Ynt: Çataldağı-Ömerli-Sofular Light Offroad Gezisi (18 Ocak 2009)
Sabah uyandım baktım hava güneşli çok güzel.Bu güzel havayı evde yatarak ziyan etmemek lazım deyip ani bir kararla çıktık yola.Ben biraz gecikmiştim buluşma yerine vardığımda.Ama arkadaşlar boş durmamış araçlarını makyajlamışlar Leventi kurtarma operasyonuna başlamışlardı.Orası burası derken dere kenarında güzel bir çayırlığa attık kendimizi.Hem kahvaltı hemde çay kahve molası için.Çay ve kahvelerimizi yudumlayıp karnımızı doyurduktan sonra kan mide etrafında yoğunlaşınca beni bir kaşıntı tuttu
Başladık Hakan'la dere kenarında gezmeye .''Bak şurdan geçip,şu tarafa doğru devam edip,karşıya geçersek,güzel bir yol devam ediyor''Sonra derenin zeminini kontrol ettik.Derinlik kontrolüde yaptıktan sonra.Kaşıntımı gidermeye karar verdik ;D
Tedbiri elden bırakmayıp her ihtimale karşı benim aracın arkasına halatları bağlayıp daldım suya.Bir ileri bir geri denemelerden sonra zeminin sağlam olduğu kanısına varıp yavaş yavaş ilerlemeye başlamıştımki,Dere aniden derinleşti.gaza yüklendim ama hızım yeterli olmadı.Suyun içindeki çukuru önler atladı ama arka tekerlek atlayamadı.Birazda ileri geri debelenince ''Hakan çabuk çeeekk''
sesleriyle bir çırpıda Hakan'ın ve onun suzi siyle çıkp kurtuldum oradan.Aracın içine biraz su girdi elbette ama önceden tedbirimizi almamış olsaydık...
Daha sonra orman içi yollardan ilerleyip otobandan sofular sahiline vardık.Kum tepelerinde hoplayıp zıplayıp eğlendik.Sonra kumda 2 çekere alıp başladık yanlamaya,dönmeye.Taki 4 yaşındaki kızımın ''baba yeter artık başım döndü drift yapmaktan'' diyene kadar
Aynen böyle dedi ''drift''
Sonra gezenbilirin gözlemecisi Zülküf abinin yeri mola'da mantı ve gözleme ziyafetinden sonra güzel güneşli bir pazar gününü sonlandırıp evlerimizin yolunu tuttuk.
Bu güzel gezide emeği geçen Günümüzün keyifli geçmesinde katkıda bulunan Hakan ,Çağlar,Levent ve ailelerine teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Bendeki fotoları az sonra gönderiyorum.