Çay, Kahve Ne Alırsınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan phobios Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,502
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,059

Çay, Kahve Ne alırsınız?

• Kullanılan toplam oy
    125

Etiketler
Ynt: Çay, Kahve Ne Alırsınız?

kamer hn. iskoç çayı yapmak için derin bir kaba çayla birlikte viski ve bal koyuluyor sonra hafif ateşte bal eriyinceye ve çay ısınıncaya kadar karıştırılıyor genelde servis sırasında biraz kremada katılıyor ama ben öyle sevmiyorum... Baaaaal, isterim walla :D

doğuşlu' Alıntı:
uğur abi unutulmadın bak biran bile hazır ;)
co-pilotluğunu o dönem bana verirsen beraber bir noel arifesi yaşayalım isterim
Kamer hanıma nazik daveti için teşekür ediyorum..
Ben birayı severim ama iki şişe miller ı bile ancak içebiliyorum...Artık ben co pilot olurum sende pilot :D

sevdacım bu içecek sıcak çikolatayla da yapılıyor mu ..? san ki ben buna benzer üzeri kaymaklı içi kanyaklı sıcak çikolatayla içilen bir içecek içmiştim...çam balına gelince hiç sorun yok...mailime adres yeter..çayların içine bal inanılmaz lezzetli...ve de sağlıklı tabi ki...

bende duydum çikolatalı kanyaklı bir içecek ama hiç denemek kısmet olmadı,iskoç çayına çikolata konduğunu hiç duymadım ama..

anladım o zaman bunlar ayrı ayrı içecekler...sıcak çikolatlı kanyak harika...özellikle kış aylarında mutlaka denenmeli...ben çiolatası bol kanyağı az seviyorum..ama zevk meselesi..kanyak da çok ağır...viskiden farksız...ama az olunca aromaları çok hoş oluyor...

Jeep34' Alıntı:
Kamer hanıma nazik daveti için teşekür ediyorum..
Ben birayı severim ama iki şişe miller ı bile ancak içebiliyorum...Artık ben co pilot olurum sende pilot :D

sen rahatına bak abi ben seni sağ salim istediğin adrese ulaştırırım.
yeter ki gönüller bir olsun :smiley:

sıcak şarap tarifi

1 şişe kırmızı sek şarap
1 çubuk kabuk tarçın, 3’e bölünmüş
1 çubuk vanilya
1 elmanın kabuğu
2 adet muskat, 4’e bölünmüş
1 portakal
8 karanfil
Yarım limon kabuğu rendesi
7-8 tane esmer şeker
Yarım bardak su

Suyun içine şekerleri ekleyip kaynatın. Daha sonra soğumaya alın. Daha sonra portakalın üzerine karanfilleri saplayın ve diğer bütün malzemelerle birlikte tencereye koyun. Dilerseniz soğuk şaraba baharatları önceden ekleyip biraz beklettikten sonra ateşe verebilirsiniz. Böylece şarabın uyanmasını sağlamış olursunuz

yukarida ki tarife üşeniyorsanız Sevilen şarapçılığın ürettiği sıcak şarap var.alıp teneke bir kapta ısıtıp içiyorsunuz hayalgücünüze ya da evdeki malzemeye göre tarçın,elma kabuğu eklemesi mümkün size kalmış.

Afedersiniz Ama Hayatımın En İğrenç Miğde bulandırıcı Deneyımıı Bozaaa Olmuştuu,
Esişehirde Öğrencilik hayatımın İlk Günleri Kapıda Biri Basbas Bağırıyor,Bir Öyle İki Öyle Üçüncüde Dayanamayı Bozacı Emmiden Aldık Bozamızı, Öğğğğğğğğ, Kaç Gecedir as Bas Bağırarak Sattığın Şe bu Muydu Emmi,
Tabiii Alışık Değiliz Böyle Bir Tadaaaa,

Konumuzla Alakadarmı Bilmem Ama Vandaa Bir Çorba İçtim, Adı AYRANAŞI Süper Bir Tad, Tavsiyem İlk Duyduğunuz Yerde, Mümkünse Vanda İçiniz, İçinde Van'a Özgü Otların Olduğu Güzel Bir Çorba.

arkadaşlar çorbalara geçmişken trekking dönüşü uğradığımız Mevlana tesislerinde içtiğim işkembe çorbası muhteşem oluyor, şöyle sirkeli ve sarımsaklı hımmmmm :D bu saattede olurmu demeyin her daim içilir bu işkembe çorbası ;D

Erdem arkadaşım öyle her bulduğumuzu boza diye içersek mide kramplarından yaşayamayız.
Yolun bizim taraflara düşerse sana VEFA Bozacısından bol leblebili bir boza ısmarlayıp bu düşünceni değiştirmek isterim;)
Osmanlıdan günümüze değişmez bir lezzet olan bozayı yeniden deneyimlemek kafanda ki o iğrenç tadı tamamen değiştirecektir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR