Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 609
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 117,125
Ynt: Çekme Karavan ile Yunanistan İtalya Makedonya

Yukarıdaki yazıyı ben yazdım .Ancak diğer bilgisayarda onun sayfası açıkmış .Ben de bakmadan yollamışım .Kusura bakmayın

Etiketler

Kavala ' nın içinde tekrar benzin almak istedik .Genelde büyük bir tesis değilse otobanda dahil olmak üzere kredi kartınızı kullanamıyorsunuz .Navigatörümüze yüklediğimiz kamp Terra'yı ise ancak sora sora bulabildik.Zira orada navigatör her zaman iş görmeyebiliyor .Makedonya'da da aynı sorunu yaşadık

Terra kampta 3 gün kaldık .Özellikle sahili ,plajı ,havuzları güzel.Çocuklu aileler için ideal .Kamp alanında kaldığınız yere yakın bir çeşme bulmak kolay ve etmiz su ihtiyacınızı rahat karşılıyorsunuz .İçinde market yok.Bulaşık ve çamaşır yıkayabilirsiniz ancak ücretli de olsa çamaşır makinası hizmeti bulunmuyor .İnternet havuz civarındaki barda ve bedava ..

http://www.youtube.com/watch?v=jwiTTzpmuRQ

Kavala terra kampig den karışık fotolar

kavala 465.jpg

kavala 450.jpg

kavala 448.jpg

Terra kamping italyada kaldığımız kampingler oranla daha ucuz günlüğü 35 euro.Türkiyede aynı hizmeti veren bir otelde kalsak temmuz ayında iki yetişkin iki çocuk yemek dahil 400 tl den aşagı kalamayız. Buranın günlüğü 85 tl ye geliyor.Yediğimiz yemek masrafınıda katarsak günlük taş çatlasın en fazla 250 lirayı geçmez.Hem yurt dışını görmüş oluyorsunuz hemde fiatları bu seviyede .Değerlendirmesini size bırakıyorum.
Ben Adapazarında oturuyorum .Adapazarı Antalya 550 km Adapazarı Kavala 600 km hemen hemen aynı mesafe.

Kavala Terra kamping ilk iki gün dinlendik deniz ve havuz keyfi yaptıktan sonra üçüncü günü Kavala merkezi gezdik.
Şehir 1387-1912 yılları arasında tam 525 sene Osmanlı impratorluğunun eğemenliği altında kalmış.Tarihlere dikkat ederseniz İstanbulun 1453 yılında fethinden 66 sene önce topraklarımıza katılmış.Kanuni devrinde şehir en görkemli zamanını yaşamış.O tarihlerde yapılan su kemerleri şehri baştan aşağı gerdanlık gibi çevreliyor ve hala ayakta.Şehir içinde gezerken kiliseye çevrilmiş camileri görmek sizi şaşırtmasın.
Şehri tarihsel açıdan önemli kılan bir başka ayrıntıda Kavala lı Mehmet Ali Paşa nın doğum yeri olması.Yunanlılar paşanın doğduğu evi kiliseye çevirmişler ve önüne büyük bir heykelini dikmişler.Bilenler billir Mehmet Ali paşa Mısır Valisi iken Osmanlı imparatorluğuna isyan etmiş hatta kütahya ya kadar gelmiş.velhasıl imparatorluğun başını çok ağrıtmıştır.
Şehir tenha esnaf özellikle Türk olduğumuzu anladığında çok cana yakın ve ilgililer.Sahil kıyısında çok güzel balık lokantaları var.Özellikle kalamar ve ince dilimlenip unlanıp yağda kızartılmış kabak kızartmasını şiddetle tavsiye ederim.Kavalanın meşhur kurabiyesinide unutmayalım tabiki

Ebru hanım, Mustafa bey gezinizi merakla bekliyordum. Görünce ilk fırsatta okudum. Yeni karavanınızla tatilin tadına varmışsınız. Nice güzel tatiller dilerim. Devamını bekliyorum :smiley: :smiley: :smiley:

Güzel yorumlarla insan en az gezdiğindeki kadar keyif alıyor .Çok teşekkür ederiz ..

Kavala 'da şaşırtıcı oranda Türk turist vardı .Kampinge girmeye çalışırken genç ,İstanbullu bir çift laf attı bana ve aramızda kısa bir muhabbet oldu .bizim güney sahillerinden daha ucuz dedi erkek olan .İkisi de karavanla gemiş olmamıza hayli ilgi gösterdi .Sanırım kampingin sahili dışarıdan gelenlere de açık .Balık yediğimiz restaurantta da yanımızda ikiz çocukları olan bir çift l ile sohbet ettik.Onlarda kavala'nın karşısındaki adaya feribotla geçmeden evvel öğlen yemeklerini yiyorlardı

Tatlı kızları ve oğlumu bir karede görüntüledim .

3.jpg

Kavaala merkez 014.jpg

:smiley:

Panos & Zafira restaurant limanda şirin bir yer .Özellikle taze kalamarını çok beğendik.İstanbul istinye'de'' Fish Var ''restauranta ya da Anadolu kavağı ''Yosun'' restaurantta yediklerimizden daha güzeldi .Ayrıca kabak kızartması ve soğuk mezeler gayet lezizdi.İlk kez Kavala kurabiyesini denedik .Harikaydı

IMG_1729.JPG

2.jpg

Kavaala merkez 015.jpg

Gezinizi ilgiyle takip ediyorum. Umarım devamı vardır. Çocuklarınız da çok tatlı maşallah.

Ebru hanım,Mustafa bey merhaba,

5 Haziran Taraklı Karavan Festivalindeki sohbetimizde 2 haftaya kadar karavanımız gelecek demiştiniz. Kısacık zaman
diliminde böyle uzun soluklu avrupa gezisinide gerçekleştirmiş olmanıza sevindim.

Federasyon Başkanımız Erdal bey ile Adriyatik Turu öncesi görüşmemizde sizinde konvoya dahil olacağız bilgisini aktarmıştı
ancak gezinizi kendi rotanızda yapmışsınız.

2011 sezonu özellikle yurt dışı gezileri olarak son derece olumlu geçmekte umarım gelecek yıllarda dahada artar. Gezinizin
sorunsuz tamamlanmış olması ve bizlerle paylaşmanızdan mutlu oldum.

Selamlar.

Çok teşekkür ederiz.
Biz ilk başta en azından Üsküp'e kadar sizlere katılmayı arzu ettik .Hatta eşim muayenehanede hastalarının randevularını ayarlayıp yolculuğumuzu bir gün öne aldı .O gün İstanbul' dan çıkışımız gerek şiddetli yağmur gerekse aşırı yoğun trafik yüzünden çok zor oldu .Ve çok zaman kaybettik .Ve Tekirdağ'a kadar ulaşmak istesekte Silivri civarında kaldık .Sabah konvoydaki Mustafa amcayı telefonla aradık.Yol bilgisini aldık .Fakat yetişemedik ve umudu da kestik.Kavala ' da yolda konvoyla karşılaştığımızda ise çocuklar yorulmuştu ve ben daha ilk gününde iki küçük çocukla bizim kahrımızı kimse çekmez kanaatine vardım .Zira biz ebeveynler mecburen bir çok hususta onların ritmine düzenine uymak zorunda kalıyoruz .

İnşallah bizde daha fazla tecrübe edinirsek ,çocukların yükü de gitgide azalırsa ,severek sizlere katılırız ..

Malesef karavanımız 2 hafta gecikince yurtiçi deneme turları yapma fırsatı olmadan kendimizi sınır dışında bulduk .Ancak gerek ''D'' sınıfı ehliyet aldığımızda tır kullanmamızdan gerekse geçen yıl Almanya'dan motokaravan kiralayıp İtalya ,Avusturya ,İsviçre ,Almanya gezdiğimizden dolayı yine de sıfır tecrübe ile yola çıkış sayılmazdı ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR