Selam,
Bende nacizane kendi serüvenimi paylaşacağım..
Senelerdir var olan defender hayalim doğrultusunda bundan 2 ay öncesine kadar deliler gibi defender araştırmaları yaptım, hiç yoksa 10 aracı gidip yerinde görüp bir kaçı ile de pazarlığı tutuştum. (şükürler olsun ki anlaşamamışız.
)
Sonrasında malum alım satım sitesine her gün sabah girerek yeni ilanlar var mı diye kontrole başladım. Günlerden bir gün
kulakları çınlasın kuzenim Aytuğ Abi kare kasa dedi. Elbette kare kasayı biliyordum ancak Erol Arkadaşımızın çekinceleri bilinç altımda öyle bir yer etmişti ki bu arabayı ilanlarda bile araştırmadım.
Sonrasında "Gezenbilir" sağolsun bu arabalar ile haşır neşir pek çok insanla karşılaştım olumlu ve olumsuz yönlerini anlattılar, 2 ay içinde de Avatarım da ki arabama kavuştum.
İlk aldığımda ön camdan hava giriyordu. İçerisinde de her yerden garç gurç ses geliyordu. Sesi WD40 sayesinde hallettim. (Şu anda WD40 diş macunundan daha elzem bir şey benim için.
)
Camcıya götürdüm 100 Tl ye söküp yeniden yapıştırırız dedi, ne duruyorsun dedim.
Aradan 15 dakika geçti cam söküldü, hop çerçevenin macunlanıp boyanması lazım dediler. +150 tl masraf ve eve taksiyle dönmekte cabası.
Aldığımda takılı olan LPG sistemi 1 ay içinde beyin yaktı, çıkma beyin buldum randıman alamadım. kısmetse bu hafta sonu 1500 tl ye atikr taktıracağım.
Arazi şanzımanım ağır takviyeye geçmiyor, önümüzdeki hafta kontrolden geçecek şanzımanın sökülmesi vs 500-600 tl ye halledebilirsem mutlu olacağım.
Açıkçası daha da masraf çıkarır mı ondan emin değilim.
Nereye bağlayacağım?
Gerçekten çok fazla çeşit araba kullandım ancak hiç birinden markete bile giderken haz almadım. Hele motorun çalışma sesi yok mu arabada müzik dinlemiyorum..
Tamam biri elma bir armut diyen çıkabilir ama piyasada binek tarzda araçların uçuk rakamlarını gördükçe verilen para karşılığında alınan faydayı göz önünde bulundurarak, neden bu kadar geç kalmışım diye hayıflanıyorum. (Aracımı günlük hayatta da kullanıyorum.)
Anlayacağınız gram pişman değilim ve hayalim şu anki arabamla birlikte yaşlanmak. Satma fikrini aklımın ucundan bile geçiremiyorum ki Allah sattırmasın.
Umarım istedeğin gibi bir araca kavuşursun.
Selam ve Saygı ile..