14 Temmuz 2010'da Başlayan 8-10 Günlük Çanakkale-Balıkesir Gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lizz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,950
Ynt: 14 Temmuz 2010'da Başlayan 8-10 Günlük Çanakkale-Balıkesir Gezisi

gezmen' Alıntı:
Birkaç gündür yazılanları okuyorum. Son yazınızdaki şu satırlar, gezinizin ne olması gerektiğini en iyi şekilde ortaya koyuyor. Plansız olmak iyi değildir ama dinlencelerde, kabataslak olmak bence en uygunudur; siz de zaten bu noktaya gelmişsiniz...

İyi yolculuk, gezi ve dinlenceler dilerim..
Cavid Sezen

:smiley: :smiley: :smiley:

Teşekkür ederim :smiley:

Etiketler

Eveeeet...Yerimi ayırttım, Otobüs biletimi aldım.Çantam yavaş yavaş hazırlanmaya başladı.Son iki günüm kaldı,biraz daha yoğun geçecek bu iki gün.Gitmeden yapmam gereken işleri halletmek istiyorum.Hatta bir de tayin işleri ile uğraşacağım :s Çok yoğun olacağım.Yola çıkmalar öncesi hep yoğun olur.Sevmediğim birşey bu ama naparsın :smiley: Bu arada Bandırma ile ilgili görsellere bakarken bir fotoğraf gördüm.Hakkında bir bilgi de göremedim.Sanırım tarihi bir konak olmalı.Fotoğrafı yüklüyorum.Bilgisi olan var mı?Bu yapı ilçenin neresindedir?Benim tahminettiğim kadarıyla İlçe merkezinde,liman yakınlarında ya da kordonda olmalı.Ama emin değilim.Bilen varsa ve bilgisini paylaşırsa sevinirim.Çarşamba akşamüstü orada olacağım ve önce yol yorgunluğumu atacağım.Sabah ise büyük ihtimalle Kuşgölün'e,öğleden sonra ise kendi deniz sezonu açılışımı yapmaya Bandırma sahillerine gideceğim.Ertesi gün ise büyük ihtimalle Erdek sahillerine.Belki de tam tersi ilk gün Erdek'e geçerim.Üçüncü gün ise Çanakkale'ye geçeceğim.Sonrası nasıl ilerliycek şu anda bilemiyorum. :smiley:

BANDIRMA[1].jpg

lizz' Alıntı:
Bu arada Bandırma ile ilgili görsellere bakarken bir fotoğraf gördüm.Hakkında bir bilgi de göremedim.Sanırım tarihi bir konak olmalı.Fotoğrafı yüklüyorum.Bilgisi olan var mı?Bu yapı ilçenin neresindedir?Benim tahminettiğim kadarıyla İlçe merkezinde,liman yakınlarında ya da kordonda olmalı.Ama emin değilim.Bilen varsa ve bilgisini paylaşırsa sevinirim.

Sorduğunuz bina, Bandırma'nın tam merkezinde, limanda, eski iskele binası. Denizin doldurulması sonucunda, şimdi bir miktar içeride artık.

Döner severseniz: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=7767.0
Balıkesir İli için yapmadan dönme: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=3624.0

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Sorduğunuz bina, Bandırma'nın tam merkezinde, limanda, eski iskele binası. Denizin doldurulması sonucunda, şimdi bir miktar içeride artık.

Döner severseniz: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=7767.0
Balıkesir İli için yapmadan dönme: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=3624.0

Cavid Sezen

Notlarımı aldım teşekkür ederim.İlk akşam taze balık tercih ederim,ikinci akşam dönerciyi deniycemsanırım.Kırmızı et ile aram çok fazla değildir ama dışarda et yemeği yiyeceksem döner ya da et şiş yerdim,son birkaç yıldır ise tantuni favorim.Bir Mersinli olarak 30 lu yaşlarda oldum ancak tantunici :smiley: Şalgam ise sevmem :smiley: cezeryeye bayılırım.Ben de yolunuz düşerse bilmiyorum hala eskisi kadar meşhur mu ama Yaprak Tantuni olacaktı İçel merkezde.Denemenizi tavsiye ederim.Ayrıca bizim oralarda masanızı çeşit çeşit salata ve meze ikramıyla doldururmayı da ihmal etmezler :smiley:

Evet bu geziye yalnız gideceğim kesinleşti.Geçen yazdan beri Çanakkale'ye gidelim diye benden hevesli arkadaşımın aksiiliği çıkınca,bir diğer arkadaşımın babası da rahatsızlandığı için yalnız kaldım.İsterdim ki bütün bu güzellikleri arkadaşlarımla doyasıya yaşıyayım ama olmadı.Benim için tam bir başını dinleme olacak bu gezi.Umarım herşey yolunda gider. :smiley: :smiley:

Son 2 gün :smiley:

bende 16'sında Edirne'den çıkarak Bigadiç-Sındırgı-Akhisar güzergahını takip edeceğim, ama tabii sizinki gibi keyif ve dinlence amaçlı değil, bir arkadaşımın Akhisar'daki düğününe katılacağım. aslında Balıkesir üzerinden Akhisar'a ulaşmak daha kolay ancak Bigadiç'te devremülkümüz var onun son durumunu kontrol bahanesiyle güveç ve helva yemeden geçmeyeyip ;D ;D ;D hem de Hisaralan tarafındaki termal kaynaklarını ve Çaygören baraj gölünü görmek istiyorum

çok uzun soluklu olmayan ve tek başına yapılan gezilerin kendine has bir tadı var :smiley: evlenmeden öncesinden bilirim ;D

iyi yolculuklar ve keyifli tatiller :smiley:

ilkakdeniz' Alıntı:
Son 2 gün :smiley:

bende 16'sında Edirne'den çıkarak Bigadiç-Sındırgı-Akhisar güzergahını takip edeceğim, ama tabii sizinki gibi keyif ve dinlence amaçlı değil, bir arkadaşımın Akhisar'daki düğününe katılacağım. aslında Balıkesir üzerinden Akhisar'a ulaşmak daha kolay ancak Bigadiç'te devremülkümüz var onun son durumunu kontrol bahanesiyle güveç ve helva yemeden geçmeyeyip ;D ;D ;D hem de Hisaralan tarafındaki termal kaynaklarını ve Çaygören baraj gölünü görmek istiyorum

çok uzun soluklu olmayan ve tek başına yapılan gezilerin kendine has bir tadı var :smiley: evlenmeden öncesinden bilirim ;D

iyi yolculuklar ve keyifli tatiller :smiley:

Teşekkür ederim,size de iyi eğlenceler düğünde :smiley: Sanırım kaplıca keyfi yapacaksınız biraz da,bol keyifli günler :smiley:

Temmuzun 14'ünde başladığım gezim bu sabah evime attığım adım ile sona ermiş bulunuyor.Planladığımdan daha uzun ve güzel bir gezi oldu benim için.14 gün sürdü.Gezinin yaklaşık ilk yarısı dinlenip denize girerek,sonraki bölüm ise görmediğim yerleri keşfederek geçti diyebilirim.Gezimin ilk gecesi Bandırma öğretmenevinde konakladım.Sonraki 6 gece Erdek öğretmenevinde konakladım.Daha sonra 3 gece Çanakkale öğretmenevinin anlaşmalı olduğu otelde,sonraki iki gece Ayvacık öğretmenevinde son gece ise Balıkesir öğretmenevinde konakladım.Gezimin ilk günü Bandırma'da tayin işlerim ile uğraşmak zoorunda kaldım biraz.Sonra Erdek'e geçtim ve 70 yaşında bir teyze ile oda arkadaşı olduk öğretmenevinde.5 gün denize onunla birlikte gittik.Hoş zamanlardı benim için.Gezi arkadaşımı gezide bulmuş oldum :smiley: Bu tatilde birçok insanla tanıştım çoğunluğu benden ileri yaşlarda olan.Yeni ve ilginç yaşam öyküleri de dinledim.Kısacası düşündüğümden daha güzel bir gezi oldu benim için.Birçoğu beni cesaretimden dolayı takdir etti.

Planladığımdan eksik kalan 3 yer oldu.Kuşgölü'ne gitmedim onun yerine Avşa Adası'na gittim Erdek'teyken.Gökçeada'ya gitmek istedim ama tur bulamadım Çankkale'de.Tur olmadan araçsız oraya gitmem mantıklı olmayacağıiçin gitmedim.Gezimin sondan bir önceki günü Kazdağı'na gidicektim ama önceki günlerden kalan yorgunluk ve uykusuzluktan dolayı sabah erken kalkarak 1 saatlik yoculukla tur yerine varmaya üşendim ve Kazdağıturuna da gidememiş oldum böylece.Bir de artık gezinin sonlarına doğru yolculuklar daha baymaya başlıyor insanı.Ve sanırım gezi uzayınca ilk günlerdeki tadı kalmıyor.İnsan artık evini özlemeye başlıyor.Kalan buetkinlikleri de bir başka zaman tamamlamayı düşünerek bıraktım.Gelecek yaz zaten İzmir civarı olacak hedefim ve Gökçeada ile Kazdağı'nı o zaman gerçekleştireceğim inşallah.Nasıl olsa bir yere kaçmıyorlar :smiley: Ben sağsalim,herşey yolunda olduktan sonra bunlar da olur.

Ayrıca belirtmeliyim ki Erdek umduğumdan çok daha iyi bir tatil beldesi olarak çıktı karşıma.Bu yüzden dolayı orada uzun kaldım ve bundan sonra heryıl oraya gitmeyi düşünüyorum.Ankara'ya yakın olması ve bizim o taraflar kadar sıcak olmaması nedeniyle.Eğer bir yazlık alacak olsaydım Erdek'i düşünürdüm.İlk akşam kordonunu gördüğümde şaşırdım,konser festival falan var sandım ama her akşam böyleymiş meğer.Muazzam bir kalabalık oluyor akşamları.Bütün Erdek kendini kordona atıyor sanırım.Bir akşamüstü o kalabalıkta 3 tekerlekli bisiklet kiralayarak kordonun diğer ucuna kadar gidip gelme zevkini de yaşadım ayrıca :smiley:İki tekerlekli bisiklet öğrenmeyi tam olarak öğrenmeden bırakmışımdır biryerimi kırarım korkusuyla her seferinde :smiley: Oldukça uzun bir kordonu var, sanırım 5 km vardır.

Bir de şehitlikleri gezdiğim gün var ki ulusca şimdiki halimizden utanç duydum desem yeridir.Herşeyden önce şehitlikler kesinlikle rehber eşliğinde gezilmeli.Öyle yaşanmış öyküler naklediyorlar ki insan gözyaşlarını tutamıyor,ürperiyor...Çanakkale'nin özellikle Avrupa yakasında topraktan her adımda tarih fışkıırıyor.Hacca gidenler nasıl tekrar tekrar hacca gitmek isterse Çanakkale de bende öyle bir duygu uyandırdı.Çanakkale'ye şehitlikleri ziyaret etmek için yeniden gitmeyi istiyorum.Canını zerre kadar düşünmeden vatanı uğruna feda etmiş tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun ddiyorum şu anda ama inanın şu anda bile hissettiklerimi anlatmak çok zor.

Gezi fotoğraflarımı hemen yükleyemeyeceğim sanırım.Yakında memlekete gidiyorum.Sanırım eylüle doğru ancak yükleyebileceğim.Orada nete girme imkanım pek olmayacak.Zaten zaman da bulamam yoğunluktan.Şimdilik bunları paylaşmak istedim.Hoşçakalın...

hoş geldiniz
gezinizin problemsiz ve iyi geçmesine sevindim ,zannedersem daha çok anlatacaklarınız olacaktır ,beklemedeyiz :smiley:

alpino' Alıntı:
hoş geldiniz
gezinizin problemsiz ve iyi geçmesine sevindim ,zannedersem daha çok anlatacaklarınız olacaktır ,beklemedeyiz :smiley:

Hoşbulduk,teşekkür ederim :smiley: Fotoğrafları paylaştıkça sanırım anlatılacak şeyler de ortaya çıkacak.1500 civarında fotoğraf makinamda duruyor.Henüz pc me yükleyip bakamadım bile.

Gezdiğim gördüğüm yerleri kısaca özetleyecek olursam Bandırma,Erdek,Avşa Adası,Çanakkle'de şehitlikler,Çimenkale(Çanakkale),şehir merkezi,Truva,Bozcaada,Asos,Ayvalık turu ile Şeytan Sofrası,Cunda ve Ayvalık açıkları,Sarmısaklı Plajı.Ayvacık,Akçay,Balıkesir şehir merkezi ve son gün Bursa şehir merkezi.

Gezimle ilgili notlar ve fotoğrafları aşağıdaki linkte paylaşıyorum arkadaşlar,hoşçakalın....

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60324.new#new

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
TEMU Promo Code

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR