selam yeni üye oldum
uzun zamandır karavan alma niyetim vardı ama fiyatları cok yüksek oldugu için alamadım iş yerinde bir abinin kendi karavanını yaptığını duydum karavanı gördüğümde hayran kaldım ne kadar tuttuğunu sorduğumda 5 binlira demesi beni çok şaşırtı bende kendi karavanımı yapma hayali kurmaya başladım.cizimlerimi bitirdim inş. ilk baharda malzemeleri alıp başlıyorum o abinin yaptıgı kadar ucuza mal edemem ama bitirmek için önce başlamak lazım.
Ekli dosyayı görüntüle 509896
Merhaba ,
açıkçası hevesinizi kırmak istemem ama 5.000 değil 3.000e de karavan yapılabilir. Fakat yapılan şey "karavan" mı olur onu bilemem...
Siz ne amaçla kullanacaksınız karavanı ? bugün tip onay belgeli sadece ve sadece yük taşımaya yönelik düzgün römorklar bile 2.500 - 3.000 TL den başlıyorken içinde "insan" yaşayacak olan karavanın 5.000 TL ye imal edilmesi mümkün değil. Düzgün ve sağlam olsun diyorsanız sırf şase ,dingil , lastik , jant , çeki oku , kaplin maliyetiniz 5.000i rahat geçer diye düşünüyorum.
Sitede kendi karavanını yapanlar bol miktarda var ancak kaç tanesi gerçekten güvenli ve uzun ömürlü , kullanırken insanı canından bezdirmeyen ve son olarak da görsel olarak tatmin edici derseniz işte o çok az.
Siz karavanı kaç kişi ve ne kadar süreyle kullanacaksınız onu tabii bilmediğim için detaya giremedim ancak emin olun 2 kişi için , 5.000 değil 15.000 e bile mutfaklı , tuvaletli , kaliteli yürüyen aksamı ve donanımı olan karavan zor.
Siz yine de bu forumdaki gerçek üstadlara bir danışın bence.
Tüm bunların yanısıra kendiniz zaten "o kadar ucuza maledemem ama başlamak istiyorum" diyerek azminizi belirtmişsiniz ve çizimini yapmışsınız. O çizim kalitesine yakışan malzeme kullanırsanız bence 25.000 - 30.000 den aşağı çıkmaz. (WC , mutfak var ise.) Hayırlısı olsun , gönlünüze göre olsun.