Ynt: Chevrolet Blazer lüfen yardım
Selam,
Bende 97 Blazer var şehir içinde 18 LT ortalama yakıyorum, şehirler arası bu rakam 14-15 lt civarına iniyor. LPG sistemin Prins. Parça fiyatları arkadaşın dediği gibi yurt dışında çok uygun. Benim önerim alacağın aracın ne kadar temiz olduğuna çok dikkat etmen. Dikkat etmen gerekenler şunlar olabilir.
1. Araçla test sürüşüne çıktığınızda motor ısısına dikkat et. Motor ısındıktan sonra ısı göstergesi sabit kalır çok az oynamalıdır. Eğer bir düzensizlik varsa. Radyatörde, termostat da sıkıntı olabilir. Hatta contada, silindir kapağında bile sıkıntı olabilir. Kontrol etmek gerekir.
2. Motorun nasıl devir aldığına dikkat et 4000-4500 devirleri zorlanmadan görmeli. Bu araçlar çok hızlı hızlanabilirler.
3. Aracın farlarını yaktığında iç ışıklarını yaktığında bunlar pır pır etmemeli düzenli yanmalı aksi durum şarj dinamosu arızasını gösterebilir.
4. Akünün durumuna bak çok eskiyse devir düşüklüğü devir düzensizliğine kadar bir sürü şeyi etkileyebilir. Akü sağlam iyi durumda olmalı.
5. Vantilatör kayışı ve burada ki ekipmanları kontrol et zamanla bozulan eskiyen parçalardır. İlk çalıştığında motordan gelen ıslık sesi bunun göstergesidir.
6. Klimayı aç aracın hararetini kontrol et yükselmemeli. Yükseliyorsa sorun olabilir.
7. Aracı lifte kaldırın diskleri aktarma organlarını kontrol edin.
8. Arazi şanzımanını kontrol edin 4x4 Hi ve 4x4 Low modlarında sorunsuz çalışıyor mu bakın.
Yukarıda saydıklarım önemli bunlar da sıkıntı varsa size masraf çıkartır ve araç sizi üzebilir. Fakat hepsi çözülebilen sorunlar.
Bir de tavsiye olarak LPG tankının bagaja takılmadığı bir araba tercih edin zira çok yer kaplıyor. Yada hiç LPG takılmamış araç alırsanız tankı bagaja takmayın. Birde Prins marka tercih etmenizi öneririm.