Büyük Lasti Balans Oldu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özgür.yörüker Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,969
Yer
BURSA
Herkese selamlar defendere 35X10.50 16 mt117 silverstone taktım 60 km sonra müthiş kafa sallıyordu tüm ön takım sıfır direksiyon kutusu dahil 600 km kullandıktan sonra biraz değişiklik oldu kendi kendine azda olsa balansı azaldı bu lastikler için balan olmuyor deniyordu ama sallama fazla olunca balans yaptırmak istedim yedi sekiz lastikçiye gittim bazısında ekipman yoktu olanda bu lastik balans olmaz deyip yapmadı
beklentimin %100 olmadığını azaltabilirsek yeterli olduğunu belirtmeme rağmen
Zafer ustanın gönderdiği lastikçiye gittim o da başta pek sıcak bakmadı Zafer ustanın gönderdiğini söyleyince balans yaptı (sabit makina ile) durum beklentimin çok üstünde bilginize

Etiketler
Ynt: Büyük Lasti Balans Oldu

Aynı lastiği takmayı bende planlıyorum.
Yükseltme, motor ve dişli oranlarınızı öğrenebilir miyim?
Birde fazla olmayacaksa görsel yükleyebilirseniz sevinirim.
Takipteyim.

35X10.50 16 mt117 silverstone tam olarak 35'' gelmiyor 34'' diyebiliriz dişli oranı 1.67 yükseltme 45mm
motor bd30 mevcut çekilmiş resimler yok bi ara çekip yüklerim

[SAM_0989][/img]

SAM_0989.JPG

SAM_0990.jpg

Maşallah, defender 35lerle daha tok ve güzel görünüyor.
Yakında 35lenecek benim defenderda.

Aynen 35'' agrasif lastik ve ofsetli jant defenderi süper yapıyor bu tür araçlardan hoşlanmayan bu ne ya böyle arabamı olur diyen arkadaşlarım vardı bana sık sık takılıyorlardı onlar bile on numara olmuş demeye başladı bi araba 4 jant lastikle bu kadarmı değişir diyorlar

Keşke sorsaydın boşuna eziyet çekmezdin. Silverstone lastik aşındıkça yine balans bozulacak , birdahaki sefere balans kurşununu içten taktır pek hoş durmuyor.

Kesin emin değilim ama balansın içte yada dışta olduğunu balans aleti gösteriyor, ona göre içeri yada dışarı kurşun takılıyor herhalde. Yapışkanlı kurşunlar ile çözülebilir ama görüntü kirliliği olmasın diye.

Selam Taha bu lastikte balans işlemini pek onayalayan yok ama neyapayım çok kafa sallıyordu dediğin olayı bende fark ettim kullandıkça balans yapma aralığı değişti muhtemelen değişmeye devam edecek aşırı sallama olmadığı sürece sıkıntı yok aslında kurşun olayı halil in dediği gibi olması lazım bazı lastiklere içten takıldı.
Şöyle birşey daha var 4 lastiğin balansları bir birinden farklı balansı az olan lastikleri öne taktık atıklığı fazla olan lastikleri ayırabiliriz

Balans ayarı iç,dış veya jant üzeri olması tamamen size kalmış. Tabi iyi bir lastikci bulmanız da şart :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR