Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sevgili Gatto arkadaşım ile konuşurken, görmeyenlerin görmesi, görenlerin bir daha görmesi adına, yakın tarihimizinbu çok önemli bölgesine bir gezi yapalım fikri çıktı. Aralık ayı içinde olabilir mesela. ne dersiniz?
benim tavsiyem geliboluya mart ayında gidelim. daha netleşmediği için foruma yazmadım ama önümüzdeki ay sarıkamışa gidiyoruz. netleştiğinde foruma yazacağım zaten, gelebilen herkesle gider -30 derecede sarıkamışta hayatlarını kaybeden 90bin askerin hissettiklerini birkaç saat de olsa anlamaya çalışırız...
Evet bizlerde off-road grubu olarak Çanakkale gündemimizde..aramızda konuşuyorduk..çokta iyi olur..
Ben geçen sene araçların inemediği koylara inmiştim..amaç tabiiki off-road değildi ama yakından görmenin heyacanı bir başka
Ben elimdeki gezi broşürüne göre hareket etmiştim..Aslında DÜRÜST bir rehber olsa daha iyi olur diye düşünüyorum ..
Çanakkale denilince hep tüylerim ürperir ve hüzünlenirim Geçen yıl ailemle birlikte oraya gittiğimde anladımki görmeden yaşadığım hüzün bir hiçmiş, duygu seli ve o günlerde yaşananları an be an yaşadım tüm hücrelerimleve bunu tüm Türkiye'nin yaşaması gerekir diye düşünüyorum, umarım 25 Nisanda GEZENBİLİR olarak da bu duygu selini yaşarız ....
ben varım arkadaşlar ...
Çanakkale'ye gitmeden Buket Uzuner'in '' UZUN BEYAZ BULUT, GELİBOLU'' adlı kitabını okumanızı öneririm. Çanakkale savaşlarına farklı bir boyutta bakmanızı sağlayacaktır. Ne yazık ki ben kitapla Çanakkale gezisi sonrasında tanıştım. Kitabı okuyanlar neyi kastettiğimi anlamışlardır.