Çeki Demiri Projesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kozluca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,425

kozluca

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba; aracıma uygun çeki demirini, yetkili servisten sipariş ettim. İnşallah 15 gün sonra elimde olacak.
Araba Peugeot 206 1.4 HDI 90 HP . Çeki demirini ruhsata işletmek için gerekli olan proje çizimi konusunda şanssız bir ildeyim, yani Kocaeli'de :smiley: Proje çizimci arkadaşlar, yaklaşık 470 lira gibi bir rakam istiyorlar ki, izmitteki TSE onaylamayabiliyormuş çeki demiri projelerini. Ankara'ya kadar olan civar illerde, proje çizim işini daha uygun maliyetli ve güvenilir yapan yerler biliyor musunuz ?

Ynt: Çeki Demiri Projesi

Sayın Kozluca,

Türkiye‘ deki mevzuatı bilmediğim için sorunuza cevap veremeyeceğim. Fakat proje konusu kafamı karıştırdı. Aracınıza uygun çeki demirini yetkili servisten sipariş ettiğinizi yazıyorsunuz. Çeki demiri aracınıza uygun yapılmışsa projenin burada anlamı ne oluyor? Çeki demirinin aracınıza uygunluğunu yapan firmanın tescil ettirmesi gerekmez mi? Firma ürettiği çeki demirinin hangi araçlara uygun olduğunun tespitini/projesini yaptırır ve bunu belgeler. Aracına uyan çeki demirini satın alan müşteride bunu usülüne uygun olarak aracına taktırır. Tüv‘ de gerekli kontrolünü yapar.

Proje işini üretici firma yaparsa bir defada proje sorunu çözülmüş olur. Bu nedenle aracına uygun çeki demirini alan her müşterinin proje yaptırmak zorunda kalmasını anlamak zor.

Almanya'da 8 yıl önce karavanım için internetten çeki demirini satın aldım. Çeki demirinin paketinden çıkan yazılardan birisinde, „çeki demiri aracınıza uygun olarak yapılmıs ve ruhsatı alınmıştır, aracınızın ruhsatına kaydettirmeniz gerekmez, polis sorarsa bu yazıyı gösteriniz“ yazıyordu. Çeki demirini tanıdığım bir ustaya taktırdım. Şimdiye kadar üç defa tüv‘ den geçtim. Tüv sadece çeki demiri usülüne uygun takılmış mı diye bakıyor.

Türkiye’deki duruma yabancı olduğumu biliyorum ama mantığım bir türlü bu proje işini kabul etmiyor.

Kolay gelsin.

Sayın Akdeniz45,
Cevabınız için çok teşekkürler, Türkiye'de prosedür şu şekilde;
-CE Belgeli çeki demirini alıyorsunuz. ( Aldıgınız yer kaşeliyor ve imzalıyor, fatura ile birlikte )
-Montajını Hizmet yeterlilik belgesi olan yetkili montaj servislerinde yaptırıyorsunuz.
-Yetkili mühendislik firmalarına gidip, tadilat projesi çizdiriyorsunuz
-Elinizdeki evraklar ile Tüv'e gidip muayene yaptırıyorsunuz
-Son olarak gidip emniyetten ruhsatı alıyorsunuz.

Peugeot yetkili servisine defalarca sordum, hatta CE belgesinin gelip gelmediğini bile Fransa'dan öğrendiler.
Peugeot servisi sadece malı satarım, CE belgesinini veririm gerisi size kalmış diyorlar.

Yanlış anlamadıysam trafikte ve vizede ruhsat vs işlemlerine de ayrıca 500 civarı gidiyor.
Proje için yuvarlak 500 desek ve topuza da 500 =topla etti mi sana 1500 toplam.
Yani bir çeki demirini ruhsata işletmek dahil bu paralara taktırabiliyoruz galiba.

Hemen hemen evet, ankarada bir firmadan 870 çeki demiri ve elektrik bağlantısı, montajı için, 330 proje için fiyat aldım. Ayrıca tüv araç muayene süreniz de sıfırlanıyor. Muayene sürenize kaç ay varsa o süre yanıyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

1500 TL yi gözden çıkarmak lazım anlaşılan.
Cevabınız için teşekkürler.

Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu

Sent from my iPhone using Tapatalk

akdeniz45 tüm bu olayları hayretler içinde okur....
Başka Türkiye yok...
Diplomayı veren okul fotokopisini noterde onaylat gel der bu ülkede...

Aynen öyle. Bide işi bilmeyenler var ki amanın. TSE'de proje ve araç onay sırasında çeki demirini kaynak ile tampon demirine kaynatan usta var....

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR