Çakı Seçimi Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Survivor_Man Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,808
Ynt: Çakı Seçimi Konusunda Yardım

aynısı var ustam bimden almıstım :smiley:-78 modeli hic bir yerde yok 179 patagonian modelini kadikoy adrenalin outdoordan almayı dusunuyorum daha stoklarında varmı diye sormadım ama eminim vardır.

Etiketler

Survivor_Man' Alıntı:
aynısı var ustam bimden almıstım :smiley: -78 modeli hic bir yerde yok 179 patagonian modelini kadikoy adrenalin outdoordan almayı dusunuyorum daha stoklarında varmı diye sormadım ama eminim vardır.

adventure republicte var mı baktınız mı patagonian da iyi ama bıçağı tırtıklı ben tırtıklı düşünmüyorum bu arada bildiğim kadarıyla adrenalin wenger satmıyor...

su anda sitelerinde var ve stoklarında gozukuyor ama guncel olmiyabilir adventureyi onermiyo arkadaslar ondan elemistim ama baktım hic bir yerde yok ordanda alabilirim duz bıcak icin 57-58 modelini alablirsin.

Şöyle bir reçetem var:

Kamp çakısı bütçenizin 20 lirasını kenara ayırıp bu parayla 15 liraya bir nacak (kısa saplı balta) ve biley taşı alın. Sonra yine istediğiniz çakıyı alın.

600 gram civarı bir balta alıp gücelce bileyin. Ağır işleri bununla yapın.

Ufak bir biley taşı ya da bilemeye yarayacak çözümünüz neyse bunu alın yanınıza. Taş olur, elmas olur, zımpara kağıdı olur. Neyle rahat ediyorsanız..

Baltanın yapamayacağı ufak işleri de çakıyla yaparsınız.

Eğer baltanın ağırlığı fazla geliyorsa o zaman size 2. reçete: Bunun için büyük ihtimalle biraz daha paraya kıyıp bir bıçak alırsınız. Odun kesmek gerekirse bıçak, tokmaklama yoluyla iş görür. 150-300 gram arasında bir bıçak uygun bir tasarıma sahipce bu işi görür. Tabi ufaldıkça işiniz zorlaşır. (Eeğ, biley taşını yine unutmayın tabii.)

Birileri yapabiliyor diye aletlerin limitleri peşinde koşmayın. İşler her zaman yolunda gitmez. En güvenilir yolları seçmemizi öneririm.

Hightech' Alıntı:
Ben hep Viktorinox alıyorum ama arkadasların dedigi gibi kullanmaya kıyamıyorsun.

Victorinox huntsman var bende favorim kamp için baçka çakılarımda var ama huntsman'ı yıllardır kılıfında belime takar nereye gitsem alırım yani telefonu unuttuğum olmuştur çakıyı unutmam diyebilirim fırsatım olsa koleksiyonunu yaparım çok seviyorum bu victorinoxları.

dalgıca balıkçıya en iyi ürün http://ofisostim.com.tr/asp/show_stock.asp?product=Ticon_Dar&view=2
1 tl ve keskinliği milyarlık çakılardan üstün , yedek bıçağını tek alırsanız 25 kuruş paket alırsanız 10 kuruş gibi birşey. :smiley: :smiley: :smiley:

Linklerdeki iki bıçağıda Ankara da bir mağazada inceledim victorinox dual pronun bıçakları kilitli, parmağınızın üstüne katlanma ihtimali yok. Diğer victorinoxlara göre bıçakların et kalınları biraz daha fazla kuvvetli bir çakı, ben çok beğendim ,biraz denedik perlon halat demiyor güç uygulamadan kesebiliyorsunuz .Wengeri beğenmedim aralarında 2 cm fark var ama cepte rahat olacak gibi görünmüyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR