Üstadların belirttiklerine ek olarak makara yanında maks 5 metrelik bir kablo da öneririm. Benim gibi kamp alanlarını kullanan biriyseniz 1 metre dibinizdeki panodan elektrik almak için 25 metrelik makarayı açıp karavanın altına sermek zorunda kalmazsınız.
Bu arada ben de bir güney karavan kullanıcısıyım. Bilirsiniz güneyde elektrik girişi doğrudan priz ile oluyordu. Şu ürünü alıp girişteki fişin yerine kullandım.
, en ucuz ve kaliteli olarak sanerticaret.com’dan alınır.
www.sanerticaret.com
2 metrelik kaliteli 3x2,5'luk kabloyu bağlantı elemanı olarak şunlarla hazırladım.
www.sanerticaret.com
www.sanerticaret.com
Böylelikle güneyin bir garip elektrik girişi işini ilk haline göre daha güvenli ve IP44 uyumlu hale getirdim.
Not : Erkek olanı kendi yaptığınız uzatmaya bağlamayın. Yanlışlıkla elektriğe kapılma olasılığınız olur.
Elektriği alacağım yer 2 metreden daha yakınsa doğrudan bu kablo ile alıyorum. Yok yakın değilse makaramı tamamen açıp karavanın altına düzensiz olarak seriyorum ve ona takıyorum. Şimdilerde ise makaranın sonlandırıldığı dandik prizleri iptal edip makaranın üzerine şunu monte etmeyi planlıyorum.
www.sanerticaret.com