dolaşıyorum
Kamp II
Benimde nüfus kâğıdım da eski ve Türkiye'den başka yerde uzun süreli yaşamadım. Çok ama çok uzun seneler devlete benim sorumlu olduğum işlerde ilgili bir çok mevzuatla çalıştım. Bütün mevzuatlar tam olması gerektiği gibi amacına uygun hakkaniyetle yazılmış çizilmiştir. Yaptığınız benzetme ile anlatırsam hiç bir zaman mevzuat düğmesini yanlış iliklemedim zaten ilikleyeni de eninde sonunda memurluğun çöp tenekesine koyuyorlar. Gelelim "Değişen yaşam şartları" söyleminize : Kimin hayat şartları nasıl değişmiş tespiti nasıl yapılacak? Koskoca ülkede yuvarlak hesap 100 milyon kişi yaşıyoruz bu kalabalığın içinden bazılarının değişen hayat şartlarına göre mevzuatı değiştirince acaba diğerlerine bu değişim nasıl etki edecek? konu uzar gider. Araçlarımızla ve onları kullanımı ile ilgili kanun ve yönetmeliklere kesinlikle uymak mecburiyetindeyiz uygulamada bize olumsuz gelen durumları da belirtmek ,yorum yapmak, teklifte bulunmak ta vatandaşlık tabii hakkımızNüfus kağıdım oldukça eski olduğu için Türkiye’deki bürokrasiyi uzun zamandır tanırım.
Bizdeki bürokrasi hep düğmeleri yanlıṣ iliklenmiṣ gömlek gibidir.
70’li, 80’li yıllarda da bu böyleydi.
Hangi ülkede olursa olsun, mevzuatın değiṣen yaṣam ṣartlarına uyması lazım.
Son düzenleme: