Ynt: Çekme Karavan Aldım Tadilat Başlıyor
Hafta içi oluşundan ötürü işi yavaşlattık..Ancak erken geldiğim zamanlar 1-2 saat gibi ufak tefek işler olabiliyor.Şu an kupayı zımparalamaya başladım.
Mazide maalesef öyle bir boya cümbüşü yapılmışki şaşırırsınız.Rulo fırça eline ne geldi ise hangi boyayı buldu ise parça parça zaman içinde boyanmışlar..
Hal böyle olunca tüm boyaları çıkarmaya ana zemine ulaşmaya karar verdim.Önce kuru zımpara arkasından sulu zımparaya başladım.Yaklaşık 5/1 bitti(tek tabanca bu kadar) ..Tabiri caizse kaymak gibi oluyor.
Tüm elektrik tesisatını attım sıfırdan yeniden olacak.Hafta sonu uygun led stoplar almak istiyorum bunları dıştan değil gömme olarak uygulayacağım.boyadan önce yerlerini kesip arka yuvalarını fiberden yapmalıyım.Ön ve yan kısımlarada birkaç lamba ilavesi olacak...
Kısaca öncelik boyada ...sonra elektrik tesisatı ve aparatların takılması....en sonunda iç izalasyon kaplama ve mobilya tasarımı olacak (mutfak yer değiştirebilir çamurluk üstüne alma fikri ağır basıyor )...
Sayın Emperor03 Tako firması bir kaç modeli ithal ediyor içlerinde benim modelde var kasa aynı ancak makyajlı ve daha teferruatlı sanırım.Fiatı ufak bir karavan için çok yüksek kdv dahil 22000 lira gibi sanırım..Fiber olmasaydı 40 sene kalmazdı bir çok malzemesi orjinaldi ancak bundan sonra biraz daha modern görünüme bürünecek gibi..
Üst resimde görüldüğü gibi şasi rezaletti haksızmıyım bakın karyoladan bozma sanki(tabiri caizse) ...Hangi zihniyet böyle birşey yapmış olabilir bilmiyorum dikdörtgen ortası boş garip bir yapı..... karavanın ortasına iki kişi gelse çökecek resmen fiber çatlayacak gibiydi.Onuda hallettik.
Arkadaşlar ben sadece fiber bir kupa aldım başlıktaki tadilat kelimesi biraz hafif kaldı gibi..Yeni modelin resmi bu olsa gerek
Tüm iyi dileklere tekrardan teşekkürler
sevgi ve saygılarımla
Alp