Çekme Karavanciliğin Sonu Geli̇yor..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AKMühendis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,360

AKMühendis

Zirve
Yer
İzmir
ÇEKME KARAVANCILIĞIN SONU MU GELİYOR ..!

Bu kadar yasaklama yani her yerden kovulma, bu işin sonunu getirecek maalesef.
Üzücü..

Etiketler
Çekme karavancılık kamplarda yapılır. Açıktan bir yer işgal etmek karavancılık değildir. Çekme karavancılar gördükleri hizmetin bedelini ödedikleri kamplardan kovuluyor mu? Hayır. O zaman bence bir sorun yok.

Çekme karavancılık kamplarda yapılır. Açıktan bir yer işgal etmek karavancılık değildir. Çekme karavancılar gördükleri hizmetin bedelini ödedikleri kamplardan kovuluyor mu? Hayır. O zaman bence bir sorun yok.
Merhaba.
Bu yoruma katılmıyorum.
Mocamp, başka birilerine katlanmaktır.
Bu da benim gibi titiz ve sinirli insanlara uymaz..

Karavancılık aynı zamanda gezme hürriyetinin zevkini çıkarmaktır..

Motokaravana geçin geziyorsanız. Bir yerlerden kovulanlar işgalciler. Bize dokunan yok. İlla denize sıfır kamp yapacağım diyorsanız kovulmanız doğal bir şey.
Kamplardaki sosyal yaşantıyı ve ortamı seviyorum. Ben zaten bunu yaşamak için kamp yapıyorum.
Bütün bu tercihler ve renkler meselesi kişiden kişiye değişse de genel manada kaideler değişmez. Çekme karavan uzun süreli bir kamp aracı bana göre. Çok gezmeyi düşünen motokaravan edinmeli.
Sevgiler.

Gidin koyları babanızın malı gibi kapatın hocam o zaman. Ne bir düzen kalır ne bir şey. Dünyada böyle bir olay yok. Karavanı kamp alanı dışına kafana göre park edemezsin

Gidin koyları babanızın malı gibi kapatın hocam o zaman. Ne bir düzen kalır ne bir şey. Dünyada böyle bir olay yok. Karavanı kamp alanı dışına kafana göre park edemezsin
Ben senin kadar dünyayı gezmedim.. :smiley:)
"Dünyada böyle bir olay yok. Karavanı kamp alanı dışına kafana göre park edemezsin."

Daha dün üye olmuşsun, hemen ahkam kesmeye başlamışsın.
Zamana biraz saygın olsa iyi olur evladım.

Ama çekme karavanlarıyla çok uzun gezilere çıkan kimseler de var.
Çekmekaravanlayolhikayelerini de biliyorum. Bu bir örnek. Gezmek meselesi biraz imkanlara bakar. İmkanlar iyi olursa her şey mümkün. Benim şu sıralar gezesim yok. Arada sırada Ulaşan'a gidip takılıyorum karavanımla.
Sevgiler herkese, Sevgiyi saygıyı kaybetmeden fikir alışverişinde bulunmak çok faydalıdır. Ekonomik durumlar önemli sonuçta. Herkes için bazı şeyler değişkenlik gösterebilir. Ehliyetsiz insanlar için bile imkanlar turlar, özel otobüsler, trenler vs vs var. Kampçılık çok farklı farklı yönleri olan bir zevk alma tarzıdır. Çekme karavanla gezmek elbette çok mümkün... Ama motokaravanla sanki daha özgür gibi geliyor bana bazen. Hiç gerçek bir motokaravanım olmadı. Kiralamadım da. Henüz tatmadığım bir zevk alma türü motokaravan. Gerçek bir motokaravan. İnşallah olur bir gün o da...

Motokaravan önermem. Çekme karavanı park edip etrafı aracınızla gezmenin verdiği tat çok başka. Motoda iki saat topla kaldır uğraştırır, hem de küçükler konfor alanı kalmaz. Tavsiyem 5-6 m. çekme karavan

Ben genel manada bir karavanın bir kamp yerinden hizmet almasını gerekli bulurum. Ama özel durumlar, özel ihtiyaçlar çok özel lezzetler de var. Kamp yapmaktan ne anladığınız ve nasıl lezzet aldığınız sizin için hangi çözümün en iyisi olacağı bütün bunlara göre değişir. Benim aracım patinaj yapsa ben noluyoruz çıkmayacak mısın diye korkarım ama başka birisi sırf zevki için her türlü belaya kendi kendisini sokabilir. Bu da bir zevk meselesi. Yani zevkler ve renkler meselelerini tartışmaya gerek yok zaten. Mutlaka başlayın. Sizin için uygun olanı zamanla bulursunuz diyorum bana soranlara...

Motokaravan önermem. Çekme karavanı park edip etrafı aracınızla gezmenin verdiği tat çok başka. Motoda iki saat topla kaldır uğraştırır, hem de küçükler konfor alanı kalmaz. Tavsiyem 5-6 m. çekme karavan
Bir ara heves edip güzel bir motokaravan satın aldım.
Çekme karavanın rahatlığı, ferahlığı yoktu.
Dar ve sıkıcı çekme karavana göre.
Çekme karavanın bence en üstün özelliği, çekme karavanı park ettiğinizde,
binek aracınız emre amade sizi bekliyor..

Kısa sürede sattım motokaravanı.

Bir ara heves edip güzel bir motokaravan satın aldım.
Çekme karavanın rahatlığı, ferahlığı yoktu.
Dar ve sıkıcı çekme karavana göre.
Çekme karavanın bence en üstün özelliği, çekme karavanı park ettiğinizde,
binek aracınız emre amade sizi bekliyor..

Kısa sürede sattım motokaravanı.
En önemli avantajı bunlar zaten bence.

Konu motokaravan mı çekme karavan mı ya kaymış ancak bir çekme karavancı olarak ben de ücretli kamplardna yanayım. Elbette tüm kampları eşim ve 2 oğlumla ( 13 ve 8) yaptığımdan biraz daha güvenli olmasını tercih ediyorum. Tabi ücretli kamplar da kampına göre değişiyor. Mesela diğerleri ile oldukça yakın olduğunuz kamplar da var, ya da Sakarya Poyrazlar Gölü Tabiat Kampı gibi ücretli girdiğiniz ancak doğada diğer insanlardan uzakta durabileceğiniz. Ben de işgalciliğe karşıyım. Karavanımı da ücretli otoparkta tutuyorum

Çekme karavanlar monster trucklara benzer araçlarla 1,5 tonluk güllelerin çekildiği bir alana da dönüşüyor. Bazı tanıdığım çok sağlam karavancıların da atelajlarını buna evirdiklerini görüyorum. Zannedersem stabilizatör, ATC, Mover gibi teknolojiler buna imkan tanıyor... Bana göre benim herhangi bir şeyimi değiştirmem pek mümkün görünmüyor. Mevcut atelajla yola devam diyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,512
Kaydolan Son Üyemiz
erhanemir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR