Arkadaşlar merhaba, 5 sene kadar önce çok fazla meraklısı olmasam da bir 5.2 ZJ almıştım. Alma sebebim zaman zaman köy yollarına ve kırsala çıkıyor olmamdı.Ancak araç pek çok problem çıkardı ve sattım.Fakat aracı sattıktan sonra yaptığım araştırmalar neticesinde sorunun marka değil benim yıpranmış bir araç almam olduğunu kavradım. Klasik hikaye işte, yanlış ellerde ziyan olan , yanlış tamircilerde bulunan, geçici çözümlerle yürütülen bir arabaydı bendeki araba ve geçmişteki sahipleri pek de ilgilenmemişti galiba. Orjinal ve hiç off-road modifikasyonu olmayan bir araçtı aslında. Bende yavru şanzuman sorun vermişti, arabayı yaptırıp sattım. Maalesef aracı alan arkadaş da ana sanzuman yüzünden tamircilerle kanka oldu.Yazık.
Yine de Jeep'den çok keyif almama rağmen güvenilir servis ve bu arabaları alırken ekspertiz yaptıracak yer (bana göre) olmadığından Jeep almaya tövbeliydim.
Ancak bir süre önce İngiltere'ye yerleştim. Burada servis kayıtları olan, ne zaman hangi işlemlerin yapıldığı servis kitapçıklarında yazan araçlar var.Hatta arabayı galeriden alırsanız en az 3 ay garantili arabalar var. Eğer şans eseri bir LPGli serisi Mercedes 320 ML bulamazsam (çok zor denk gelmesi) LPG li bir WJ serisi alıcam galiba.Yani bir sonraki aracım %90 WJ olacak. ingilterede yaşıyorsan neden disco ya da RR almıyorsun diyebilirsiniz. RR'ın sigartası cidden çok yüksek almak imkansız benim için, Disco 2 ise saygı duyduğum bir araç ama kamyon gibi dönen bir araba kıvrak değil gibi pek zaten kimse kıvrak olsun diye de üretmemiş. Ayrıca çoğunun yağ sızdırma sorunu var bu yaşlarda.O yüzden o markaya sıcak bakamıyorum. Cherokee XJ ye ise uzun yolda yorucu olabilir diye düşünüyorum.Arka yaylar meselesi.
Burada 4.7 ve 4.7 HO haricinde 4.0 olan WJ ler de var. Aynı ZJ de kullanılan motor.Hatta buradaki ilanlarda 4.0 lar belki 4.7 lerden fazladır. Hiçbirisi Laredo değil. Tamponlar gövde rengi, deri döşeme koltuklar falan. Hepsi Limited.
Size sormak istediğim 4.7 ve 4.7 H.O nun şanzıman tipini biliyorum ama WJ 4.0 in şanzıman tipini o kadar araştırmaya rağmen bulamadım.ZJ ile aynı mı mesela ya da başka birşey mi? Eğer XJ deki şanzıman kullanılıyor ise kesin tercihim 4.0 olur.