Çekme Karavan Yapıyorum "badi'k" Seyfettin Başkurt

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 180
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 106,587
Ynt: Çekme Karavan Yapıyorum "badi'k" Seyfettin Başkurt

Baştan itibaren inceledim.Çok keyifli bir çalışma,emeğinize sağlık

Etiketler

Üstadım çalışmalarınızı yakınen takip ediyorum ve haretle izliyorum . Çünkü muazzam bir iş çıkarıyorsunuz tebrik ederim . Bazı sorularım olacak size karavan yapmayı düşünen birisi olarak . Kullandığınız dış cephe kaplaması nedir ve bu kaplamayı ne ile yapıştırıyorsunuz resimlerde görülen gri bir yapıştırma malzemesi var bu nedir ? . Saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim

mvsahin' Alıntı:
Üstadım çalışmalarınızı yakınen takip ediyorum ve haretle izliyorum . Çünkü muazzam bir iş çıkarıyorsunuz tebrik ederim . Bazı sorularım olacak size karavan yapmayı düşünen birisi olarak . Kullandığınız dış cephe kaplaması nedir ve bu kaplamayı ne ile yapıştırıyorsunuz resimlerde görülen gri bir yapıştırma malzemesi var bu nedir ? . Saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim

Şahin Kardeşim;
Yapıştırmada kullanılan yapıştırıcı,DAYSON markalı güçlü bir yapıştırıcıdır,Ahşapları birbirine yapıştırmada biraz esnektir.Metalle ahşabı yapıştırmada daha etkin.
Piyasaya yeni olarak sürülen HENKEL Terosan 9108 kodlu; çok güçlü bir yapıştırıcı,bir tüp alıp Daysonla karşılaştırmalı test edilebilir.
Cephe kaplaması ise; CTP denilen Cam takviyeli Polyester.2 mm kalınlığında 2 metre kadar eni olabilen bir ürün.
Selamlar

seyyah54' Alıntı:
Seyfettin hocam tüm çalışanların eline sağlık.Güzel çalışma badik kuluçka altından çıkmış.Hadi hayırlısı.Çok şık olacak.

"badik kuluçka altından çıkmış"

Öğretmenim,
yazdığınız gibi ilk "badi" kuluçkadan çıktı.Yakında "badi'k" ler arasına karışacak,birlikte yüzme deneyimlerine başlayacaklar.
Teşekkür ederim.

Başlangıç tarihi ile, içinde bulunulan zamanı tesbit eden görseller; artık çakışmaya başladı,nerdeyse.

jumper 069.jpg

jumper 070.jpg

Seyfettin Abim selam ..Bir konu hakkında danışmak istiyorum..Ankara'da karavan için plexiden şişirme cam yapan vardı galiba ..50x85 ebatlarında 3 adet kaça olabiliyor.Malüm orjinler el yakıyor.İstediğim ölçülerde kalıp lazım tabi çokda pahalı olsa gerek ama aynı ölçüde olmayıpta biraz küçük biraz büyük mesela 40x80 yada 45x75 vs ellerinde başka ölçüde hazırda olupta basabilen varmı.Olurya birine yapmışlardır...6mm 8mm gibi plexiden sadece cam kısmı lazım çerçevesi problem değil.Kabaca dikdörtgen tepsi şekli gibi düşünülebilir. .Belki bu işler yazdığım gibi değil ama sizin fikriniz tecrübeleriniz bana yol gösterebilir..hazır oto camlarından kullamayı kesinlikle düşünmüyorum..Tekrardan kolaylıklar dilerim..Sağlıcakla kalın..Alp

berkutay' Alıntı:
Seyfettin Abim selam ..Bir konu hakkında danışmak istiyorum..Ankara'da karavan için plexiden şişirme cam yapan vardı galiba ..50x85 ebatlarında 3 adet kaça olabiliyor.Malüm orjinler el yakıyor.İstediğim ölçülerde kalıp lazım tabi çokda pahalı olsa gerek ama aynı ölçüde olmayıpta biraz küçük biraz büyük mesela 40x80 yada 45x75 vs ellerinde başka ölçüde hazırda olupta basabilen varmı.Olurya birine yapmışlardır...6mm 8mm gibi plexiden sadece cam kısmı lazım çerçevesi problem değil.Kabaca dikdörtgen tepsi şekli gibi düşünülebilir. .Belki bu işler yazdığım gibi değil ama sizin fikriniz tecrübeleriniz bana yol gösterebilir..hazır oto camlarından kullamayı kesinlikle düşünmüyorum..Tekrardan kolaylıklar dilerim..Sağlıcakla kalın..Alp

Ankara'da Plexiglas cam yapan yok.Bende araştırdım ama bulamadım.
Karavan ekipmanlarını Internetten satan bir arkadaş var.Küçük 40x75 gibi bir ölçüde,sadece cam
için 275 TL istiyor.
Çerçeve,Amortisor,kilit vs yok.Varsa nedir fiyatı bilmiyorum.
Bu konuda bir hazırlık çalışmam var.En çok kullanılan ölçülere göre kalıp yaptırıyorum.
Nisan 2013 e kadar sonuç alabileceğimi umuyorum.
Benim yapmayı planladığım ve kalıbını da ona göre yaptıracağım Flexi cam Menteşe,amortisör,ve kilit yerleri belirlenmiş biçimde olacaktır.
Senin için acil değilse beklemenizde yarar olacaktır.
Selamlar.

Teşekkürler Seyfettin Hocam bekleriz..Kullanacağım cam olsaydı yan paneli kapatmak istiyordum..olsun zaman çabuk geçer ..Bekleyip görelim...Çalışmalarda başarılar...Alp

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,844
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

SON KONULAR

Geri