Casio Saatler İçin Kullanma Kılavuzları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KanyaK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 139
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 268,960
Ynt: Casio Saatler İçin Kullanma Kılavuzları

cska' Alıntı:
Merhaba ben sgw-100 satın aldım.Şimdilik memnun gibiyim fakat soyle bır sorunum var pusulasında bır garıplık var saatın ıcınde yazı ıle ısaret ters yonlerı gosterıyor ısın ılgıncı saatle ılgılı fotograflarda da aynı olay soz konusu bu olayı nasıl halledebılırım duzelebılır mı saatın bır ozellıgı mı bu ne yapmam gerek bana yardımcı olursanız cok sevınırım sımdıden cok tesekkur ederım

DR.ÖZHAN' Alıntı:
kullanma kıtapcıgı yada cd si olması lazım kutuda ? gereklı ayarları yapmadıız sanırım, pusula modunda adjust 'a basın saati , saat 12 yönunde kuzeye cevirdıkten sonra; ilk kuzey yönü soracaktır daha sonra saatı cevırmeden tekrar güney yönu için soracaktır tekrar adjust' a bsıp kaydedın hafızaya alması lazım. yardım cı bır pusula kullanırsanız daha sağlıklı olur.

Etiketler

Benim de bir "Casio Pathfinder PAW 1100" im var ve çok memnunum .

Olağanüstü bir saat :smiley: Tek sıkıntısı ilk aldıgımda 2 gun oturup kullanma kılavuzunu okumustum :smiley: Biraz uzun sürüyor ama bu akdar fonksiyonlu ve işlevli bir saate değer .

Bazen altimeter de değişiklik gösteriyor aynı yerde sanırım oda sıcak lık ve basınctan kaynaklanıyor o anki.

Ben saati Amerikadan aldım , tek sıkıntı saatim normalde radyo sinyalleri yada farklı bir frekans ile kendisi saati ayarlıyor kıtaya bölgeye göre bu bölgelere Türkiye dahil değil onun için kendim ayarlamam gerekmişti .
Bu konu hakkında bilgi sahibi olan varmı ? Signal lar ile ilgili .

radyo frekansı ile ayarlama yapan saatler türkiyede calışmıyor şu an, ayarlamayı manuel yapmanız gerekıyor altımetreyı denız kenarında 21 c sıcaklıkta ayarlarsanız cok fazla sapma vermez, kullandıkca insan alışıyor zaten havanın bozup bozmuyacagını ögrenılıyor, bazen arkadaşlara hava bozucak acele edin dediğim de allahın işine karışma dıyorlar ;D ;D

Havanın bozup bozmicağını nasıl anlıyorsunuz ?
Hava basıncını takip ederekmi ?
Bu konuda hiç bi bilgim yoktu siz diyene kadar : )

blundugum yerın aşagı yukarı harıtada yukseklıklerını bıliyorum saatın uzerındekı verılerıde alıştım, yuksek rakım da basınc duşuyorsa sıcaklık ta hızlı degişiyorsa alca basınc göstergesı
( prg 130 kullanıyorum ) yakaşik 15 20 dk sonra yağmur gelıyor ;)

Peki Özhan Hocam ,

Bu verileri data şeklinde kayıt mı ettiriyorsunuz yürüyüş esnasında yoksa saatinizden takip mi ediyorsunuz arasıra ?

1- Barometrenin düşmesi, Termometrenin yükselmesi Lodos, Kıble, Keşişleme gibi Güney Rüzgarlarının esmesine isaret eder.

2- Barometrenin çok yükselişi ve Termometrenin düşüşü Poyraz, Yıldız, Karayel gibi Kuzey Rüzgarlarıyla sonuçlanır.

3- Normal atmosfer basıncı olan 1013 milibar'a nazaran barometrenin yavaş yükselişi veya alçalışı devamlı ve sakin havaya işaret eder.

4- Barometrenin birden düşüşünden sonra süratle yükselmesi fırtına geleceğini gösterir.

5- Hava Kuzey'den eserken Barometre süratle yükselirse fırtına gelecektir.

6- Hava Kuzey'den eserken Termometre sabit kalır, Barometre yükselirse yağmur yağacaktır.

7- Hava Güney'den eserken Barometre süratle yükselirse Kuzey rüzgarları ve fırtınanın geldiğini gösterir.

8- Barometre yükselir, Termometre sabit kalırsa, bu esnada gökyüzü bulutlarla kapalı ise yağmurla karışık Kuzey rüzgarları getirir.

9- Herhangi bir rüzgar eserken Barometre düşer, Termometre yükselirse rüzgar güneyden beklenir.

10-Barometre ve Termometre beraber düşer ise Lodos ile beraber yağmur beklenir.

11-Kışın Gündogusu ve Poyraz rüzgarları eserken barometre pek fazla yükselirse soguk hava, kar bazen de yagmur getirir.

12-Yagmur kesildikten sonra barometre yükselirse havanın soğuyacağı anlaşılır.

Büyük yükseliş (veya düşüş) : 3 saatte 8-10 milibar (mb) veya daha fazla
Hızlı Yükseliş (vaye düşüş) : 3 saatte 6-8 milibar(mb)
Orta yükseliş (veya düşüş ) : 3 saatte 3-6 milibar(mb)
Yavaş yükseliş (veya düşüş) : 3 saatte 3 milibar(mb) ve daha az

GÜNEŞ BATARKEN:

* Bal renkli gökyüzü güzel havaya,
* Tatlı kırmızı renk iyi havaya,
* Hafif sarı gökyüzü rutubet ve yağmura,
* Pembe ve fıstık rengi şiddetli fırtına ve yağmura,
* Güneş kırmızı olarak batarsa rüzgar çıkacağına alamettir.

GÜNEŞ DOĞARKEN:

* Güneş dumanlı görünüyorsa fırtınaya,
* Güneşin doğarken kırmızı olması ve yükseldikçe
donuklaşması şiddetli yağmura,
* Kızıl renkli gökyüzü yağmur veya rüzgara alamettir.

AYIN GÖRÜNÜŞÜ:

* Ay hilal halindeyken kırmızı görünmesi şiddetli yağmura,
* Ay doğarken kırmızı görünmesi fırışka rüzgara (saatte 20
deniz mili)
* Ayın fazla parlak görünmesi fırtınaya,
* Ayın fazla kırmızı veya donuk ve dumanlı görünmrsi
yağmura,
* Sakin havada hale görünmesi rüzgar çıkacağına,
* Hale küçük olursa kısa zaman sonra fırtına çıkacağına,
* Hale büyük olursa fırtınanın yaklaşık 4-5 saat sonra
çıkacağına,
* Hale ile birlikte ufukta alçak siyah bulutlar görülürse şiddetli
fırtınaya alamettir.

GÖKYÜZÜ VE DENİZ:

* Gece gökyüzünde beyazlık havanın iyi olacağına,
* Denizin koyu yeşil görünmesi (bitkisel kökenli yeşillik değil)
havanın sertleşeceğine,
* Denizin ayna gibi parlak görünmesi fırtınaya,
* Yağmurdan sonra kuzey rüzgarı çıkması güzel havaya,
* Gece sis ve ciğ olması güzel havaya alamettir.

saatın altımetresini acp yurumeye başlarsanı saat gırafık olrarak kayıt yapıyor. ben ara sıra ssate bakarak ve havanın deşimine bakarak hareket edıyorum.

Kabaca ifade etmek gerekirse; basınçtaki yükselmeler iyi hava ve kuzeyli rüzgarların, düşme kötü (yağışlı) hava ve genelde güneyli rüzgarların, ani düşmeler fırtınanın göstergesidir.
http://www.catamaranvega.com/yelkenci/docs/tahmin.html

pdf den kullanam kılavuzuna baktım az önce .

eğer barometredeki grafik düşüş gösteriyor ise havanın bozdugunu işaret ediyor , yükseliş gösteriyorsa havanın düzeldiğini işaret ediyormuş .

Sağolun ilginize..

Doğu.' Alıntı:
pdf den kullanam kılavuzuna baktım az önce .

eğer barometredeki grafik düşüş gösteriyor ise havanın bozdugunu işaret ediyor , yükseliş gösteriyorsa havanın düzeldiğini işaret ediyormuş .

Sağolun ilginize..

daha bir cok özelliği var beklıde , bıde gece ay 'ın gece kacta cıkıp kacta batıcağı gösterse super olacak .. ayın hergun 20 dk gec cıkacagın hesap ederek yolacıkıyorum geceleri.

Evet Dogukan bey sanırım sadece prg 130 da olması lazım bu özellik ve denızın gelgıt yuksekklığını alcalan gelgıtleri görebiliyorum gece balıga gidecek olursam iyi oluyor gunduzden ayın ilk dördün, yarım ay, dolun ay, konumunu görebiliyorum şu ana kardar casıonun cıkardıgı en iyi protrek serisi bence.

Ynt:Casio AW-81D-1A türkçe kullanma kılavuzu olan lütfen göndersin

slm herkese Casio AW-81D-1A saat aldım kullanma kılavuzunda türkçe yok.Türkçe kullanma kılavuzu olan gönderebilirse minnettar kalırım. şimdiden tşk.ler herkese.Mailde atabilirsiniz.alemim67@hotmail.com adresim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR