Çeki Demir Taktırılması, Prosedür Ve Aralık 2017 Fiyatları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahir_tas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,963

Çeki demiri için nereyi tercih ettiniz?

  • Karavanı aldıgım yeri

    Kullanılan: 1 8.3%
  • çeki demiri satan başka bir firmayı

    Kullanılan: 10 83.3%
  • bütün parçaları ayrı alıp kendim yaptırdım

    Kullanılan: 1 8.3%

  • Kullanılan toplam oy
    12
2000 Honda CRV aracıma 5.30luk çekme karavanı çekebilmek için çeki demiri taktırdım. Prosedür ve fiyatları merak ediyorsanız bilgiler aşağıda.. :smiley:

Eşimle karavan hakkında hiç bilgimiz olmamasına rağmen yıllardır hayalimiz olan bu karavanı sonunda erba karavana giderek satın aldık. Bir 5,30luk çekme karavan!.. :smiley: Daha önce bir arkadaşımızın karavanında iki gün geçirmiş ve hayran kalmıştık. Ö günden beri para biriktirip karavan almaya çalışıyorduk. Tabii motokaravan almaya gücümüz yetmedi, biz de çekme de karar kıldık. Kabaca bir bilgi olsun diye Aralık'17 de fiyatlar standart 30bin civarı. Bunun üzerine artı 10bin civarı ekstra özellikler eklenebiliyor. Güneş enerjisi panel ve sistemi, ısıtma vebasto sistemi ve tanklı, öğütmeli yat tuvaleti sistemi gibi... :smiley: Biz, bize uygun olanı seçtik ve aldık.. :smiley: Mutluluktan uçarken bir şey fark ettik, aracımızda çeki demiri yoktu.. :(
Birkaç yerden, internetten araştırıp bilgi ve fiyat almaya çalıştım. internette doyurucu ve güncel bir bilgi yoktu. Bazı yerlerde çok pahalı bazı yerlerde ucuz ama taktırma işlemini bile benim yapmam gereken seçenekler vardı. En son karavanı aldığım yerin de çeki demiri taktığını öğrendim. Hem de prosedurun %90'ını kendileri hallediyorlardı. Anlaştık, binseküzyüz liraya işletme hariç tüm işlemleri yapacaklardı.
Hemen spariş verildi. Ertesi gun sabahtan aracımı alarak erba karavana gittim. Kargodan çeki demiri alındı. Markaları pek bilmem ama aracıma uygun "BOSAL" marka çeki demiri getirtildi. Piyasadaki en iyi markalardan biri olduğu söylendi. Tampon ve arka panel sökülerek çeki demiri montajı tamamlandı.
Sonra TSE'ye gidildi. Orada montaj ve çeki demiri kontrol edildi. Ben oraya herhangi bir ücret ödemedim. Sanırım ücreti erba karavan ödedi. Ne kadar masrafı oldugunu bilmiyorum ama hiç bir işlemin bedava olmadığını düşünüyorum.. :smiley:)
Benim işim bitince ben eve döndüm. Ruhsata işletmek için gerekli evrakları bana bir hafta sonra kargo ile gönderdiler. Gelen evraklar içinde şunlar vardı;
-Erba karavandan alınmış fatura (çeki demiri, proje bedeli ve işçilik için)
-Bosal çeki demirinin kendi planları, talimatları, montaj talimatları
-Çeki demirinin gümruk vergi tahsi alındısı (Yapıkredi bankasının bir evrakı)
-Noterden alınmış Gümrük müdürlüğü belgesi (Çeki demiri için)
-Çeki demiri type approval belgesi
-Çeki demiri EEC type approval belgesi (Section I/II)
-TSE'den alınan montaj uygunluk raporu
-TSE mekanik bağlantı elemanı montaj kontrol formu
-Erba karavanın hazırlamış olduğu proje
-Erba karavan tarafından verilen, montajın firma talimatları doğrultusunda yapıldığını beyan eden taahüt mektubu
-Erba karavan firmasının imza sirküleri
-Erba karavanın tescil talimatnamesi
-Son olarak da trafiğe gitmeden önce EK1 belgesi alınması gerekiyor. Şöförler ve otomobilciler derneğine giderek 10TL karşılığında bu belge temin ediliyor..

Bütün belgeleri alıp trafik tescile gittim. Sanırım randevulu gidiliyormuş. Önce randevulular dedi kapıdaki memur. iyi dedim. 2 kişi girdi. 3. olarak ben girdim.. :smiley: Numaram yandı. Çok yardım sever ve iyi bir memura denk geldim. Polis radyosunda kısık sesli türkü dinlerken evraklarıma baktı. işlemimi yaptı. Sadece yeni bir ruhsat aldım. Degerli evrak bedeli 88TL.. küçücük bir kağıt için 88TL.. neyse paramızı ödedik, üzerinde çeki demiri yazan ruhsatımızı aldık... işlem tamam... :smiley:
Ha unutmadan, Karavan için de ruhsat çıkarılıyor trafik tescilden.. satış/alım belgelerinizi götürüyorsunuz.. Sivil oldugunu düşündüğüm memur karavanın sigortasını yaptırdın mı dedi.. Ben de karavanın motoru olmadıgı için sigortası olmuyor dedim. Şaşırdı.. Gitti bi saat üstlerini dolaşıp sordu. Sonra evet olmuyormuş deyip ruhsatımı hazırlayıp verdi. Ama malesef yazıcı yamuk basıp tek satırı da aşağıya kaydırıp ruhsata yazamadı.. Bu olur, olur deyip gönderdi. Sonra başka birimlerden olmayacağını öğrendim. özellikle yurtdışına çıkarken sorun oluyormuş. Tekrar gidip değiştirmesini istedim. Yeni evrak bedeli 88TL istedi. Allahtan üstü oradaydı da bizim hatamız deyip bana yenisini basıp verdi.
Böylecek ruhsat maceram sona erdi. :smiley:) Bu arada ruhsatlardan Muayene tarihi kısmı çıkarılmış. Artık sistemde gözükecekmiş, bilginize..
Lafı çok uzattık ama sonuç olarak çeki demiri için harcadığım miktar; 1800TL Çeki demiri, montaj, proje, TSE + 10TL şöförler odasına EK1 Belgesi + 88TL Trafik tescile ruhsat bedeli: Toplam: 1898TL
Git gel yuvarlak 2 bin... :smiley:)
Tahir TAŞ

Ekli dosyayı görüntüle 497747

Ekli dosyayı görüntüle 497748

Ekli dosyayı görüntüle 497749

Ekli dosyayı görüntüle 497750

Ekli dosyayı görüntüle 497751

Ekli dosyayı görüntüle 497752
hayırlı olsun güle güle kullanın arkadaşım
 

Benim ssangyong korando sports aracım var istanbul maltepede handy trailers diye bir firmaya taktırdım araçla birlikte gittim taktılar sonra bi dosya verdiler o dosyayla tse ye gittim aracı kontrol ettiler sonra notere gidip ruhsata işletildi öğleden sonra gittim akşama kadar hallettim bütün işleri 1800 lira firmaya verdim 275 lira tse parası 140 lira notere verdim yaklaşık 2200 lira çıktı cepten
 

beyefendi benimde korandom var 2017.yukseltme dodik ve camur lastigi konusunda bilginiz varmi yoksa da dogru adrese yönlendirebilir misiniz?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,957
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst