Cherokee Almayı Düşünüyorum, Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ROMAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,776

ROMAZ

Ana Kamp
Yer
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar kısmet olursa bu hafta WJ kasa Cherokee almayı düşünüyorum ama kafam biraz karışık.Forumda nelere dikkat etmeliyim bilgilerini okudum ama atladığım yerler olabilir sizin tavsiyelerini nelerdir?Birde 99 model mi yoksa yaş itibariyle 2002 model mi almalıyım,2002 model de vergi dezanvatım ne olur?Alacağım araç vergiden düşürülmediyse hangi yolu izlemeliyim vergiden düşürmek için?

Cevaplarınız benim için çok önemli kısmet olursa aracımla biran önce aranıza katılmam için :smiley: Şimdiden hepinize teşekkürler..

Etiketler
Ynt: Cherokee Almayı Düşünüyorum, Tavsiyeleriniz?

ROMAZ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar kısmet olursa bu hafta WJ kasa Cherokee almayı düşünüyorum ama kafam biraz karışık.Forumda nelere dikkat etmeliyim bilgilerini okudum ama atladığım yerler olabilir sizin tavsiyelerini nelerdir?Birde 99 model mi yoksa yaş itibariyle 2002 model mi almalıyım,2002 model de vergi dezanvatım ne olur?Alacağım araç vergiden düşürülmediyse hangi yolu izlemeliyim vergiden düşürmek için?

Cevaplarınız benim için çok önemli kısmet olursa aracımla biran önce aranıza katılmam için :smiley: Şimdiden hepinize teşekkürler..
,

merhabalar...
4,7 benzinli için yazıyorum...
2000 modeli vergi avantajlıdır...
2001-2002 ler 2270 tl bandrolün 1 tanesi...
2000 modeller de ise 120 tl dir...

wj lerde en büyük kronik problem kalorifer pallerinde oluşur... yani sağlı sollu ayrı ayrı sıcağa ve soğuğa alın sıcak ve soğuk konutlarına cevap vermiyorsa göğüsün komple sökülmesi gerekir...

99 modelleri pek almıyoruz şanzuman farklılıkları nedeniyle ve biçoğuy amerikan versiyonu olması nedeniyle pek tutlmazlar...
lpg olrak ta prins sistemini öneriyoruz en problemsiz sistemdir... diğer absürt markalardan takılı olanlar da var piyasada bu size extra 3000 tl civarında masrafa da yol açabilir...
nerde ikamet ediyuorsunuz?
off-road yapacakmısınız...

Levent bey bilgileriniz için çok tşk ederim saolun.Anadolu yakasında ikamet ediyorum off road olarak çok ağır olmamak kaydıyla yapmayı düşünüyorum çünkü gezmeyi ve doğayı seviyorum tşk.ler..

2001 model 108,000 de buldum mesela sizce alınılabilir mi tabi servise gösterdikten sonra..

mrb bende bu aralar wj aayışındaydım ve bugun 99 model kanada versiyonu bir araç aldım. 70000 milde ve çok temiz. 99 almamın nedeni vergi gurupları 7-11 12-15 dir. 99 2011 de 12 yaşında olacak ve vergisi yıllık 2000 tl olacak. 2000 modelin ise 4250 tl dir. ve bu değerler kasko bedelinin % 5 ini aşmış olduğundan indirimli olanlarıdır. yakıt olayını daha test edemedim. Konfor ve performans konusunda birşey söylemeye bile gerek yok harika. Avrupa yakasında iseniz maste servis anadolu yakasında iseniz jeep control ü ekspertiz için öneririm.

driftmachine' Alıntı:
Merhaba bende bu aralar wj aayışındaydım ve bugun 99 model kanada versiyonu bir araç aldım. 70000 milde ve çok temiz. 99 almamın nedeni vergi gurupları 7-11 12-15 dir. 99 2011 de 12 yaşında olacak ve vergisi yıllık 2000 tl olacak. 2000 modelin ise 4250 tl dir. ve bu değerler kasko bedelinin % 5 ini aşmış olduğundan indirimli olanlarıdır. yakıt olayını daha test edemedim. Konfor ve performans konusunda birşey söylemeye bile gerek yok harika. Avrupa yakasında iseniz maste servis anadolu yakasında iseniz jeep control ü ekspertiz için öneririm.

yanlış biliyorsunuz 2000 model de bu seneki ilk vergiden itibaren yani 2011 den itibaren vergi dilimi yaş grubundan düşmüştür...emin olmadığınız konularda kesin yazılar yazmayın insanları da yanlış yönlendirmeyin...
kanada versiyonu olduğunu nerden anladınız?

ROMAZ' Alıntı:
2001 model 108,000 de buldum mesela sizce alınılabilir mi tabi servise gösterdikten sonra..

2000 modelle 2001 model arasında vergiden kaynaklı 2000 tl civarında bir fark oluşuyor, eğer araç dediğiniz km olduğunu se4vis kayıtlarından ispatlayabiliyorsa, ve içi dışı zil gibi temizse alınır tabii ki fiyat ta önemli ...kaç para?

ROMAZ' Alıntı:
Levent bey bilgileriniz için çok tşk ederim saolun.Anadolu yakasında ikamet ediyorum off road olarak çok ağır olmamak kaydıyla yapmayı düşünüyorum çünkü gezmeyi ve doğayı seviyorum tşk.ler..

arazide neler yapabildiğine inanamayacak ve bu yolda değişime gideceğinize garanti veririm (modifikasyonlar)

driftmachine' Alıntı:
Merhaba bende bu aralar wj aayışındaydım ve bugun 99 model kanada versiyonu bir araç aldım. 70000 milde ve çok temiz. 99 almamın nedeni vergi gurupları 7-11 12-15 dir. 99 2011 de 12 yaşında olacak ve vergisi yıllık 2000 tl olacak. 2000 modelin ise 4250 tl dir. ve bu değerler kasko bedelinin % 5 ini aşmış olduğundan indirimli olanlarıdır. yakıt olayını daha test edemedim. Konfor ve performans konusunda birşey söylemeye bile gerek yok harika. Avrupa yakasında iseniz maste servis anadolu yakasında iseniz jeep control ü ekspertiz için öneririm.

İlginiz için ve bilgiler için tşk ederim.Benim niyetim yaş olarak biraz küçük olsun uzun yıllar binebileyim istiyorum o yüzden 2001 i tercih etmek istiyorum ama vergi olayında da araştırdığım bilgileri aşağıda paylaşıyorum..

http://img688.imageshack.us/f/cherokeekaskodeperlstes.jpg/
http://img213.imageshack.us/f/motorlutaitlarverghesap.jpg/

motorlutaitlarverghesap.jpg

cherokeekaskodeperlstes.jpg

cherokeekaskodeperlstes.jpg

997799' Alıntı:
yanlış biliyorsunuz 2000 model de bu seneki ilk vergiden itibaren yani 2011 den itibaren vergi dilimi yaş grubundan düşmüştür...emin olmadığınız konularda kesin yazılar yazmayın insanları da yanlış yönlendirmeyin...

2000 modelle 2001 model arasında vergiden kaynaklı 2000 tl civarında bir fark oluşuyor, eğer araç dediğiniz km olduğunu se4vis kayıtlarından ispatlayabiliyorsa, ve içi dışı zil gibi temizse alınır tabii ki fiyat ta önemli ...kaç para?

Türkiye burası herşey olabilir fakat hem internet sayfaları, sigorta firmaları ve alo maliye den araştırmalarım sonucu söyledim bunu. 2000 model önümüzdeki yıl yani 2011 de 11 yaşında olmuyormu. peki 7-11 yaş gurubundan çıkıp nasıl 12-15 yaş gurubuna giriyor. Aydınlatırsanız sevinirim.

Kanada versiyonu olduğunu göstergelerde MIL buyuk fontlarla yazılı. Yol bilgisayarındaki veriler yakıt için galon ve sıcaklık için fahrenayt. Ben başlıca buradan anladım. Belki daha farklı yönleride olabilir.

997799' Alıntı:

Türkiye burası herşey olabilir fakat hem internet sayfaları, sigorta firmaları ve alo maliye den araştırmalarım sonucu söyledim bunu. 2000 model önümüzdeki yıl yani 2011 de 11 yaşında olmuyormu. peki 7-11 yaş gurubundan çıkıp nasıl 12-15 yaş gurubuna giriyor. Aydınlatırsanız sevinirim.

Hayir olmuyor

Soyleki matematik olarak 2011-200=11

Vergi dairesi icin

2000 1 Yas
2001 2 Yas
2002 3 Yas
2003 4 Yas
2004 5 Yas
2005 6 Yas
2006 7 Yas
2007 8 Yas
2009 9 Yas
2009 10 Yas
2010 11 Yas
2011 12 Yas

Bu sekilde hesaplanir. O yuzden 2000 model bir arac 2011 yilinda 12 yasindadir. Cunku daha onceden 11 defa vergi alinmistir.

Bu bilgiler isiginda tekrar yapin hesaplamalarinizi.

Gene diger konu icin

99 WJ Kanada uretimi yok hatirladigim kadari ile Jefferson North Assembly Plant (Michigan, USA) ve Y = Steyr (Graz, Austria) uretimi var

Sasi yada VIN'in 11 ci karekterine bakarak uretim yerini anlayabilirsiniz C ise Amerika Y ise Avrupa uretimidir. Bu WJ ler icin gecerli.

Ynt: Cherokee almayı düşünüyorum yardım ve bilgi rica ediyorum...

997799' Alıntı:

arazide neler yapabildiğine inanamayacak ve bu yolda değişime gideceğinize garanti veririm (modifikasyonlar)

Levent bey tekrar teşekkürler ilginiz için.. 28.000 TL ve temiz gözüküyor, sizin yazdığınız 2000 TL altı aylık dilimmidir? Benim gönderdiğim resimlerde ki bilgiler doğrumudur araştırdığım bilgiler..

Valla modifikasyonu seven biriyim elimden geldiğince de gündemi takip ederim hayırlısı bakalım :smiley:

s40euro' Alıntı:
Hayir olmuyor

Soyleki matematik olarak 2011-200=11

Vergi dairesi icin

2000 1 Yas
2001 2 Yas
2002 3 Yas
2003 4 Yas
2004 5 Yas
2005 6 Yas
2006 7 Yas
2007 8 Yas
2009 9 Yas
2009 10 Yas
2010 11 Yas
2011 12 Yas

Bu sekilde hesaplanir. O yuzden 2000 model bir arac 2011 yilinda 12 yasindadir. Cunku daha onceden 11 defa vergi alinmistir.

Bu bilgiler isiginda tekrar yapin hesaplamalarinizi.

s40euro nerdesin bende seni bekliyordum taze taze bilgi vermen için :smiley:

Pazar gunu arazide kaldim daha girmeden onler bosa cikti onunla ugrasiyordum.

Neyse halloldu artik arabam 4 ceker

s40euro' Alıntı:
Pazar gunu arazide kaldim daha girmeden onler bosa cikti onunla ugrasiyordum.

Neyse halloldu artik arabam 4 ceker

Geçmiş olsun..Dediğim gibi WJ kasa almayı düşünüyorum tavsiyelerini bekliyorum..

Hadi internetden yanlış hesapladım hadi sigorta firmasındakiler bilgisizde maliye nasıl 12 yaşa girmez der anlamıyorum. Bilgi için teşekkürler ben bu yönünü hiç düşünmemiştim.

ROMAZ' Alıntı:
Geçmiş olsun..Dediğim gibi WJ kasa almayı düşünüyorum tavsiyelerini bekliyorum..

WJ hakkinda fazla bilgim pek yok. Ama illa WJ diyorsan bilenlerden ogrendigim kadari ile 2.7 Dizel Mercedes motoru almayi tavsiye ediyorlar 3.1 ler Italyan motor ve sorunlu oldugu soyleniyor. Kullandim ama fazla kurcalamadim o yuzden ne desem yalan olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,633
Kaydolan Son Üyemiz
blackrass

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR