Cherokee Xj Lastik Sorunsalı!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karaismet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,717
Bilgiler için çok teşekkür ederim çok makbule geçti ttogan.Lastik havalarını 30 dan yukarı kullanmıyorum.Aracımdan düz ve temiz bir yolda en ufak şikayetim yok(titreme,yolda yalpalama vs. kesinlikle olmuyor beni hiç yormuyor).Virajlarda da yerler kuru olduğu sürece hiç bir sıkıntım yok ama yerler ıslak ise inanılmaz kayıyor(lastik çok eski ondandır diye düşünüyorum sizce başka bir sebebi olabilir mi?).Geleyim asıl meseleye:smiley:Küçücük bir kasis ya da yolda ki ufacık bir çıkıntı bozukluk vs. aracı ve tabi beni inanılmaz kötü sarsıyor,Araç hiç yaylanmıyor en ufak bir esneklik yok,lastikler tak tak diye vuruyor resmen kasisten geçerken.(1994 modeli ağabeyimde vardı ve kısa bir süre kullandım çok hoşuma gitmişti kullanımı, öyle büyük bir konfor beklentim yok zaten).Bu arada aracı İzmir'den almıştım yükseltme işlemi Osman Usta tarafından yapılmış belki tanırsınız.
Dediğinizi yapıp iyi bir usta bulmak şu aşamada en mantıklısı sanırım.

Etiketler
lastik
Osman Usta'yı şahsen değil ama oğlu İsmail'i tanırım. İşyerileri,arkadaşlarımın işyeriyle aynı sokakta.
Yaptıkları işlerde onlara iş yaptıranların memnuniyetlerini duyuyorum.
Eğer sormamı istediğiniz bir şeyler olursa sık sık oralarda oluyorum, sorabilirim.

Lastiklerinizin eski olması da kayma sebeplerinden biri elbette, bir de M/T ise kayması çok normal.
Eskiyen lastiklerin kauçukları sertleşir ve dolayısıyla kayması yine normaldir.
Tak tak vurma sebeplerinde ise alt takım kauçuklarının eskimesi, özellikle makas küpeleri de ses yapar.

İyi bir usta gerekirse komşu şehirden bulmanız herhalde daha doğru olacak dediğiniz gibi.
Kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,015
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR