Çakı ve Bıçak Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan epineprin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 284
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 240,714

Etiketler
Bora ile mogan ı zaten biliyorum. Fakat bütçemi biraz aşıyor malesef .( Basna en uygun markalar Buck Ve Gerber bunlarda bana tavsiye edebileceğiniz bıçakmodelleri neler ?

Flood için özür dilerim fakat desert abi . Gerber Scout Knife ı almayı planliyorum.bu bıçak hakkındaki bilgileriniz neler ?

(bunu 1 iki mesaj öncesinde yazmaya başlamıştım. Yeni mesajlara bunu gönderince bakacağım)

Av fuarında Mogan'ı ve Turhan ustayı görünce iki tane bıçak aldım. Biri 20 cm boyunda diğeri ise 11 cm civarında ve ikisine ödediğim toplam rakam bahsettiğiniz rakamı aşmıyor.

Bora ya da Mogan olduktan sonra seçim size kalmış, bıçakların boylarına ve ağırlıklarına göre seçim yapabilirsiniz.

Bora ların kırılması neredeyse imkansız. Fakat doğada en rahat kullaanabileceğim model bunlardan hangisi ? Ve hepsi av bıçağı olarak gözüküyor.Bunlar Survival olarajk kullanılabilir değilmi ?

YağızBaşoğlu' Alıntı:
Bora ların kırılması neredeyse imkansız. Fakat doğada en rahat kullaanabileceğim model bunlardan hangisi ? Ve hepsi av bıçağı olarak gözüküyor.Bunlar Survival olarajk kullanılabilir değilmi ?

Bence kullanılır. Bora kırılırsa bıçağı ücretsiz değiştiriyor diye hatırlıyorum. Survival için 25cm , 250 gr ve üstü modellere bakın. Big bowie, safari, jungle gibi.

Nedir bu survival merakı anlamadım.Senelerdir dağlarda geziyorum survivallık bir durum yaşamadım.Survival uğruna büyük ve ağır bıçak taşımak hamallık.Doğaya gidecekseniz doğada kullanıma uygun bir bıçak alın.Lynx iyidir.

Zaten Lynz her durumda kullanılır merak etme. Ya, bora m lynx , yada bora m hawk alacağım diye düşünüyorum