Ne demek , burada sorunun abuğu olur mu ?
Ben de yarı yaşımdakilerden ( hatta oğlumdan ) hala bir şeyler öğrenmeğe çalışıyorum.
Bu konu ile ilgili birikimim hem mesleğimden , hem de filen yaptığım işten kaynaklanıyor.Hazır çim üretimi yaptığımızdan çevremdeki maden ocakları ile çok yakın ilişkilerim var.Nebati toprak , kum ve mil teminini buralardan yapıyoruz.Dolayısı ile iş makineleri ile de ilgili biraz bilgi ve deneyimlerimiz var.
Size iki anımı anlatayım.Gerçi forumda resimleri var ama olsun.
Unimogu ilk aldığım gün arazide deneyip hiç bir yerde batıramayınca soluğu bizim Necati'nin ocağında aldım.Biraz debelenip tepiştikten sonra kumun yıkatılıp fazla suyun gölete akıtıldığı deşarj kanalına girdim.Tepeden de madenciler beni seyrediyormuş.Hatta birbirlerine demişler ki ' Yav o delinin kanalda işi ne ki ? '' ;D
Kış günü Unimogun kupa açık benim de yüzüm gözüm sarılı olduğundan uzaktan tanıyamamışlar.Biraz yaklaşınca Necati beni tanıdı '' Ya Nadir Abi imiş ''
Yani türkçesi gayet normal bi iş demek.

Sonra işte o lastikleri zincirli dev loader'i getirdiler.Bir kaç kere ıh mıh etti beni oradan sökemedi.Yani sağlam batmışım.Sonra sağolsun Necati tepeden paletli atlas beko'nun işini durdurup aşağı çağırdı da beni ancak kurtardılar.
Resimler eski teknoloji tel ile çekilmiş.İdare edin.
İkinci anım da resimdeki kepçeyi kullanan oprtr '' Kurşun Ali '' den.
Abi dedi , Unimogun ön lastiklerini ters yüz edersen zor şartlarda daha iyi randıman alırsın.Sonra alman unimog forumunda araştırdım , hakikaten özellikle ormancı unimogçular da aynı yöntemi kullanıyorlar.Ben de bunu bir ara '' 1 soru 1 cevap '' köşemizde bitirme sınavı sorusu olarak sormuştum. ;D
KISSADAN HİSSE : Hangi bilgi kırıntısı ile nerede karşılaşacağınız hiç belli olmaz.Önemli olan ondan ne şekilde yararlandığınızdır.