Büyük Ebat Lastik İçin Balans Ayarına Farklı Çözümler.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,268
Ynt: Büyük Ebat Lastik İçin Balans Ayarına Farklı Çözümler.

CDM-SUBARU' Alıntı:
....................bir konu hariç.
Şu normal lastiklerde 50 gr da hatalı sayılması meselesi,bunu düzeltiyim izninizle.
Bunun genel kabul hesabı şöyledir.
Lastik ağırlığının % 1-1,5 kadarı kurşun normaldir.
Yani lastik 10 kg ise,100-150 gr lık kurşuna kadar problem yok. ;)

Bu 50 gram meselesi şuradan çıkıyor , lastik satıcıları lastiği iade almamak için 150 gramla bile balans ayarı yapıyorlar, ama işi sadece balans olan işletmeler 50 gramı gördükleri anda (eğer jant arızası yoksa) araç sahibine lastiği bayiye iade etmesini tavsiye ediyorlar. Hatta tanıdığım bir işyeri 0 lastikte 50 gramı aşan balans varsa kesinlikle balans ayarı yapmıyor, Bu bahsettiğim küçük ebatlı binek araçların asfalt lastikleri için geçerli.

Selamlar

Etiketler

Konuyla alakalı son bir ay içerisinde yaşadığımız bir olayı anlatayım. Aslastikten 33x11.50x16 4 adet siverstone MT117 extreme lastik aldık. Arkadaşın GMC si için. Lastikleri Amerikadan gelen 4-5 yıldan beri kullanılan jantlarına taktık. Bir tanesinde korkunç bir balans problemi oldu. Aslastik ile konuşmalarımız sonucu lastiği tekrar gönderdik. Eksperler tarafından hatasız raporu ile geri geldi. Lastiğin merkezi bariz bir şekilde 2-3 mm kaymış durumda olduğunu anlatmamıza rağmen. Sağlam dediler. Uğraşmak istemedik. Aracın üzerinde fazla hız yapmadan kullanıyoruz. Aslastiğin açıklaması ise janta tam otutturamamışınız oldu. Yaklaşık 600 gr ağırlık bağlandı ama hala olmadı..

[attachment=1][attachment=2]

09092009730.jpg

09092009731.jpg

jeep' Alıntı:
Konuyla alakalı son bir ay içerisinde yaşadığımız bir olayı anlatayım. Aslastikten 33x11.50x16 4 adet siverstone MT117 extreme lastik aldık. Arkadaşın GMC si için. Lastikleri Amerikadan gelen 4-5 yıldan beri kullanılan jantlarına taktık. Bir tanesinde korkunç bir balans problemi oldu. Aslastik ile konuşmalarımız sonucu lastiği tekrar gönderdik. Eksperler tarafından hatasız raporu ile geri geldi. Lastiğin merkezi bariz bir şekilde 2-3 mm kaymış durumda olduğunu anlatmamıza rağmen. Sağlam dediler. Uğraşmak istemedik. Aracın üzerinde fazla hız yapmadan kullanıyoruz. Aslastiğin açıklaması ise janta tam otutturamamışınız oldu. Yaklaşık 600 gr ağırlık bağlandı ama hala olmadı..

[attachment=1][attachment=2]

;D ;D ;D kurşundan apartman dediğim buydu işte ;D

Arkadaşlar lastik satana kadar iyi ve garantilidir,onun için siz siz olun boşuna iade falan uğraşmayın,firmalarda bahane bulacak çooookkk sebep var,benim başıma çok geldi. ;D ;D

Onun için biz koca patileri olan arkadaşlar kendi başımızın çaresine bakacağız. :D

dron' Alıntı:
benim merakım ise bu malzeme konulduğunda lastiğin hem içinde hemde dışında sürtünme olacak buda lastiği normalden fazla ısınmasına neden olcaktır.
bu zararlı birşeymidir

Yok,malzemenin kendisi bu açıdan sıkıntı yaratacak bir malzeme değil.Zaten direk üretimde kullanılan malzemelerden birisi.
İnşallah

discovery-V8' Alıntı:
Bu 50 gram meselesi şuradan çıkıyor , lastik satıcıları lastiği iade almamak için 150 gramla bile balans ayarı yapıyorlar, ama işi sadece balans olan işletmeler 50 gramı gördükleri anda (eğer jant arızası yoksa) araç sahibine lastiği bayiye iade etmesini tavsiye ediyorlar. Hatta tanıdığım bir işyeri 0 lastikte 50 gramı aşan balans varsa kesinlikle balans ayarı yapmıyor, Bu bahsettiğim küçük ebatlı binek araçların asfalt lastikleri için geçerli.

Selamlar

Evet evet,aynı lastiklerden bahsediyoruz.(binek grubu )

Aslında,doğrusu satıcının yaptığı.Haa amacı sizin bahsettiğiniz bir amaçsa bilemem ki bu hoş bir durum değil.
Ama sadece,balan işi uğraşanlarında yaptığı doğru değil.

Ama tekrar etmekte fayda var;
Lastik ağırlığının %1-1,5 u kadar kurşun istemesi sık karşılaşılan bir durum olmasada anormallik yok,referanslar içinde kalıyor.

tugsan75' Alıntı:
Arkadaşlar lastik satana kadar iyi ve garantilidir,onun için siz siz olun boşuna iade falan uğraşmayın,firmalarda bahane bulacak çooookkk sebep var,benim başıma çok geldi. ;D ;D

Onun için biz koca patileri olan arkadaşlar kendi başımızın çaresine bakacağız. :D

;DTuğsan evet seninki biraz garip olmuş.
Ama sana garanti ediyorum,gerçekten üretim kaynaklı bir sıkıntı olduğunda,hemen müdahale edip sıkıntının giderilmesi yönündede hareket ediliyor.

"... koca patiler..." benzetmesine bayıldım :D

gerçi uzun zaman geçmiş aradan ,bu konu ile ilgili sonuçlar ne oldu ne tür çözüm önerileriniz var bu işe benim gibi yeni gönül veren arkadaşlar fikir sahibi olabilir

Evet bende yeni farkettim.Önemli bir konuymuş,hiç gelişme olmadımı?

Bu konuyu unutmuşum :smiley: Balans problemim kalmadı artık.aşağı yukarı 7-8 ay önce yaptırmıştım.Kurşunlar yine bildiğimiz yapışma kurşun fakat en küçüğü sanırsam 150 grlık tı 200 250 diye gidiyordu... Ben CJ yi genelde 80-90 km de kullanıyorum.35 " Creepy crawlers ile tek bir titreşim bile yok.Deneme maksadıyla 120 ye kadar çıktım ve yine performans çok iyiydi fakat korkutucuydu :smiley: :smiley:
En kısa zamanda resimleri eklerim.Şu ana kadar da yapışkanı bozulup düşen olmadı.

herkeze selamlar...

5,2 cherokke sahibiyim kendı aracıma 30-10,5-15 ebatında kl78 MT lastık aldım ve de -27 etsi olan mutlu lastık rafi abiden jant aldım...bu jant bıjon oranları 5x139 du..biz bunu araya 2 cm flnaşla 5x114,3 cevirdik..ve taktık ..

şimdi diceğim sudur biz bunları taktıktan sora sürtmeler yasadık,aracımı 5 cm gibi bi yukseltme ihtiyacı duyduk bunu en düşük maaliyet ile nasıl yapabilirim bana bu konuda yardımcı olursanız cok sevınırım saygılar.

Merhaba
LR Defenderime,yolda dalma yaptığı için rot balanscıya götürmüştüm.Rot ayarını yaptı dalma yapmıyor artık ama balans ayarı dediğimde ağbi bunlara balas yapılmaz dedi,bende allah allah doğrudur ne diyeyim dedim.Gerçekten aracımda balans (titreme) yok :smiley:

Türkiye de bu ürünü nereden bulabiliriz? verilen linklere baktım ama stok yok gözüküyor, firmalarla irtibata geçen var mı?

Yavuz Bey merhaba,
Bu konu yeri değil biliyorum ama özelden size mesaj atmaya çalıştım ama maalesef mümkün olmadı, umarım yazımı burada okursunuz :D

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var benim araç otomatik 95 v8 bir konuda sizin bahsettiğiniz geri vitese geçerken güçlü tak sesi benim araçta da var. Siz şanzıman ve transfer kutusu (arazi şanzımanı) bakımıyla bu sorunu gidermiş ve çok memnun kalmıştınız.

Ben eğer otomatik şanzımana dokunmadan sadece transfer kutusu yenilemesi yapsam sıkıntı giderilir mi ? maliyeti ne olur sizce? otomatik şanzımanda hissedilir en ufak bir sıkıntım yok çok şükür.
Transfer kutusu çıkmada satılmakta 850-900 tl istiyorlar
acaba benim yenilemem le çıkma güzel bir tane bulmam arasında ne gibi bir fark vardır fayda maliyet açısından

yardımınız ve cevabınız için teşekkür eder iyi günler dilerim. murat

arkadaşlar gezerken gördümde; Sami'nin aracının balansını ben yapmıştım.en küçügü 50 gram en büyüğü 300 gram olan kamyon için üretilmiş yapışma kurşunlar var.sorunu onlarla gidermiştim.iki türlü balans vardır.statik ve dinamik balans bunu unutmamak gerekiyor tabiki.birde Sami , jantın dıştan görünen taraflarına kurşun istemiyordu.bu işi biraz zorlaştırıyor.kurşunu içlere doğru yapıştırdıkça gramaj artar.ben bu şekilde askeri bir unimog un balans probleminide gidermiştim.herbir lastik yaklaşık 1500 gram istemişti.ama sonuç harika problem kalmadı.hepinize kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR