kesinlikle o çok daha iyi çünkü Aisin. Ben de bir kaç tane Japon arabası kullandım ve en sorunsuz şanzımanları üretiyor adamlar. Gerçekten çok da akıllı ne yapması gerektiğini bilen şanzımanlar uzun yolda falan.
Önceki postta söylediğim gibi ilk isteğim Mercedes ML 320 ama adam akıllı LPG li bir Mercedes 320 göremedim ilanlarda. Zaten bulmak çok zor. Bugünlerde vaktim yok ama haftaya pazartesiye kadar durursa bu arabayı görmeye gitmeyi planlıyorum biraz uzakta benim bulunduğum yerden.
JEEP GRAND CHEROKEE V8 | in Dudley, West Midlands | Gumtree
Normal 4.7 gibi 220 beygir yazılmış ama direksiyon ahşap 4.7 H.O gibi. O enteresan geldi. Gerçi gri WJ de deri döşemeler siyah olur. krem rengi var ve belki özel bir paket olabilir buraya özgü. Yağmurlu karanlık günler çok olduğundan pek çok araba bu renkte deri ile üretiliyor burası için. Çünkü arabada deri de siyah olunca tamamen karanlık bir durum oluyor sanırım o yüzden. Aracın 15 senelik sahibi olması da bir artı, TR de insanlar yükseltirken bu adam yayların 3 cm kısa olanını kullandığını yazıyor ve heavy duty amortisörlere geçmiş. Göstergeler değişik, eklemeler var arabaya, eksoz başlığı değişik. ama hoşuma gitti benim. Jantlar bir tuhaf orasına aklım ermedi. Böyle bir jant hiç görmemiştim WJ de.
eksoz dumanına, şanzıman yağ rengine, zincir sesine, klima sağ-sol meselesine bakıp kısa bir test sürüşü yapıp vites geçişlerine ve arabanın gidişine bakmayı planlıyorum sonrasında ekspertize götürürüm. Bu arabalar kışın çok rağbet gördüğünden yazın satması zor oluyor insanların ve de normalden de düşük fiyatlara gidebiliyorlar.