Burası Neresi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,175
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 517,905
Ynt: Burası Neresi?

Hem msn den Perihan a laf yetiştireyim hem Google dan yapıyı arayım derken virüs kapıyodum az daha ::smiley: :smiley:... Neyse, kurtardım. Tebrikler Perihan :smiley:...

Etiketler

Mengücek Gazi Türbesi.
Mengücek Gazi Sultan Alpaslan'ın Malazgirt Meydan Savaşında yanındaki üç komutandan biridir.Savaşta gösterdigi başarıdan dolayı kemah,Divrigi,Şebinkarahisar ve Erzincan yöresi Mengücek Gaziye verilmiştir.

[attachment=1]

17102009170.jpg

http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.kemahlilar.com/HaberResim/mlkgz1.jpg&imgrefurl=http://www.kemahlilar.com/sayfala.asp%3Fnereye%3Doku%26id%3D191&usg=__UJ9a6AJuEWdpuinnEeGo0huXdCc=&h=153&w=200&sz=9&hl=tr&start=9&sig2=BliWYwA4jxpKLVz8Tfrc8A&um=1&tbnid=rV9JZNWsmSSpsM:&tbnh=80&tbnw=104&prev=/images%3Fq%3Dmelik%2Bgazi%2Bt%25C3%25BCrbesi%2Bkemah%26hl%3Dtr%26um%3D1&ei=mOsGS7SVGImUsAbug62OBw

Erzincan ve kazaları içerisinde Mengücekler�e ait en önemli eserler,mevcudiyetini nisbeten günümüze kadar Kemah�da koruyabilmişlerdir. Bunlardan en önemlisi şüphesiz Sultan Melik (Mengücek Gazi) Türbesidir.

Evet ayni kişiymiş..

fissek' Alıntı:
Yapı nın adı Melik Gazi Türbesi bu arada.

evet yapının adına bakmaya fırsatım olmadı tam ayrıntılı bişey bulmaya zamanım
Erzincan gerçekten çok yönlü bir şehir her türlü aktiviteyi tarihi de içinde barındırmakta . İnşaallah bir gün orayı görmek nasip olur bana da

İtiraf etmeliyim bir zor soru daha bizi bekliyor. Sanırım bir koy dalış yeri ama nerede olduğunu kestirmek çok güç.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,751
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.