Merhaba arkadaşlar,yıl boyu uzun soluklu gezi yapabileceğim tek müsait zaman ramazan ayı olması dolayısı ile yine tek başıma yollara düştüm.Malum herkes gezmek için bayram tatilini bekliyor.Bu gün 11 mayıs cumartesi günü itibarı ile gezime başlıyorum.Belli bir rota hazırlığım yok,gidiş kıyıdan dönüş iç taraftan olur diye düşünüyorum.Motorumu da yanıma aldım,böylesi daha pratik ve keyifli oluyor.İlk gün iznikteyim
Geceyi göl kenarında belediyenin açtığı ceplerden birinde geçirdim. Emeklilik planlarımda ki en favori şehrim izniğe şimdilik elveda Biz geziyoruz ama onlar güneşin altında üretiyorlar
Dün geceyi imralı adası karşısına denk gelen eğerce sahilinde geçirdim.Telefon ve internet çekmiyor.Bu arada fotoğraf yüklememe(çözünürlük normal olduğu halde) site izin vermiyor ,umarım düzelir.Bu gün karavanın ön takımınından ses gelince karacabey oto sanayisine gitmek zorunda kaldım.Yani bir gün çöpe gittiKaracabey esnafı ilginç,dört usta dolaştım dördü de bakamayız dedi.Beşinci bir zahmet bakıverdi ve önemli değil yolda bırakmaz dedi arkasını döndü gittiHayırlısı bakalım zaten ustadan çok arkada ki motoruma güveniyorum
kapıdağ yarım adası doğanlı köyündeyim Burası olağan üstü bir yer.Bu zamanda bu kadar bakir yer zor bulunur.Yarın yarım adanın tam ortasında ki manastıra gidicem.
Yarım adanın etrafı soğuk asfalt ve fena sayılmaz.Bütün koylara bir köy kurulmuş ve gördüklerim pırıl pırıldı.Ancak insanların zor günler geçirdiği kılık kıyafetlerinden,asık yüzlerinden belli oluyor.Sanırım her şey temiz hava bol güneş değilBu arada ilginçtir buralarda hiç mezarlık görmedim.Bizim oralarda mezarlıklar köylerden bile büyük olabiliyor
Kamping yasak yazan bir yere karavanı park etmek mümkün. Ama „karavan park etmek yasaktır“ yazan yere karavanı park edemeyiz (eğer cezayı göze almıyorsak). Bu durum bizim karavanla orayı gidip gezmemizi engelliyor. Bu nedenle, en son alınması gereken bir önlem diye düşünüyorum.
Türkiye’de bu yasaklar biraz erken başladı galiba.
Bu ve benzeri yasak tabelaların önemli bir kısmının resmi bir geçerliliği olduğunu düşünmüyorum.Resmi olanların altında tabelayı koyan kurumun amblemi ve adı yazıyor.
Bu gün ne planlarım vardıOrman yollarında motorla keşfe çıkacaktım,manastıra gidecektim ama yağmur ve şiddetli rüzgar planımı bozduBu gün ancak uzun bir çay keyfi, sonra ver elini akçay.Şansımı kazdağlarında deniyeceğim.Karavanla gezmenin güzelliği de burada işte
Orman yollarında motorla keşfe çıkacaktım,manastıra gidecektim ama yağmur ve şiddetli rüzgar planımı bozduBu gün ancak uzun bir çay keyfi, sonra ver elini akçay.Şansımı kazdağlarında deniyeceğim.Karavanla gezmenin güzelliği de burada işteEkli dosyayı görüntüle 512837Ekli dosyayı görüntüle 512838
Bu akşam hedef akçaydı ama yolda dikkatimin dağıldığını hissedince ivrindi de bir alabalıkcıya park ettim.Bu gece buradayım.Yol oldukça sıkıcıydı Ben de kendimi çektim