Ynt: Chevrolet Blazer Lüfen Yardım
wıllys - davut' Alıntı:
Birde araçlarla ilgili bu tarz da dilekçeleri ümaniye kabul ediyormuş diye duymuştum. Geçende bir arkadaşım 2.0 lt peugeot aracı için esenyurt ta dilekçe vermek istemiş , ümraniye ye yönlendirmişler.
valla olurunu bılmıyorum.burada bır arkadas ıdda etmıstı ben 2 kademe dusuk oduyorum dıye.herkes karsı cıkmıstı olmaz oyle sey dıye.sıgortacıdan alınan ındırım talep formuna 2 alt kademeden odemek ıstıyorum dıye yazıyormus. aslında kanun hem acık hem bosluk var.
14/12/2004 tarihli ve 2004/8327 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre kasko sigortası değeri uygulamasının usul ve esasları aşağıda açıklanmıştır.
1- Kasko Sigortası Değeri Uygulaması
1.1. Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 5 inci maddesinin (I) sayılı tarifesinde yer alan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzeri taşıtlar için 2005 yılında uygulanacak olan motorlu taşıtlar vergisi tutarlarının, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından cinsi, kodu, modeli, markası, tipi ve yaşı esas alınarak yayınlanan ve yetkili sigorta acentelerine bildirilen, 2005 yılı Ocak ayı itibariyle uygulanacak olan 71 numaralı
“Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesi” nde yer alan kasko sigortası değerlerinin % 5 ini aşması halinde, aynı yaş grubunda bulunan taşıtlara ait vergi tutarları, bir alt kademedeki taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak uygulanacaktır.
1.2. Bu uygulama mükelleflerin müracaatı üzerine yapılacaktır.
1.3. Mükelleflerin bu uygulamadan yararlanabilmesi için, taşıtların kasko sigortası poliçesine sahip olmaları zorunlu değildir.
kanun bu.
%5 ını asması halınde bır alt kademeden odenır dıyo.ındırım yapıldıgı halde yıne %5 ını astıgı ıcın yıne bır alt kademeden odenır mantıgı cıkabılır.sadece 1 alt kademeden odenır veya ındırım 1 defa yapılabılır gıbı cumleler yok.
2 senedır ındırım talep formunu kartal vergı daıresınde kendım goturerek dusumu yapıyorum.sadece umranıye dıye bırsey yok.
vergı daıresı muduru acık acık soyledı 2 alt kademeden odemek ıstıyorum dıye yaz ona gore dusum yaparız dıye.ordakı memurlar tereddutte kaldı bırısı sadece 1 kere duser dıgerı hıc bır fıkrım yok falan fılan dıye konusuyorlardı.ve mudure yonlendırdıler.mudurde dırek o sekılde soyledı.daha ne dıyım . en erken ocak ayında belgelenır bu soylem.