bugün etraflıca konuşup sorunun neden kaynaklandığını bulduk. ben haddinden fazla yükleme yaptığım için dingile zarar vermişim ve karavanin kasası dingilin verdiği yükseklik kadar aşağı düşmüş, hareketini engelleyen ve kırılan bir şase yok, ben kamplara girerken 100lt suyu doldurduktan sonra bana gösterilen yere yerleşiyordum ve bu işlemin 12 ülkede 17 kez yapıldığını düşünün 2-3 kezde yer bulamayıp geçici kamplarda kaldığımda araçtan ayırmayıp ayaklarını indirmeden içinde yattık. zaten karavanı özel istekle sonradan boyunu uzatıp 2 panelli güneş enerjisi, 2 tane 100 a jel akü, tv, ranza şofben, kasetli wc vb gibi birçok şey eklettim üstüne 3 kızımız ile biz de ayaklar olmadan girince muhtemelen aşırı yüklendik. hakkını yememek lazım bence türk üretimi gayet güzel bir ürün. bende yerli tıbbi malzeme üreticisi olarak 2-3 katı paralar verip ithal mal almaktansa yerli pahalı mal almayı tercih ederim, aldığım ürünün paramın karşılığını verdiğini düşünüyorum o karavan ile 12 bin km yol yaptım ve inanın kamplarda gören herkes dönüp birdaha bakıyor ve içini incelemek için izin istiyordu. gümrük memurları dahil türk yapımı olduğunu duyanlar şaşırıyordu.
kendimize haksızlık edip biseyleri yapamayacağımızı veya yapsak bile kötü yapacağımızı düşünmekten vazgeçmeliyiz
saygılar..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Anlatılanlarda, hiç bir makul teknik yeterlik yok..
Üstad yine büyülemiş, suçu kullanana yüklemiş..
Biz eskiden soğuk depo işi de yapardık.
Teklif verip alamadığımız işleri de yolumuz düştükçe kontrol ederdik.
Bizim 4 Ad. 10 Hp cihaz önerdiğimiz yere, bir bakardık,
sahtekarlığı ile bilinen bir firma
3 Ad. 10 HP cihaz takmış...
Tabii esas sorun depoya mal yüklendiğinde ve özellikle
yaz sıcağının bastığı zamanda ortaya çıkardı.
Zaten sahtekar 10HP kompresör gücünden buna denk gelen gerçek soğutma gücünü
vermeyi beceremediği için 3 Ad cihaz 21-22 HP nin karşılığı soğutmayı anca verebiliyor..
Bu kapasite yetmediği için malını koruyamayan depocu feryat edince,
sahtekar soğutmacının ilk lafı;
"Abi çok yüklemişsin, bunu soğutmak için 2 Ad. 10 Hp daha cihaz takmamız lazım..!!"
"Bak atmosfer de bozuldu..Duyuyorsun..Ozon tabakası delindi.. Felaket sıcak artışı var..
2 Cihazı da tedbir olarak koyalım..."
Bizim pahalı gelen tam hakkıyla imal edilmiş 4 cihaz yerine,
üçkağıtçı 3 cihazla keseyi açtırdı, 7 cihaz ile işi bitirdi..
Depocu perişan, korku içinde, malları çürütürse, yandı bitti.
Mecburen biraz da ödeme kolaylığı ile ilave ödemeyi kabul eder..
İnanın olay tamamen bu tiyatroda .İmalatda hiç bir kusur yok.
Kardeşimiz 40-50 kere karavana 100 Kg yük taşıtmış...
Hem dee 300-500 m bu yükle gitmiş..
Vah vah..
Bu tiyatroları alkışlarsak,
daha çook ders alırız.