Çanakkale Assos'da Çadır Kamp

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan admyvz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,463

admyvz

Yeni Üye
Merhaba sevgili doğa severler ve kamp tutkunları :smiley: heves ettik kız arkadaşımla ve bu yaz tatilini assos civarında hesaplı ve uzun süreli bir çadır kampı yapmaya karar verdik. Ama daha önce böyle bir tecrübemiz olmadığından çekindiğimiz şeyler var.

Biraz araştırma yaptık ama kamping alanlarının sunduğu hizmetlerin yetersiz ve bizim için gereksiz olduğunu gördük sadece park alanı içinde 30 lira gibi para bayılmak istemediğimizden kafamıza göre bir yer beğenip çadır kurmak istiyoruz. Tecrübemiz yok bundan dolayı korkularımız var başımıza neler gelir ne tür tedbirler almalıyız bilemiyoruz.

Bizi en çok tedirgin eden iki konu güvenlik ve yiyecek ihtiyacını karşılayabilmek... Bu jandarmaya haber verme - izin alma durumu oluyormuş daha çadırımı kurmadan, nereye kuracağım konusunda koordinatları nasıl bildireceğim? hiç bir fikrim yok... Güvenlik hadi diyelim allaha emanet bi şekilde ölmedik :D yemek işi çok kafamıza takılıyor. Assos'da Market bulamayacağız bakkal bulsak kim bilir kaç km yaya olacağız üstelik ekmek var mı domates biber patlıcan nerde bulacağız. Üstelik daha önce gitmediğimiz bir yer bilmiyoruz...

Assos da çadır kuracak güzel-uygun (kamping alanları dışında) yerler bildiğniz varsa paylaşmakdan çekinmeyin memnun olurum yanıtlarınızı bekliyorum. Birilerinin bize yol göstermesini bekliyoruz. Ramazana denk gelseydi oruç tutardık sevaba girerdik hiç yokdan evet ne diyorsunuz? Ne yapsak ?

Şimdiden çok teşekkürler :smiley:

Etiketler
Ynt: Çanakkale Assos'da Çadır Kamp

merhaba, kamp yeri keşifi için google earth kullanabilirsin, kamp kuracağın yer hakknında fikir edinir, çevredeki yerleşim yerlerini ve fotoğraflarını görebilirsin, bölgenin görüntü çıktısını alabilirsin, ben öyle yapıyorum çok faydalı oluyor

derinlik_sarhosu' Alıntı:
merhaba, kamp yeri keşifi için google earth kullanabilirsin, kamp kuracağın yer hakknında fikir edinir, çevredeki yerleşim yerlerini ve fotoğraflarını görebilirsin, bölgenin görüntü çıktısını alabilirsin, ben öyle yapıyorum çok faydalı oluyor

evet google earth güzel fikir teşekkür ederim.

Eğer, çadır kampına kalabalık bir gurup ile gitmemişsem, özellikle de ilk defa tecrübe edeceğim bir yer ise, yanıma silahımı almadan çıkmıyorum. Ayrıca Bölge Jandarma Komutanlına "ben şu bölgede,şu kadar zaman kamp kurmak istiyorum" diye bilgi veriyorum.

Devir eski devir değil. Tedbiri elden bırakmamak lazım.

Atto' Alıntı:
Eğer, çadır kampına kalabalık bir gurup ile gitmemişsem, özellikle de ilk defa tecrübe edeceğim bir yer ise, yanıma silahımı almadan çıkmıyorum. Ayrıca Bölge Jandarma Komutanlına "ben şu bölgede,şu kadar zaman kamp kurmak istiyorum" diye bilgi veriyorum.

Devir eski devir değil. Tedbiri elden bırakmamak lazım.

Sizin silahınız varmış olmayan ne yapacak kırılmaz bi meşe odunu bu işi görürmü yoksa biber gazı falan öyle tek başına hiç tavsiye olunmaz bu kamp işlerii heleki yanınızda bir hanım varken

silah bütün hevesimi kaçırıyor ve korkudan yutkunmaya başlıyorum. bu jandarma tanıdığım jandarmaysa orda sizi keserler gidin otellde pansiyonda kalın - şurda şu öldü diyerek hevesimi kursağımda bırakacak bütün hayallerimi yıkacak üniformalı adamlardır.

daha somut bir bilgi almak istersem bir diekçe yardımıyla turiste yol tarif eder gibi şuralarda olcam haberiniz olsun mu demem gerekiyor. şu resmi işler yok mu doğaya giderken bile vesikalık ayırmak gerikiyor ve insanı çok geriyor.

bu çadır kuranların hepsi avcımı şimdi?

Silahı olmayan, en iyi alternatif olarak biber gazı alabilir yanına.

Sayın admyvz. Hevesiniz kırılmasın. Tabiki her kampçı, avcı değildir.Yalnız bayanlarla bu iş biraz sıkıntılı oluyor. Şahsen benim, eşimi alıp dağ başına kampa götürmeği içim el vermiyor. Eşimle yaptığımız kamplarda , daha çok merkezlere yakın, wc - duş imkanları olan paralı alanları tercih ediyoruz.

Geçen yıl, haritada işaretlediğim bölgede 3 gün, 6 kişilik bir gurup ile kamp yaptık. Tamamen izole bir yer. Telefonlar çekmiyor. İletişim imkansız. Ulaşım sıkıntılı. Hadi diyince gidemiyorsunuz bir yerlere. Dağın başı. Adamı kesseler kimsenin ruhu duymaz. Gel gelelim, böyle bir yerde 3 gün geçirmenin keyifi, tarifsiz.

Kampımızdan birkaç kareyi de ekliyorum.

sdfsdf.jpg

37521_141024169249422_100000255197077_330879_3243909_n.jpg

37521_141024172582755_100000255197077_330880_5352713_n.jpg

37904_141023932582779_100000255197077_330871_3698469_n.jpg

39113_141023689249470_100000255197077_330865_5057117_n.jpg

fotoğraflar şahane içim gitti resmen galeyana gelip elimle balık tutma şovuna girişebilirim. güvenlik dışında bu erzak yiyecek ihtiyacını giderme konusunda fazlasıyla amatörce bir girişim bizimkisi ve olabildğince hafif ve ucuza bir tatil planı gerçekleştirmek insanlardan uzak bir şekilde.

öğrenci bütçesiyle zaman bolluğuyla yayan ayaklarla doğayla ve kız arkadaşla doğanın tadını çıkarmak alabileceğimiz harcayacağımız min. maddiyatla yapmak istiyoruz.

bu güvenlik konusunda biber gazı-silah ne kadar caydırıcı olabilir bilemiyorum karşıdaki insanı dahada kızdırıp saldırgan hale getirmekden başka nakavt olana kadar sonuna kadar gidecektir. bu da kimsenin akıllı insanın kolay kolay göze alabileceği bir gözü dönmüşlük değildir. korkutuyor ama min. önlem olarak biber gazı iyi fikir alınacaklar listesine ekliyorum.

kafama oturmayan nasıl yaparız ederiz dediğim hala şüğhelerimin olduğu konu ne yiyeceğiz ne içeceğiz? bakkal bulduk diyelim sürekli çadır kurup tekrar mı kaldıracağız? kilit nereye vuracaksın? grup olarak gitme gibi bir imkanımızda görünmemekde ki zaten insanlardan uzaklaşmak için yapılan bir aktivite....

geniş paylaşım için tekrar teşekkür ederim harikulade görünüyor :smiley:

Ben olsam;

Aracım olmadığı ve taşıyacağım malzemeler sınırlı olduğundan, ihtiyaçlarımı karşılamak için çadırımı söker, en yakın yerden ihtiyaçlarımı karşılardım. En az 2 günlük erzak alırdım. Hafifliği nedeni ile konserve yiyeceklere yönelirdim. Normal ekmeklere nazaran geç bayatladığı için, köy ekmeği almayı tercih ederdim.

Tabi birde varsa kampımı, tatlı su kağnağı yakınlarına kurmayı tercih ederdim.

evet konserve amerikanlıların petrol bulma sevinçleri gibi seviniyorum şu an heyecandan ve tecrübesizlikten ne görsem atlama paniğinden konserve yiyecek hiç aklıma gelmemişti. :smiley: konserve oh temiz yavaş yavaş bu iş oturuyor kafama teşekkür ederim :smiley: ve köy ekmeği çok mantıklı evet.

aklıma bunlar dışında karşılaşıp dumur olabilirsem çaresiz kalacağım da önceden almam gereken önlem adına soru gelmiyor varsa önerileriniz paylaşmakdan çekinmeyin.

jandarma olayında somut daha net bilgi verebilir msiniz? assos'da bu bölgede şu tarihlerde kamp yapacağım yazılı mı sözlü bildirim mi? bu izin verilmezse ya da bildirimde bulunmazsam herhangi bir şeyden suçlu durumuna düşer miyim?

Ben sözlü olarak bildiriyorum. Selamın aleyküm, aleyküm selam. Surada şurada kamp yapıcam. Etrafta sakıncalı bir durum varmı diye. Atış alanı, poligon,avlak,ateş yakılması yasak olan bölge,eğitim alanı vs. vs. vs.

Normalde yazılı veya sözlü bir bildirim yapma zorunluluğumuz yok. Sonuçta av ve benzeri bir faaliyet yapmıyoruz. Olurya insanın başına birşey gelir. Aileler haber alamaz da aramaya başladığında, en azından kulak aşinalığı olur şurada birileri vardı gibisidinden. Herhangi bir şekilde cezai durum söz konusu değil. Jandarma konusunu bu kadar kafana takma bence.

Kafayı çekip ortalığı yakmadığın, raskele silah ile ateş etmediğin sürece, jandarma karışmaz.

hımmm evet teşekkür ederim efendim verdiğiniz bilgiler için çok makbule geçti :smiley:

----öncelikle dağ ve bayırda konaklama güvencesinden bahsediyorsunuz.ben 32 sene resmi bir avcı olarak kaldığımız ve kurduğumuz çadırlar döneminde hiç bir aksi durumla karşılaşmadık...normalde olan da köylülerin gelen kişilere tedirgin bakış ve kuşkuları da anlayışla karşılamak gerekiyor.iletişimi insanlarla kurabilmek çok önemli.yaklaşımına bağlı olarak insanlar senin varlığına , insanlığına değer verecektir...insanlarla paylaşımı yapabiliyorsanız eğer o insanlar sana en beklemediğin konuda yardımcı olacaklardır...sen o köyden ayrılıp diğer bir köye gidinceye kadar insanlar seninle ilgilenir ve sana öbür köyde seni misafir edecek mutlak birini önereceklerdir...kuşkulu ve endişeli olmak hayata başlarken her insanda vardır.hele bir başlayın bu tür aktivitelere bakın anlatılanlar değil yaşanılanlar arasında ne kadar fark olduğunu göreceksin...mutlaka bir dahaki sene sen oraya gidinceye kadar belki her ay telefonlaşıp görüşüp ne tür bir hediye götüreceğinin planın yaparsın...kendindeki kuşkulu düşünce ve bakışın ne kadar yersiz olduğunu göreceksin...doğa ile bütünleşen insanlar o dağ ve bayırlarda nasıl ve ne kadar karşılıksız bir düşünce ile kopmaz bir dostluk kurulduğunu yaşayacaktır...
---arazide gece konaklamalı bir organizasyonlarda jandarma olayı birinci fonksiyondur.haber vermek veya rotanızın hakkında bilgi vermek senin birinci derece güvenliğindir...kanun gereği jandarma kaybolma ve başı boş gezmelerdeki yaşanan sorunlardan dolayı bilgilendirilmeyi zorunlu kılıyor...eğer aksi bir amacınız yoksa rotanız üzerinde varsa jandarmaya rotanızı ve kimlik bilgilerinizi vermek , yoksa telefonla yerinizi ,rotanızı,kimlik bilgilerinizi vererek olaki durumlarda seni nerede aramaları gerektiği içindir...bu durum senin ailen ve seninle yola çıkan kişilerin ailesinin de ilk hesap soracağı meci orada bulunan jandarmadır...amaç anlaşıldı galiba...
--- başlamak yolun yarısıdır...kısmet olursa bu sene ben ve ailem KAZ DAĞLARI nın konukları olacağız...karavanla konaklayabilmek,olmazsa çadırla konaklayabilmek,bir kaç dost edinebilmek konusunda Kaz Dağları çok memnun olacaktır...
---İYİ DÜŞÜNÜRSEN İYİ İNSANLARLA KARŞILAŞIRSIN...

merhaba hunter bey amca tecrübesiz ve yanımda bir hanımla yapacağım bir girişim olduğu için fazlasıyla tedirgin oluyorum. ve her insanın yorumu benim için önemli evet yaşamadan ne olacağını bilemeyeceğiz ama ince eleyip sıkı dokumaya gözümden bir şey kaçırmamaya çalışıyorum. planladığım kamp tarihne daha 2 hafta gibi bir zaman var ama hala daha tamam içim rahat yapacağı diyemedim kendime. güzel mottonuz için "iyi düşünürsen iyi insanlarla karşılaşırsın" teşekkür ederim. sanırım bekletim ve ihtiyacım öz güvenime öncülük edecek bir girişim ve kendimi gaza getirip olumsuzlukları kafamdan atıp yola çıkmak olacak.

kaz dağları evet altından bişey çıkmaz umarım :p şimdiden size de iyi eğlenceler dilerim.

Tamam her konuda olumlu düşünelim,de bu kadarda pozitiflik bana biraz fazla gelir. yazılan oldukça pozitif düşünceleri okudukça acaba ben başka bir memlekette,mi yaşıyorum hissine kapılıyorum. pozitif düşünen insanların başına her zaman pozitif şeyler gelmiyor maalesef bazı şeyler vardır onları yaşamaktansa ölmek daha iyidir memlekette vitrin mankeni damacana demeyen v monologları varken ıssız dağ başında yanında bir bayanla iyi düşünmek lazım olaylara fırsat vermezsek ancak engel olunabilineceği kanaatindeyim

birde assos bildiğim kadarıyla dağlık bir yer değil benim kamp kuracağım alanda insanlardan çok fazla uzak ıssız bir yerde olmayacak hazırlıksız ve siyah kuşak karetem olmadığı için böyle bir şeye girişeceğimi sanmıyorum. bütün yorum yapan arkadaşlar ıssız ve dağlık kesimlerden bahsetmişler tercih edeceğim bölge deniz kıyısında daha ılımlı güvenli olduğunu düşündüğüm yerler olacaktır.

herşey olur mantığıyla yola çıkarsak evde de bir çok şey başımıza gelebilir türkiyeyi kötülemek değil dünyanın her yerinde başınıza her şey gelebilir. türkiye tüykiye yapan vatandaşıdır batıdada eğitim seviyesi doğuya göre epey yüksek olduğundan bu tarz iletişim sorunu çekeceğim insanlarla karşılaşacağımıda düşünmüyorum.

daha önce assos da bulunmuş üye arkadaşlar varsa yer keşfi ve fikir için beni yönlendirebilirler çok memnun olurum. türkiye de çok güzel insanlar var tanışmak ve muhabbet üzere...

bu kadar yazılandan sonra verimli olumlu bulduğum bir sonuç çıakrtamazsam mecbur kamp alanlarını kullanacağım ve türkiye daha güveniilir bir yer olacaktır emiinim. saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR