Fatih Bey,
Öncelikle size ne kadar teşekkür etsek az. Aktardığınız bilgiler gerçekten çok değerli. Bu konuda bir sizin yazılarınız bir de Mustafa Yetim Bey'in çekme karavan ile yol hikayeleri sayfaları benim gibi ailesi ve çekme karavanı ile güvenle keyifle yurt dışı seyahati yapmak isteyip nasıl başlayacağını bilemeyenler için rehber niteliğinde. Ülkemizde maalesef bu konulardaki bilgisizlik korkuyu cesaretsizliği çaresizliği beraberinde getiriyor. Herkese yanıt vermeniz ve konuları aktarırken ince detaylarına kadar gösterdiğiniz özen sizin ne kadar bilgili, değerli ve iyilik sever bir insan olduğunuzu gösteriyor.
Benim sizden görüş talebim olacak mümkünse. Henüz çekme karavan almadım ama niyetindeyim. 3 çocuğum(Oğlum 5.5 yaş ,kızlarım 2,5 yaş ve 13 aylık) ve eşimle yurt içi ve yurt dışı seyahatler planlamaktayım. Aracım 1600 motor Toyota Corolla. Bu konuda yaptığım araştırma sonucunda yerli bir firmanın 1290 kg ağırlığındaki 6.0 supreme modeli hoşumuza gitti. Hatta geçen bu modele bakmak için İstanbul'dan Sakarya 'ya gittik. Tabi ki almadan önce emin olmamız gereken bazı konular var.
1. Ne kadar 1600 cc bu çekme karavanı çeker deseler de benim yokuşlarda sıkıntı yaşayabiliriz gibi endişelerim var. Sizce bu araç yeterli olur mu ? Ayrıca tavsiye edeceğiniz bir marka model var mıdır acaba ?
2. Sahibi olduğum B tipi ehliyeti bu çekme karavan için yeterli görünmüyor. ne kadar Türkiye'de polis bunu kontrol etmiyor deseler de işi doğru yapmak adına benim D tipi ehliyet alma niyetim var. Zaten yurt dışı içinde D tipi ehliyet gerekecek anladığım kadarıyla. İnternet te B 'den D' ye geçiş yaparken sadece direksiyon sınavına girilir gibi ifadeler gördüm. Bu konuda bili paylaşabilir misiniz lütfen.
3. Bu tip çekme karavanlarda elektriğe bağlanmadığınız da yaşamak zor görünüyor. Bu konudaki görüşleriniz önerileriniz nedir acaba ?
Yanıtlarınız ve bizleri aydınlatmalarınız için şimdiden teşekkür ederiz
Sevgi ve Saygılarımla,
Tarkan