Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Not:220 volt olan buzdolabıma 2.el 12 volt Danfos ekovat bağlattım.
Hidrofor ve dolabı koruma amaçlı 10 amp sigorta yeterli mi,sigortayı akü çıkışına mı bağlamalıyım?
Bence ikisinide ayrı besle, danfros için bildiğim kadarıyla minimum 15A iyidir, hidrofor kaç amper ise 3 katını koy, olurda voltajın düşerse amper çekimleri artacaktır. Eğer dolap ve hidrofor birbirlerine çok yakınsalar, tek ana kabloyla o bölgeye git orada kablo üzeri fişli sigortalar ile dağıt derim.
badi'k üretimine; 5 mayıs 2013 pazar günü mesai yaparak yan panelleri kapatarak devam etmiştik..
13 mayıs öğleden sonra; en zor işlerden birisi olan ve 620cmx180 cm boyutlarında ki CTP kaplama için zemin
hazırlanması ile uğraş verdik.
14 Mayıs daki tüm mesaimizi çatı kaplanması işine harcadık.Bu gün zor bir işi başardık.
Tüm üst kaplamayı eksiz olarak koymayı çalışanlarımızla birlikte başardık.
Kendilerine teşekkür ederim.
badi'k in çatı kaplanması işi bitince onu hangardan çıkarıp ön bahçeye; Vişne ağacının gölgesine aldık.Biraz nefes alsın dedik.
Mutfak kapakları ve diğer işlemlere ön bahçede devam edilecek.
badi'k in üretiminde son 12 gündür yoğun biçimde çalışıldı.
Mutfak dolap kapakları - genel istek üzerine- kırem renk içeri bakacak biçimde hazırlandı,menteşe ve kilitleri montajlandı.İçerde değişik bir atmosfer oluştu, iç bölüm aydınlığı devam etti.
Ranzaların baş bölüm üstüne; çıtalı açık raf yapıldı.
Ev inşaatında kabası %20 oranlı oluyor,tesisat, boya,iç donanım ise %70, en son yapılacak lamine parke vs
ye %5 kalıyor. Kalan %5 ise bitirilecek diğer işler.
badi'k de ise son aşama %10 luk son bölüm!
Köprüyü geçmeye az kaldı
Çorbada biraz daha tuzum bulunsun diye -tuzlu tuzsuz farketmezim- katkıda bulunuyorum.
60lt lik kullanma suyu deposuna Jaklı sistem dolum ağzı yaptım.
Yarım parmak bahce sulama hortumu ekipmanlarını kullandım.Hortum ağzı çek valfli,hortum çeşmeye bağlandığında su gelmiyor.Çek valf kapalı tutuyor.Araç üzerinde bulunacak erkek rekora takıldığında su akmaya başlıyor.Depo dolduğunda jakı çıkarıyor ve çeşmeden suyu kapatıyorsunuz.
Bir nevi depo girişine kilitleme yapıyorsunuz.
Seyfettin Bey,
Babaannemin kullandığı tekerleme benzeri bir lafı vardı, böyle becerikli insanlar için, bulur buluşturur, yapar yakıştırır derdi, rahmetlim. Kemal Bey (Aka) ve siz birer bul-buluştur, yap-yakıştır önderlerisiniz...
Ellerinize sağlık, kolay gelsin...