Çanta seçimi hakkında yardımlarınızı bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GencSamet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,762

GencSamet

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar. Kamp hakkında hiç tecrübem yok ve yardımlarınızı bekliyorum.

Öncelikle şunları belirtmekte fayda olacağını düşünüyorum. Yukarıda bahsettigim gibi hiç kamp tecrübem yok ve bu yaz Adrasan ve Olimpos da tatil yapmayı düşünüyorum. Gündüzleri plajda geceleri ise çadır kurarak konaklamayı planlıyorum. Yanıma neler alacagım konusunda biraz olsun gezenbilir forumu hakkında bilgim olsa da bunların çantada kaplayacakları yeri ve hatta 60-70-80 ltlik çantaların ne kadar eşya alabilecegi konusunda bir fikrim yok. Tatilimin en kısa 4 gün sürecegini tahmin ediyorum en fazlaya ise sınır koymuyorum sıkılıp keyfim kaçana kadar tatil yapabilirim :D Kondisyon konusunda bir sıkıntımın olacagını sanmıyorum boyunda 177 cm.

Benim araştırmalarım sonucu buldugum çantalar

60lt
http://www.adrenalinoutdoor.com/Loap-Miwok-Sirt-cantasi_2810.html#0
70lt
http://www.k2outdoor.com.tr/Kayuk-60-10-lt-Sirt-Cantasi,PR-2471.html
80lt
http://www.hepsiburada.com/Liste/outdoors-colorado-7010-lt-sirt-cantasi/productDetails.aspx?productId=spor45013&categoryId=1300934#Gorseller

Sizce kaç ltlik bir çanta tercih etmeliyim. Burdakiler idealmi yoksa bu fiyat aralıklarını fazla aşmadan sizin tavsiye edeceginiz çantalar var mı?

Etiketler
Ynt: Çanta seçimi hakkında yardımlarınızı bekliyorum

60 lt olan daha kullanışlı ve göze hitap ediyo gibi geldi ama hacminin yetip yetmeyecegi konusunda sıkıntım var.
Digerlerininde hacimleri iyi ama baglama ipleri vs. daha az gibi görünüyor.
Çantalar hakkında ilk değerlendirmeyide kendim yapim :p

çanta seçimi tamamen yanınızda ne kadar malzeme taşımak istediğinize bağlıdır.
1 yedek çorap yerine 3 yedek çorap alıyor iseniz yada 2 tşırt yerine 5 tşırt alıyor iseniz toplam miktarlar da epey farklı olacaktır.
size önerim yanınıza almak istediğiniz malzemeleri yatağınızın üzerine dizin. sonra da "aslında bunu almama gerek yok" dediğiniz herşeyi çıkarın.
sonra yanımda sadece bunlar olsa en çok neye ihtiyacım olur diye düşünün.
Genelde insanlar kullanmayacakları birsürü malzeme alıyor yanlarına ve tüm gezi boyunca sırtlarında 10kg yerine 20kg çanta taşıyorlar.
70-80lt cantayı tam doldurunca çantayı günlerce sırtınızda taşımak gerçekten kolay değil, sanki eşek ölüsü taşıyormuşsunuz gibi oluyorsunuz.
ben 40lt bir çanta ile çok rahat idare edebiliyorum ;)

Hangi dönem gideceksiniz?

kış çantası yaz çantasının iki katı olabiliyor :smiley:

Can bey yorumlarınız için teşekkürler yaz dönemi gitmeyi planlıyoruz. İlk başlarda aklımda 70-80 lt lik çantalar vardı ama 60 lt lik cantanın hacmini görünce ve sizin dediginiz gibi içine ne koyacagımı hesapladım. Yanımda teknik malzeme pek fazla olmayacagı için 60lt lik çantanın bana uygun oldugunu düşünüorum. Çanta hakkında yorumunuz bi düşünceniz varmı.

60 lt'lik bir çantanın size rahat rahat yeteceğini düşünüyorum. fonksiyonel küçük cepleri olan bir çana seçmenizde fayda var. takınca belinize iyi oturacak, sırt kısımı ayarlanabilir olan modellerden tercih etmenizi tavsiye ederim.

her ne kadar çantalar lt hesabı olsada, banamı öyle geliyor bilmiyorum ama sanki aynı litre yazmasına karşın markadan markaya buyukluklerı farklılaşıyormuş gibi sanki

Yorumlarınızı dikkate alıp seçimimi öyle yapacağım ilginizden dolayı teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR