Check Engine Işığı Sürekli Yanıyor ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mancar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,144

Etiketler
Ynt: Check Engine Işığı Sürekli Yanıyor ?..

allahım bu nasıl bir listedir.. bilgiler için teşekürler..

Bilgi icin cok tesekkurler. ben de internette dolasirken biraz daha ayrintili bi liste buldum.

http://www.wjjeeps.com/faultcodes.htm

Umrarim isinize yarar

Arkadaşlar Merhaba

Arabayı ilk aldığımda bayaa bir hata kodu vardı. Bakım yaptırdım (yag,yag fitresi, hava fitresi değişimi) kodlar azaldı. Elimde kalan kodlara listeden baktım ama bir anlam çıkartamadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

P0753 : Vites solenoid A elektrik arizasi
P0713 : Sanzuman yagi sicaklik sensor devresi yuksek
P0141 : Oksijen sensor devresi arizali (Bank 1 sensor 2)
PO1899 : ????
P0161 : Oksijen sensor devresi arizali (Bank 2 sensor 2)
PO1763 : ?????

141 ve 161 sanırım oksijen sensorlerinin değişmesi gerektiğini söylüyor( yanılmıyorum umrarım ) geri kalanlar nedir?

Teşekkürler

Evet temizlik osrunu çözer ama bu oksijen sensörüyle ilgili code açıklamasında sensör ısıtıcı elemanı çalışmıyor . "Oxygen sensor heater element malfunction" . Yada Voltaj yüksek demiş .

753 : Burda 3/4. vites röle - selonoid devrelerinin ve selenoidlerin kontol edilmesi gerekliymiş . Sorun burdanmış . Solenoidler şanzıman karteri açıldığında orda biryerde olmalı . Servis manuel de vardır .

713: Şanzıman sıcaklığını ölçen bir sensör var . Çok yükselirse haber verir . Bu sistemin sensörünün voltajı çok yüksekmiş . Benim yorumum sensör bozuk olabilir fazla volatj gidiyor olabilir ama denemek lazım tabi ki ...

1899: Viteste kolun N demi parkta mı D demi olduğunu haber veren bir switchler var . Diyor ki : P/N switch P yada D(Gear demiş sanırım D yi kastetmiş)sıkışmış . Açıklamasında da switch de bir şekilde hatalı bağlantı yada bir sorun olduğunu söylemekte .

1763: Governor Pressure sensörün voltajı çok yüksekmiş . Buda şanzıman karterini açınca orada biryerde olmalı .

Ben bukadar çözebildim . Diğer arkadaşlar eksikleri yanlışları düzeltecektir .

Yorumlar için teşekkürler,
Oksijen sensörlerini değiştirmeyi düşünüyorum çünkü arabanın çekişi çok düşük. 0-100km hızlanması 20sn alıyor. Diğer hata kodları anladığım kadarıyla çok ölümcül hatalar değil. yanlız sormak istediğim bir şey daha var. kontağı ilk çevirdiğimde panelde bir an "Trans over Temp" uyarısı çıkıyor ve kayboluyor. Normalmidir?

harıka bılgılendırmeler,paylasımlarınız ıcın cok tesekkur ederım :smiley:

Transmission yani şanzıman aşırı sıcak diyor . Muhtemelen bahse konu sensör hatasından kaynaklı . İlk çalıştırmada aşırı ısı söz konusu olamayacağıan göre bir hata olduğunu düşünüyorum .

Selamlar ,saygılar ...

Mükemmel bır sey araba pardon (jeep):D kendı arızasını bıldırıyor...

Yardımcı olan tecrubelı arkadaslara tesekkurler

Ben de 27 hata kodu alıyorum. 97/5.2
Injector 3, and/or 4, and/or 5, and/or 6 output driver does not respond properly to the control signal.
Araç tekliyor, titreme yapıyor ve nereden geldiğini bilmediğim periyodik bir (3-4 saniyede arayla) tıklama var. Aracım lpg'li ve yakıt tüketimim özellikle benzin bariz bir şekilde arttı.
Ustamla baktık bir problem göremedik. Yardımcı olabilecek?

Merhabalar, ben birkaç aylık, Jeep Liberty 2.8 CRD kullanıcısıyım. Aracım 2005 model, aldığımda motoru yatak sarmıştı. K
rank, yatak, gömlek piston, sgman vb. herşeyi yeniledim. Devamında arıza ışıkları yanıyordu, El tipi diagnostik cihazımla kontrol ettim, Manifold air pressure sensor diyordu, neredeyse zift dolmuştu, temizlenmedi,yenisini taktım, düzeldi. Fren lambası yanmıyordu, fren switch'i değiştirdik, ama bu sefer de Auto cruise devreye girmiyor, switch'i takarken kurcaladık diye düşündüm, yenisii taktım yine devreye girmiyor, nedeni hakkında bilgisi olan varsa sevinirim. Şimdi ise yeni bir problem; arıza ışığı yandı, gelen kodlar P0715 ve P0700, transmission inlet sensoru değiştirdim, sönmedi, yeni takılanı söküp , inlet ve outlet sensorleri yer değiştirdim, düzelmedi, arıza ışığını söndüremedim, sonra kendiliğinden söndü ama, 50 km sonra yine geldi. Nadiren de olsa vites ve hız oranlarında tuhaflık oluyor. yağı kontrol ettim, eksik görünmüyor. Şanzıman yağı ve filtresi ne zaman değişmiş bilmiyorum , aracım şu anda 167.000 km'de, motor yaptıralı 8000 km oldu ama o zaman ustam, şanzıman yağı ve filtresini değiştirmedi, herhalde çekindi. Kendi Jeep uzmanı değildi de Mercedes'ci idi, belki de ondan.

Sonuç olarak; 2 problemim var;
1-Auto cruise devreye girmiyor.
2-Transmisson ikazları P0715 ve P0700.

Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.

Fikri olan yoksa da; şanzımanı elime verip yenisini getir , ya da bunun işi uzun diyip, bir sensor ve temizlik sonrası cüzdanı boşatmayacak, dürüst bir usta tavsiyesi bekliyorum. İkitelli, Topkapı civarı tercihimdir.

tamır servıs kıtapcıgını alabılırsın tam hatayı ve dogru cozumu ustana bu kıtapcık ıle gosterebılırsen ısını kolay vede ucuza halledebılırısn bu kıtapcıktan bulmazsan bana haber ver bende var gonderırım sana ıstersen zaten bu araca bınıyoran bu kıtapcık mutlaka olmalı derım herseyın tam cozumunu tamırcılerın kıtapcıgıdır sadece xjler ıcındır bu kıtapcık
347 sayfa cıktı halındedır cıltlıdır
fıyatıda 250tl dır ozelden yazarsın gonderım yaparım kargo sana aıt olarak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR