Çekme Karavanla 2 Aylık Karadeniz Ereğli - Batum Gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GEZİCİ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,518

Etiketler

İnebolu lu şair, yazar, araştırmacı, edebiyat tarihçisi ve bilim adamı.

ORHAN ŞAİK GÖKYAY

Ynt: Çekme Karavanla 2 Aylık Karadeniz Ereğli - Batum Gezisi

Ali bey merhaba, gezi yazınızı zevkle okudum, Daha önce benzer rotayı takip eden bir gezi yaptığım için sayenizde anılarım tazelendi, teşekkür ederim.
Çekme karavanla Karadeniz gezisi yapmak, gezenbilir forumlarında sıkça dile getirilmesine rağmen böyle bir gezi çok az paylaşıldı. Hepimiz bu yollarda çekme karavanla nerede kalınır?, yollar nasıldır? yokuşlarda sıkıntı olur mu? gibi sorulara takıldık. Paylaşımınız sırasında konakladığınız yerler hakkında bilgi vermeniz çok faydalı.

paylaşımlarınızı bir solukta okudum allah içinize sindirsin diyorum yolunuza sağlık , ancak rota kilometre yasadığınız olumlu veya olumsuz (çekme karavan) detaylarla ilgili bilgi vermenizi rica ederİm saygılarımla Hakan TANRIYAKUL

05.07.2012

Sabahleyin kahvaltımızı yaptıktan sonra İnebolu Geriş Tepesi Manastırı'na çıktık. Hem manastırı gezeriz hem de tepeden İnebolu yu izleriz dedik.

Biz tepeye çıkarken yağmur yağmaya başladı.

Manastırdan geriye bir tek sarnıç kalmış.

Sarnıcın başında yağmurun altında şemsiyemizi siper ederek çayımızı demledik ve içtik.Sis olduğundan İnebolu yu kuşbakışı resimliyemedik.

Tepeden dönüşte yine yol boyunca İnebolu evlerini Resimledik.

Geriş tepesinden döndükten sonra hazırlığımızı yapıp yola koyulduk.

Abana da Doğan Güneş Kampinge uğradık ama konaklamadık. Kamping deniz kenarında ama hava yağışlı olduğundan ve de denize girme şasımız olmadığından yola devam dedik.

Türkeli ne vardık.

Türkelinde sel felaketi olmuş ve her yeri su basmıştı. Türkeli çıkışında ki Balık Lokantası yanında parkettik.