Çekme Karavan Şasisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dopodomani_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,129

dopodomani_

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Vakit buldukça çekme karavanları inceliyorum,eminim sizin de dikkatinizi çekmiştir;Avrupa karavanlar,aynı ebattaki yerli yapımlara nazaran oldukça hafifler. Yanılmıyorsam Hymer'ın sitesinde en hafif modelleri olan Eriba Touring'in şasisinin çelik borulardan yapıldığı söyleniyordu. Çelik borulardan kendimiz şasi imal edip karavanı üstüne inşa etme şansımız var mı? Bir de bu çelik alaşımları,hafifliği ve dayanıklılığı bir arada sağlar mı? Bilgisi olanlar paylaşırlarsa memnun olurum.
Saygılarımla.

Etiketler
Ynt: Çekme Karavan Şasisi

Bildiğim kadarıyla 750 kg . yüke kadar serbestncak konuyla ilgili doyurucu cevaplar alacağımıza eminim.

Avrupa karavanların hafifliği sadece şasi aksamlarından kaynaklanmıyor arkadaşlar.
kullandıkları ahşap malzeme den kaynaklanıyor. hem çok hafif hem dayanıklı. araştırdım sanırım BALSA ağacıymış. karavanın bütün mobilya ve ahşap aksamında bu malzemeyi kullanmışlar.

her yere yazıyorum inşallah bir bilen vardır, CE belgeli yada tip onay belgesi herneyse o belgeye sahip olmaayan römorkla herhangi bir trafik kazasına karışan araç sigortadan hiç bir şey talep edemediği gibi, eğer karşı tarafa zarar verirse tamamıyla haksız ve sorumlu oluyormuş, eğer böyle bişey varsa zaten kimse kendi çekme karavanını yapamaz..

Merhaba ;Bu konu ile ilgili benmde öğrendiğim şu.750 kg altında römork ve karavan belki ruhsat istemiyor fakat,tip onay belgeli ,yeterlilik belgesi,uygunlıuk belgesi istiyor üreticisinden.Hal böyle olunca karayollarında seyir için ayrıca sigortalatmak da gerekiyor.Bu konuda haklısınız.Bilgilerinize ..SEVGİ ve SAYGILAR.

mer haba arkadaşlar siteye yeni üye oldum ben karavanımı imal etmek istiyorum kendim yapı dekorasyon ustasıyım imal edeceğim çekme karavan anladığım kadarıyla 750 kg olmasının pek çok avantajı var gibi görünüyor fakat üretici belgesi felan bunu anlamadım acaba açıklayıcı birşey yazarsanız sevinirim teşekkürler ...

PEKİ ARKADAŞLAR HEPİNİZİN FİKİRLERİ ÖNERİLERİ VE TAHMİNLERİ ÇOK ÖNEMLİ ÇOK GÜZEL KENDİ KARAVANINI YAPMAK İSTEYENLER İLK BAŞLAMALARINDA HANGİ TAKIMLAR GEREKİYOR ÖNERİLEN TORSİYONLU DİNGİL BU TORSİYONLU DİNGİLİN ŞASEYE MONTAJI RESİM VE VİDEO YAYINLASANIZ DAHA İYİ OLMAZMI EVET YAYINLNAN İLK RESİM YADA VİDEO TORSİYONLU YADA MAKASLI DİNGİL VE ŞASE MEYDANA GETİRİLMİŞ ANDAN İTİBAREN ÜZERİNE YAPILAN KARAVANIN YAPIM AŞAMASINI GÖRSELLİYORSUNUZ ARKADAŞLAR JANTTAN ŞASEYE KADAR NASIL MONTAJ EDİLİYOR HAFİF BİR ŞEKİLDE ŞASEDEN SONRASI İSE KENDİNİZE PLAN MUTLAKA YAPMALISINIZ YANİ ÇİZMELİSİNİZ BİLDİĞİMİZ KIRAATHANE SANDALYE DEMİRİ STANDARTTIR KARAVANIN ŞASENSİNİDE BU DEMİRDEN YAPIP ŞASEYİ TAM GÖNYELİ OLARAK MEYDANA GETİRDİKTEN SONRA ASTAR SİYAH BOYA İLE 2 KAT BOYAYIP BU DEMİRLERİN 4 TARAFINADA MATBAACILIKTA KULLANILAN 2mm KALINLIĞINDA ÇİFT TARAFLI YAPIŞAN VE SU YAPMAYI ÖNLEYEN BANT YAPIŞTIRILMALI BU BANTLAR KUVVETLİ YAPIŞANLARDIR VE MATBAA MALZEMELERİ SATICILARINDA MEVCUTTUR 3 METREYE 5 E 5 ÇAM AĞACI SITANDART OLARAK KERESTECİLERDE SATILMAKTADIR BUNLARI ORTADAN KESTİRİP DEMİRLERİN ARASINA GÖRE KESİP VİDALAMAK GEREKİR DIŞINA İSE GENE MATBAACILIKTA KULLANILAN OFSET PLAKASI ALÜMİNYUMDUR VE MÜKEMMEL BİR METAL PARLAKLIĞI VARDIR 70 X 100 EBADINDA OLAN MAKİNADAN ÇIKAR VE HURDACIYA KİLO İLE SATARLAR BU ŞEKİLDE TEDARİK EDİLİRSE DAHA EKONOMİK OLACAKTIR DEMİR VE AĞAÇ BİR OLMALIDIR İÇ TARAFTA İSE DEMİR TAHTADAN İÇERLEK OLACAKTIR DEMİRE MONTE EDİLMİŞ TAHTANIN SADECE DIŞ YÜZÜNEDE BU BANTTAN YAPIŞTIRILMALI KARAVANIN GÖRÜNÜŞÜNDE KÖŞELERDEKİ KIVRIMLARI YAPMALIYIZ HANİ EL PARMAKLARIMIZI DÜZ OLARAK KIVIRIP İKİ ELİMİZİDE KANCA MİSALİ KENETLERİZ YA PLAKALARI BU ŞEKİLDE BİRBİRİNE EKLEYİP BÜYÜK BİR YÜZEY ELDE EDECEĞİZ VE KARAVANIN ŞEKLİNE GÖRE BÜYÜK EL MAKASI İLE KESİP SADECE TAHTALARA VİDALAYACAĞIZ VİDALAR BİR HİZADA OLMALIKİ ÜZERİNE ARABALARDA OLAN DIŞ YÜZEY ÇITALARI MONTELEYEBİLELİM İÇ KISMA GELİNCE PLAN ÖYLE OLMALIKİ İŞTE HOŞ GÖRÜNÜMÜ YARATABİLMEK BENİM FİKRİM KAVAK PLAKALARLA BÖLMELERİ YAPMAK VE VERNİK ÖNCESİ İLGİLİ YADA BEĞENİLECEK KOYULUKTA VERNİK ASTARI BİTTİĞİ ZAMAN 750 kg ALTINDA OLACAKTIR ARKADAŞLAR SIFIRDAN BAŞLAYIPTA YAPTIKLARINI ANLATAN ARKADAŞLAR KAÇA SATIN ALDIKLARINI SÖYLEYİN GÖRSELLERİNİZİ İLK BAŞLAMA ANINI YANİ JANT TEKERLEK GÖRSELLİ YADA VİDEOLU PAYLAŞALIM

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR