elimden geldigi kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım..merak etme!ilan linklerini özelden atarsan yorum yapabilirim..

yok ilan linklerini özelden atmasın ;)

burada yayınlasın benim gibi cj düşünenlerde faydalanmış olur.

bu arada cj alırken sana uğrayacağım tuncay abi ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR