Çeki Aracı Tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan csukayan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,772

csukayan

Ana Kamp
Yer
istanbul
merhaba ;

yakın zamanda Basoglu çekme karavan aldım (3 kısılık ) .fakat cekmek için araba degısıklıgı yapma geregi duydum ??? bunun için Toyota rav 4 almayı dusunuyorum .Yalnız raw 4 lerde agır devır olmaması benı tedırgın edıyor.Ağır yol sartlarında saplanıp kalırmıyım veya dık bır yokus cıkmak zorunda kaldıgımda durupta ilerlemekte zorlanırmıyım benı tedırgın eden konu hakkında yardımcı olabılırmısınız.. usta karavancı abilerimizden tiyo olabılırsem sevınırımm :smiley:
tesekkürler...

Etiketler
Ynt: Çeki Aracı Tavsiyesi?

Cem Bey Merhaba,

Mevcut aracınızın ne olduğunu ve niçin araç değiştirmek istediğinizi yazarsanız daha fazla yardım etmek mümkün olabilir.

Esas olarak ağırlığı karavan ağırlığına göre belli bir ölçüde fazla olan, düşük devirlerde yüksek torklu motora sahip, kısa oranlı şanzumanı olan, sert amortisörlü, abs frenli, araçlar ideal çekici araçlardır. 4X4, arkadan çekiş, önden çekiş sıralaması çekiş güvenilirliği anlamında da yakıt sarfiyatı anlamında azalan sıradır. Özellikle gevşek zeminli ya da rampa yollarda patinaj yapmadan kalkabilmede bu özellik ön plana çıkar. ASR, ASD gibi isimlerle ifade edilen ve patinaj yapmayı engelleyen sistemlerin olması bir avantajdır. Otomatik vitesli araçlarla karavan çekmek daha güvenli ve konforludur.

Karavan çekerken ağır devri olan araçlar bile çoğu zaman bunu kullanmaya gerek duymazlar. Çok özel bazı durumlarda (çok ağır tonajlı bir römorku aşırı dik bir yoldan indirip çıkarmak gibi) ve karavanı park ederken ağır devir kullanımı kolaylık sağlar.

Rav4 tarzı araçlar karavan çekmek için idealdir. Dizel motorlu olanlar çok daha iyi performans verir.

http://towcar.eu/

Adresinden mevcut ya da gelecekteki aracınızı ve yine mevcut ya da gelecekteki karavanınızı (özelliklerini) seçerek performans simülasyonunu görebilirsiniz.
Bu sitede araçların teknik özelliklerini bulmak, iki aracı karşılaştırmak, kullanıcıların marka-model deneyimlerini görmek de mümkün.

Eğer ingilizce olan bu siteyi kullanmada sorun yaşarsanız aşama aşama kullanımını anlatabilirim.

Selamlar

Doğan

Öncelikle sitenize yeni katıldığımdan tüm arkadaşlara selam ederim
Doğan hocam karavancılıkla ilgili konularınızı ilgiyle okudum. Dacia MCV( 1,5 Dizel 65Bg) sahibiyim
çekme karavan düşünüyorum hangi model aracıma uygun olur?
tecrübelerinizden faydalanmak isterim.teşekkürler

Dogan bey merhaba ;

Bende BORA 2000 otomatık vıtes var. Ama nedense jıp olması ve özellikle ağır devır vıtesı olması bana daha guvenılır gelıyor. tamam normal araba ilede cekilir sehır dısından aldıgımız karavanı vıtara jıp ıle getırdık 93 model 4x2 ile rahatca geldik 90 km den sonra yılan gıbı oynamaya baslıor :smiley: ..ama park konusunda dedıgınız gıbı agır devır cok ıse yaradı :smiley: hele rampada cok ıyı oldu hıc zorlanmadı araç.Vıtaraya daha bı sıcak bakıorum şimdilik 2004 model automatic viteslisine bakıorum :D http://towcar.eu/
siteyi ögrenmem cok guzel oldu motor secımıne burdan bakma sansım olucak cok tesekkurler Dogan bey ellerinize saglık ..

selamlar ..

csukayan' Alıntı:
merhaba ;

yakın zamanda Basoglu çekme karavan aldım (3 kısılık ) .fakat cekmek için araba degısıklıgı yapma geregi duydum ??? bunun için Toyota rav 4 almayı dusunuyorum .Yalnız raw 4 lerde agır devır olmaması benı tedırgın edıyor.Ağır yol sartlarında saplanıp kalırmıyım veya dık bır yokus cıkmak zorunda kaldıgımda durupta ilerlemekte zorlanırmıyım benı tedırgın eden konu hakkında yardımcı olabılırmısınız.. usta karavancı abilerimizden tiyo olabılırsem sevınırımm :smiley:
tesekkürler...

Cem bey merhaba

Yeni karavanınız hayırlı olsun, karavanınız ile ilgili deneyim ve birkaç resim paylaşabilir misiniz?
Başoğlu'nun hangi modelini aldınız, en azından kullanan birinden tecrübelerini almak faydalı olacaktır.
Fiyat ve kalite denklemini merak ediyorum. Bunlar benim gibi çekme karvan almayı düşünenlere oldukça faydalı olacaktır.

Selamlar

freediver2009' Alıntı:
Cem bey merhaba

Yeni karavanınız hayırlı olsun, karavanınız ile ilgili deneyim ve birkaç resim paylaşabilir misiniz?
Başoğlu'nun hangi modelini aldınız, en azından kullanan birinden tecrübelerini almak faydalı olacaktır.
Fiyat ve kalite denklemini merak ediyorum. Bunlar benim gibi çekme karvan almayı düşünenlere oldukça faydalı olacaktır.

Selamlar

tesekkürler ömer bey

Yaklasık ıkı senedır bende cekme karavan kullanıorum yanı bende daha acemı sayılırım ..
Öncekı karavanımla istanbuldan yola Şahin marka arac ve karavanımla cıkarak ankara -tuz golü çevresinden-nevsehir -Adanaya kısa bı yolculugum olmustu 5.40 boyunda alımınyum kaplı 4 kısılık bı karavandı 40 -50 km ile gayet rahat bır yolculugum olmustu.alımınyum kaplama olması bana gore pek kullanıslı degııldı acemılıgımı onta atlattım dıyebılırım .kullanıslı olmamasının nedenı cevresınde herhangı bır sekılde baskı yapıldıgında ıcerı dogru gocme olması cızık vs durumunda plaka olarak degısmesı gerekmekte oldugu ıcın kullanıslı olmadıgını dusunuyorum..

Yeni karavanımdan cok memnunum tamamıyla fiber glass olması çurume derdınınde olmaması ve en ufak bır carpma veya cızılmede tamırının cok basıt olması ve hemen yapılması cok gusel ve kullsnıslı hale getırıyor. Monoblok olmasıda ayrı bır avantaj :smiley: 92 model suzuki vitara jip ile cok rahat bı yolculugumuz oldu .ne arazi vitesi nede takvıye vıtesı kullanma ıhtıyacı duydum yol boyunca .. am 80 km hıza yaklasırken yolunda bozuklulugu ıle yılan gıbı gezmeye basladı neyse kı kısa surdu ve yola devam ettım ..

her ıkı karavanımda da karavan fren sıstemını aktıf hale getıren yaylı bır sıstem bulunmaktaydı ve bence cok onemlı bı sıstem ve her karavanda olması gereken sıstem !

Basoglu karavana gelince 5.25 boyunda fiber monoblok karavanım var suanda.. ic dosemelerı olsun mutfak tezgahı banyo lavobosu vs. çok gusel dızayın edılmıs karavanı yenıliyecek olsam tekrar Basoglu alırım .yolda gıderken arkada karavan oldugu hıc belli olmuyor çok rahat bır yolculugumuz olmustu..

Cem Bey, Merhaba, Hoşgeldiniz,
(Kendinizi tanışma bölümünde tanıtırsanız sizi daha detaylı tanımış oluruz bu arada...)

Aracınız Bora 4 Motion mu?

yugun' Alıntı:
Cem Bey, Merhaba, Hoşgeldiniz,
(Kendinizi tanışma bölümünde tanıtırsanız sizi daha detaylı tanımış oluruz bu arada...)

Aracınız Bora 4 Motion mu?

merhaba ;

En kısa zamanda tanısma bolumune yazacagım. Tesekkurler.

2000 model Volkswagen Bora 1.6 Comfortline automatic
Hiç karavanı cekmeyi denemedim bu arac ile beraber :smiley:

csukayan' Alıntı:
Dogan bey merhaba ;

Bende BORA 2000 otomatık vıtes var. Ama nedense jıp olması ve özellikle ağır devır vıtesı olması bana daha guvenılır gelıyor. tamam normal araba ilede cekilir sehır dısından aldıgımız karavanı vıtara jıp ıle getırdık 93 model 4x2 ile rahatca geldik 90 km den sonra yılan gıbı oynamaya baslıor :smiley: ..ama park konusunda dedıgınız gıbı agır devır cok ıse yaradı :smiley: hele rampada cok ıyı oldu hıc zorlanmadı araç.Vıtaraya daha bı sıcak bakıorum şimdilik 2004 model automatic viteslisine bakıorum :D http://towcar.eu/
siteyi ögrenmem cok guzel oldu motor secımıne burdan bakma sansım olucak cok tesekkurler Dogan bey ellerinize saglık ..

selamlar ..

Cem Bey,

Karavanın yüksek hızlarda gezinmeye başlaması yüklemesinin uygun olmadığının göstergesidir. Karavanı aracın çeki demirine karavanın ağırlığının %7 si civarında bir kuvvetle basması gerekir. Arabaların da maksimum çeki demirine kabul edeceği sınır değerleri de vardır ve bunu da aşmamak gerekir. Pratikte 50-60 kg uygun olabilir. Bunu joker tekerin altına koyacağınız bir banyo baskülü ile kontrol edebilirsiniz, yaklaşık değeri gösterecektir.

Bora 1.6 otomatik için maksimum çekme kapasitesi 1200 kg görünüyor. Eğer karavanınız 525'lik modellerdense yüklü olarak 1200 kg geçebilir. Karavanınızı tarttırıp emin olmanızı tavsiye ederim.

Selamlar,

Doğan

sivaslı mehmet' Alıntı:
Öncelikle sitenize yeni katıldığımdan tüm arkadaşlara selam ederim
Doğan hocam karavancılıkla ilgili konularınızı ilgiyle okudum. Dacia MCV( 1,5 Dizel 65Bg) sahibiyim
çekme karavan düşünüyorum hangi model aracıma uygun olur?
tecrübelerinizden faydalanmak isterim.teşekkürler

Mehmet Bey,

Dacia MCV 1,5 diesel 68 Hp için çekme kapasitesi 1300 kg olarak verilmiş. Aracın motor gücüne bakıldığında bu değeri kısa oranlı şanzumanı sayesinde aldığı anlaşılıyor. Yüklü olarak 1000 kg'ı geçmeyen bir karavanı sorunsuz çekebileceğinizi düşünüyorum. Ancak düşük beygir gücü sebebiyle araç sollamalarda biraz yavaş kalabileceğini dikkate almakta fayda var. Bu tonajda genellikle 3-4 kişilik, 4-4.5 metreye kadar olan karavanlar bulabilirsiniz.

Selamlar,

Doğan

dogan124' Alıntı:
Mehmet Bey,

Dacia MCV 1,5 diesel 68 Hp için çekme kapasitesi 1300 kg olarak verilmiş. Aracın motor gücüne bakıldığında bu değeri kısa oranlı şanzumanı sayesinde aldığı anlaşılıyor. Yüklü olarak 1000 kg'ı geçmeyen bir karavanı sorunsuz çekebileceğinizi düşünüyorum. Ancak düşük beygir gücü sebebiyle araç sollamalarda biraz yavaş kalabileceğini dikkate almakta fayda var. Bu tonajda genellikle 3-4 kişilik, 4-4.5 metreye kadar olan karavanlar bulabilirsiniz.

Selamlar,

Doğan

Doğan hocam tavsiye ve önerileriniz için teşekkürler

dogan bey ;

Aracımı sattım (Bora 2000 model )
Su an suzukı vıtara (2004 model ) agır devirli 4x4 bakıorum yardımlarınız ıcın cok tesekkurler .

Doğan Bey merhaba,

www.towcar.eu site için çok tesekkür ederim. yararlı oldu..Aracım LR-Discovery TD5 2003 model
5,25 Hymer için faydalı bilgiler edindim..

Ejrin' Alıntı:
Doğan Bey merhaba,

www.towcar.eu site için çok tesekkür ederim. yararlı oldu..Aracım LR-Discovery TD5 2003 model
5,25 Hymer için faydalı bilgiler edindim..

Sayın Ejrin,

Çok ideal bir karavan çekme aracınız var. Bu araç özellikle anavatanı İngiltere'de karavancılar arasında popüler.
Keyifli geziler diliyorum.

Selamlar,

Doğan.

Merhaba Doğan Abi,
Umarım birgün yollarda yada bir kamp yerinde tanışma fırsatımız olur.
yazılarınızın çoğunu forumda okuma imkanı buldum. Heves/araştırma aşamasında olan bizler için deneyimleriniz kılavuz olmakta.

saygılar+selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR