Çakı ve Bıçak Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan epineprin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 284
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 234,664
Yaklaşık 7 yıldır Bora nın küçük yüzme bıçaklarından birini kullanıyorum. Her yerde de kullandım ( çok hor kullandım) . Girmediği su kalmadı. Kesmediği odun tahta çeşidi kalmadı.

Yedi yılda ve böyle bir kullanıma ramen, üzerinde ki bir küçük çizikten başka hiç bir şey olmadı. Orijinal ağızı hiç bozulmadı. Sadece köreldiğinde deri de klavlıyorum ve yine traş etmeye devam ediyor.

Kullanımı çok rahat her iş de kullanabilirsiniz.
Şiddetle tavsiye ediyorum :smiley:

imagesCAYHFFCO.jpg

Etiketler
meseregan' Alıntı:
Yaklaşık 7 yıldır Bora nın küçük yüzme bıçaklarından birini kullanıyorum. Her yerde de kullandım ( çok hor kullandım) . Girmediği su kalmadı. Kesmediği odun tahta çeşidi kalmadı.

Yedi yılda ve böyle bir kullanıma ramen, üzerinde ki bir küçük çizikten başka hiç bir şey olmadı. Orijinal ağızı hiç bozulmadı. Sadece köreldiğinde deri de klavlıyorum ve yine traş etmeye devam ediyor.

Kullanımı çok rahat her iş de kullanabilirsiniz.
Şiddetle tavsiye ediyorum :smiley:

Murat,demin senin gezi sayfana bakarken belinde bıçağın kılıfını gördüm o zaman tahmin ettim bıçağının Bora olduğunu :smiley:
Selamlar.

Orada bıçak balık kesiyordu :smiley::smiley::smiley: Kesinlikle tavsiye ediyorum arkadaşım. Yada alternatif olarak, Buck düşüne bilirsin.

Şu bahsettiğin Gerberin Ayı griss survival bıçak setinden aldım ben ( benim aldığım tek parça bıçak olan). Dünya para verdim. O paranın bıçağı değil. Kesinlikle değil. Ambalajı açtım bıçagın ucu eğri.
Gerberin keskinliğinden eser yok. Altında ki düdük çıkıyor. Magnezyum çubugu her an kılıftan düşebilir. Bir kaç modifiye yaptım bıçağa. Bir sonra ki kampa götüreceğim bakalım nasıl iş görecek.

Sen kapanabilen bir çakı düşünüyorsan Buck ın modellerine bir bakmalısın bence:smiley:

buck.jpg

buck-knives-397bk-avci-bicagi-mb3621_2213537_r1.jpg

Yok ben aldım zaten Murat,
Arada lazım oluyor şöyle sağlam bir bıçak,geçende adağım vardı onu keserken düşünmüştüm iyi bir bıçak alayım diye.
Resmini çekemedim hala ama Boranın işte klasik tipli biraz büyükçe bir bıçağı benimkinin kılıfıynan seninkinide aynı görünce model olarak ordan tahmin etmiştim.

Orada bıçak balık kesiyordu
smiley.gif
smiley.gif
smiley.gif
Kesinlikle tavsiye ediyorum arkadaşım. Yada alternatif olarak, Buck düşüne bilirsin.

Şu bahsettiğin Gerberin Ayı griss survival bıçak setinden aldım ben ( benim aldığım tek parça bıçak olan). Dünya para verdim. O paranın bıçağı değil. Kesinlikle değil. Ambalajı açtım bıçagın ucu eğri.
Gerberin keskinliğinden eser yok. Altında ki düdük çıkıyor. Magnezyum çubugu her an kılıftan düşebilir. Bir kaç modifiye yaptım bıçağa. Bir sonra ki kampa götüreceğim bakalım nasıl iş görecek.

Sen kapanabilen bir çakı düşünüyorsan Buck ın modellerine bir bakmalısın bence:smiley:
+1
Kesinlikle katılıyorum Grylls' in bıçağından bende aldım apaçık made in china. Gerberin lmf 2 sini almak istiyorum kalite olarak metnini çok duydum ama şu an türkiyede malesef bulamıyorum. Ebay den de getirtilemiyormuş galiba.

Gerber çok iyi bir marka ama alternatif olarak S.OG nin ürünleride değerlendirilebilir.
Ayrıca bu gerber ayı griss bıçağının ön yüzünde testere dişi var. Bıçağın ön ağızında testere dişi olduğu zaman bıçak kullanımı çok zorlaşıyor. Testereye ihtiyacınız varsa bunu bahçe ürünleri satan yerlerden karşılayabilirsiniz. Budama testeresi olarak geçiyorlar.Açılıp kapana biliyor.Fiyatları da 15- 25 tl arası

o yüzden bıçağın ön yüzünde testereye gerekyok. İllaki olsun diyorsanız, sırt kısmında testere dişi olan bir tane alabilirsiniz.

Mücahit Bey, bu da sorduğunuz bıçağın teknik özellikleri.
View Ka-Bar's full technical specs, dimensions and manufacturing details for :
brand: ka-bar
manufacturer: ka-bar
model: bk2
upc: 617717200021
release date: 2009-06-19
label: ka-bar
studio: ka-bar
publisher: ka-bar
mpn: bk2
height: 2
length: 11.5
width: 2
weight: 1.3
package quantity: 1
package height: 2.4
package length: 13.7
package weight: 1.35
package width: 3.3
product group: sports
product type name: sporting goods

Gerber in Ayı griss setine çamur attım ya dün, aynı akşam üstü bisikletle dolaşmaya çıktım ve bıçağı kaybettim duyurulur :(
Ağlamak istiyorum. 220 tl vermiştim....................

Bisiklet güzergahı üzerinde ki marketlere ve taksi duraklarına bir sorsan.

Bisikleti dağda kullandı isen bu akşam tekrar bir tur atmalısın.

Ben dağda düşürdüğüm şapkamı 6 ay sonra bulmuştum.

meseregan' Alıntı:
Gerber in Ayı griss setine çamur attım ya dün, aynı akşam üstü bisikletle dolaşmaya çıktım ve bıçağı kaybettim duyurulur :(
Ağlamak istiyorum. 220 tl vermiştim....................

Sağlık olsun arkadaşım,ben geçen gün Çerkezköye Buugy imal eden Şaban ustanın yanına giderken motorumun arka çantasını düşürmüştüm.
Geze geze gideyim diye,birde daha plakası çıkmadı yeni aldım motoru trafikçilere yakalanmayalım dedim köy yollarından gittim.
Çokta yakışmıştı çanta arkaya aynı orjınal gibi olmuştu,belki bulurum diye,valla abartmıyayım gittiğim yolu tam 4 kez tekrarladım belki bulurum diye ama nerde :smiley:
Bu arada bir fabrikanın kendi köpekleri ve onlara yarenlik eden sokak köpekleri her geçişimde saldırdı,onlar saldırdıkça bende onlara saldırdım ;D
Çok üzülmemek lazım onda da vardır bir hayır.
Belki kaza yapacaktın o düşürdüğün bıçak kefareti olmuştur.

Sizede geçmiş olsun Dalyan BEY. ( ısminizi göremedim o yuzden nikinizi kullanıyorum)

Dağ güzergahıydı. Hatta durdum. Kamış kestim. Kamış yaprakları ile ip ördüm. Kuru otlarla magnezyum çubugunu kullanarak ateş yaktım.Sonra yine bindim bisiklete eve geldim. Aynı yere iki kere gittim. Güzergahın bu noktadan sonra ki kısmını gezdim Ama bulamadım. Zaten olay mahline ikinci kere gittiğim de yerlerin çok ince kum olması sebebi ile olay yerin de başka bisiklet izleri ve şüpkeli ayak izleri vardı. Bende bunları görünce aracımın bagajında duran suyu çıkartıp kafama dikledim orada. :smiley::smiley:

En zoru da her ay taksitlerini ödemek olacak :smiley::smiley::smiley:

Sağlık olsun.

Birşeyler kaybetmediğiniz kamplar diliyorum. :smiley::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.