Ynt: 14 Temmuz 2010'da Başlayan 8-10 Günlük Çanakkale-Balıkesir Gezisi
Temmuzun 14'ünde başladığım gezim bu sabah evime attığım adım ile sona ermiş bulunuyor.Planladığımdan daha uzun ve güzel bir gezi oldu benim için.14 gün sürdü.Gezinin yaklaşık ilk yarısı dinlenip denize girerek,sonraki bölüm ise görmediğim yerleri keşfederek geçti diyebilirim.Gezimin ilk gecesi Bandırma öğretmenevinde konakladım.Sonraki 6 gece Erdek öğretmenevinde konakladım.Daha sonra 3 gece Çanakkale öğretmenevinin anlaşmalı olduğu otelde,sonraki iki gece Ayvacık öğretmenevinde son gece ise Balıkesir öğretmenevinde konakladım.Gezimin ilk günü Bandırma'da tayin işlerim ile uğraşmak zoorunda kaldım biraz.Sonra Erdek'e geçtim ve 70 yaşında bir teyze ile oda arkadaşı olduk öğretmenevinde.5 gün denize onunla birlikte gittik.Hoş zamanlardı benim için.Gezi arkadaşımı gezide bulmuş oldum

Bu tatilde birçok insanla tanıştım çoğunluğu benden ileri yaşlarda olan.Yeni ve ilginç yaşam öyküleri de dinledim.Kısacası düşündüğümden daha güzel bir gezi oldu benim için.Birçoğu beni cesaretimden dolayı takdir etti.
Planladığımdan eksik kalan 3 yer oldu.Kuşgölü'ne gitmedim onun yerine Avşa Adası'na gittim Erdek'teyken.Gökçeada'ya gitmek istedim ama tur bulamadım Çankkale'de.Tur olmadan araçsız oraya gitmem mantıklı olmayacağıiçin gitmedim.Gezimin sondan bir önceki günü Kazdağı'na gidicektim ama önceki günlerden kalan yorgunluk ve uykusuzluktan dolayı sabah erken kalkarak 1 saatlik yoculukla tur yerine varmaya üşendim ve Kazdağıturuna da gidememiş oldum böylece.Bir de artık gezinin sonlarına doğru yolculuklar daha baymaya başlıyor insanı.Ve sanırım gezi uzayınca ilk günlerdeki tadı kalmıyor.İnsan artık evini özlemeye başlıyor.Kalan buetkinlikleri de bir başka zaman tamamlamayı düşünerek bıraktım.Gelecek yaz zaten İzmir civarı olacak hedefim ve Gökçeada ile Kazdağı'nı o zaman gerçekleştireceğim inşallah.Nasıl olsa bir yere kaçmıyorlar

Ben sağsalim,herşey yolunda olduktan sonra bunlar da olur.
Ayrıca belirtmeliyim ki Erdek umduğumdan çok daha iyi bir tatil beldesi olarak çıktı karşıma.Bu yüzden dolayı orada uzun kaldım ve bundan sonra heryıl oraya gitmeyi düşünüyorum.Ankara'ya yakın olması ve bizim o taraflar kadar sıcak olmaması nedeniyle.Eğer bir yazlık alacak olsaydım Erdek'i düşünürdüm.İlk akşam kordonunu gördüğümde şaşırdım,konser festival falan var sandım ama her akşam böyleymiş meğer.Muazzam bir kalabalık oluyor akşamları.Bütün Erdek kendini kordona atıyor sanırım.Bir akşamüstü o kalabalıkta 3 tekerlekli bisiklet kiralayarak kordonun diğer ucuna kadar gidip gelme zevkini de yaşadım ayrıca

İki tekerlekli bisiklet öğrenmeyi tam olarak öğrenmeden bırakmışımdır biryerimi kırarım korkusuyla her seferinde

Oldukça uzun bir kordonu var, sanırım 5 km vardır.
Bir de şehitlikleri gezdiğim gün var ki ulusca şimdiki halimizden utanç duydum desem yeridir.Herşeyden önce şehitlikler kesinlikle rehber eşliğinde gezilmeli.Öyle yaşanmış öyküler naklediyorlar ki insan gözyaşlarını tutamıyor,ürperiyor...Çanakkale'nin özellikle Avrupa yakasında topraktan her adımda tarih fışkıırıyor.Hacca gidenler nasıl tekrar tekrar hacca gitmek isterse Çanakkale de bende öyle bir duygu uyandırdı.Çanakkale'ye şehitlikleri ziyaret etmek için yeniden gitmeyi istiyorum.Canını zerre kadar düşünmeden vatanı uğruna feda etmiş tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun ddiyorum şu anda ama inanın şu anda bile hissettiklerimi anlatmak çok zor.
Gezi fotoğraflarımı hemen yükleyemeyeceğim sanırım.Yakında memlekete gidiyorum.Sanırım eylüle doğru ancak yükleyebileceğim.Orada nete girme imkanım pek olmayacak.Zaten zaman da bulamam yoğunluktan.Şimdilik bunları paylaşmak istedim.Hoşçakalın...