Her alışverişin pozitif ve negatif yanı vardır. Hiç bir müşteri tam olarak memnun olmaz. Çünkü para veriyor.
)
Fiyat/Performans takıntısına sahibim. Fiyat/Performans olarak mantıklı bir ürün.
Neden weinsberg ve bu modeli?
Benim tercihlerimin sonucunda
bize uyan en ucuz avrupa karavan bu olduğu için. Kafamıza göre biraz büyük model almaya kalksak 250-300 bin çıkması gerekiyor. (54000 avro hayalimdeki karavan)
O kadar çok karavan videosu izledim ki keşke izlemeseydim. Çok şey görünce tatmin olmuyorsunuz.
Mercedes'e binerseniz arabaya bindim diyebilirsiniz. Gibi v.s. Eskiden geçerli olan bir sözdü Şimdi tüm firmalar belli standartları yakaladılar.
Ben nelere dikkat ettim. Onları yazayım. Bunlar tamamen benim görüşümdür. Beğenmeyebilirsiniz
1- Şase ALKO
2- Stabilizatör fiyata dahil.
3- Karavan ön tüpün konulduğu kısımın kapısı açıldığında kafama deymeyecek şekilde duruyor.
4- LAy out dedikleri oturum düzeni ,Yatağın Wc nin yanında olmasına karşıyım. Bence uzak olmalı.
5- 390 Qd modeline sığarmıyız diye düşündük . Biz 2 kişi kullanacağımız için sığdık. En fazla 2 de çocuk sığar.
6- İç boyu 1,96 cm rahatlıkla içinde gezebiliyorum istersem zıplarım bile.
7- Banyosu standart büyüklükte ama uyanıklık yapıp tavan perdesini geniş dönmüşler o yüzden banyoyada sığdım.
8- Firma çalışanları iş disiplini sahibi siz ürünü satın aldıktan sonra bile ilgileniyorlar. Sağ olsunlar.
9- Arka stop lambasından bir tanede tepede var TIR lar için. Önce güvenlik.
10- Aydınlatmalar için kullandığımız 12v akünün güneş paneli fiyata dahildi, beğendinmi? dersen beğenmedim. Ama fiyata dahildi. İdare ediyoruz.
11- Ocak olarak dometic marka tarihi eser bir model veya fabrika özel yaptırmış sanırım. Bütün serilere ucuz olsun diye aynı modeli koymuş. Yanılmıyorsam. Hiç birinde "Çakmak çıt çıt "yok. Yanında Çakmak taşıyacaksın.(buna kafayı takmadık 480 QD de de aynısı olunca.)
12-Çeki oku kaplaması Çok pahalı taktırmadık.
13-Wc yi henüz kullanmadık ama suyu tanktan çeken model ayrıca su doldurmanıza gerek yok. (Wc ye girmeden temiz su deposunun kontrol edilmesi gerekiyor.) City water takılırsa gerek yok.
)
14- S3004 ısıtıcı güzel bir ısıtıcı. Kışın rahat ettik.
15- Aracımıza göre 890kg net 1.0 t civarında dolu ağırlıkla ,1500 kg çekeri olan aracımla rahat çektim ve 2500 km yol yaptım.
İyiki daha büyük almamışım dediğim anlar olmadı değil.
16- Allugas tüp hesap ettim 42 dolumda kendisini amorti ediyor. Yatırıma değer buldum. Aldım
17-Klima çok pahalı idi bekliyoruz uygun bir model gelirse taktıracağız.
18- Buzdolabı arkasına fan takıldı. Sıcak bölgede yaşamanın verdiği zorunluluk.
19- Sıcak su sistemini LPg li ısıtma yaptık. Kullandık 10 dakikada suyunuz hazır.
20- Dış duş taktırdık karavanın sol arka kısmına muhtemelen sahilde lazım olacak.
Çekme karavanda en önemli şey aracınıza göre karavan almanız.
Yada aracı değiştirip ona göre karavan alacaksınız.
Eski bu işin ustaları 1500 kg çekeri oan araçla max 1,25 t karavan çekin diyorlar. Yoksa gittiğiniz yol eziyet olur deniyor.
SONUÇ olarak
Memnunuz diyorum.
Önemli olan hanımın memnun olması o da memnun. Şimdilik.
Kullandıkça daha başımıza ne gelecek zaman gösterecek.
Umarım sizi mutlu eden bir model ile başlarsınız.
Weinsberg mobilya kalitesi olarak hoşumuza gitti. Almanlar bu işi biliyor.