Çinili Göl Tırmanışı ve Kraterden Çıkış

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan NAZIM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 76
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,482

Etiketler
Ynt: Çinili Göl Tırmanışı ve Kraterden Çıkış

zor yollarda iniyor ama bakın nasıl tırmanıyor ;D
http://video.mynet.com/h.bilgehancihanci/Zor-Yollar-Cinili/1207697/

hus55' Alıntı:
ilk evela tebrikler nazim'cigim ! bu basligi simdi gordum kardes :-[ cok muhim bir olay, gercekten. bu zemin cocuklar ile buyukleri ayirt etdiriyor galiba.

allah hepnizin yolunu acik etsin. kazasiz belasi, kirmadan dokmeden gezin ve yuvaya tekarar donun.... ;)

yasa cartop bizi p3'lere kadar gonderdin. bi zahmet clubwagen'e de eklersen iyi olur. sevgiler saygilar mehmet abi.

hmmmm, aslinda nazim gardas neden benim adim hic gecmedi bu konuda ????

aslinda bu bir huseyin ve mahmut usta ortak etkinligidir :D :D :D :D :D :D :D :D :D son soz sizin olsun... ;D

operasyon tamamdir. allah isterse yarin emanetler yaninda olur ;)

herkese sevgiler , saygilar.

huseyin kurtbas

Evet Huseyin, Yankiler bu videoyu görmemişti...Bunlara da postaladım ki gözleri biraz bayram etsin :smiley:
Cartop

http://www.clubgwagen.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=2397

çıkışınızı abime gösterdim resimlerinizi bizim jc 5 in rahatlıkla burayı cıkacagını söyledi abimle aynı fikirdeyiz bizim jc 5 cıkar burayı

zor yollarda nissan ın çıkış videosunuda izledim mercedes in çıkış videosunuda, zor yollarda Sayın Becce nissanın sadece arka difransiyelinde kilit olsa çıkar diyordu.mercedes de ise çıkarken hem ön hemde arka kilit kullanılmış yazıyor. aracın devirli gitmesi dışında pekte zorlanmış gibi görünmüyor. bence bu sadece mercedesin başarısı değil difransiyel kilitinin başarısı gibi duruyor :smiley:

turkakreb' Alıntı:
zor yollarda nissan ın çıkış videosunuda izledim mercedes in çıkış videosunuda, zor yollarda Sayın Becce nissanın sadece arka difransiyelinde kilit olsa çıkar diyordu.mercedes de ise çıkarken hem ön hemde arka kilit kullanılmış yazıyor. aracın devirli gitmesi dışında pekte zorlanmış gibi görünmüyor. bence bu sadece mercedesin başarısı değil difransiyel kilitinin başarısı gibi duruyor :smiley:
arkadaşıma bende katılıyorum ancak tek neden bu olmayabilir mercedesin kısa şase olması 3.0 dizele sahip olması lastıklerin uyumu aracın aşşağıdan kaptırması ve hızlanması ve o anki yolun arazı koşulu buna etken olmuş olabilir.

o tirmanisi basarili cikmak icin ;

capi buyuk lastik, en az 33" idial olcu 35". lastik buyudukce zor kosul kuculur ;)
dogru ayna pinyon orani
on arka dif lock sart
dusuk lastik havasi onler 10 psi , arkalar 8 psi oldumu gor lastik nasil emisir zemine. nazim'in da becce'nin lastik havalari cooooook fazla . kaya gibi sert. zaten
zemin kaygan kaya , ve kaya gibi lastik kaya'ya carpinca ilerleme mumkun degil ]

aslinda mercedesin avantaji sadece diff lock degil. her arac da diff lock ile super performans sergiler , ancak mercedes'in avantaji saglamligi. biseyin kirilma, kopma veya dagilma
sansi cok daha azdir diger araclara gore ;)

tabi ki, hor kullanilan HER ARAC ARAZI YAPAR, MERCEDES DAHIL !! :p

Selamlar,

Göle ilk indiğimizde ön diff lock çalışmıyordu ve sadece arka kilitlerle vinçleyerek çıkabildik.
Mahmut Usta ön kilidi yaptı ve ince lastikleri taktık, tek denemede çıktık.

Sadece arka kilit yeterli olmayacaktır.
Ön ve arkada kilit olan ve yüksek irtifada motoru bayılmayan her araç rahatlıkla çıkabilir.

Nazım

nazım bey dogru demiş bu tür yerlerde dıf kilıtleri çok önemli dünyada fabrika çıkışlı ön arka dif kilitleri olan 2 araç var benim bildigim biri lc digeri mers g mersedesinkilit sistemi çalışması lc göre biraz daha iyi ama lc de ön arka kilitlere ilaveten orta kilıt var oda lc farkı kısaca zamanı gelince tırmanma yaparız yine söylüyorum 2 ci vitesle parçalar 3 vitesle çıkarım daha düşük vitesler sıkıntı yapar bu turbo intercool dizel lc farkı :D :D

V8'i alip gelsem cok iyi olurdu,ama...... dumrul, 460 G'lerin 2 diff lock'u var ama 463 kasa'nin 3 diff lock mevcut ;)

lc iyi arac, yan yana mukayese etmek cok iyi olacak. lc uzun sase mi ?

video cekimlerini dort gozle beklerim.

huseyin

hüseyin bey lc hdj 80 kasa sizinde yazdıgınız gibi 463 kasa mekanik sistemden elektronik sistemlerle 3 lü kilit sistemine geçmişler lc deki daha farklı orta kilit mekanik olarak devreye alınabiliyor lc yeni modellerinde hep elektronik sistemlere geçti arazide ne kadar az elektronik o kadar az proplem v 8 makinaya gelince tabiiki öyle bir makinayla denememek yanlış olur her şeye ragmen 2 vitesle parçalar 3 le çıkarım :D ; :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR