Burası Neresi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,175
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 505,555
Ynt: Burası Neresi?

seyyah-34' Alıntı:
fatih.
ama eser ismi dersen bu yere gidip yer hakkında bilgi sahibi olmadıkça biraz zor gibi benim istanbulda girip çıkmadığım sokak çok az ama işte aması var

hocam zaten bilseniz bilseniz siz bilirsiniz

Topkapı surlarına benzettim hani trenle gittiğimiz eminönüne doğru ama öle bir yer gözüme çarpmadı
Fatih derseniz hiç gitmedim Bir tek panoramaya gittik
 

Etiketler


Ynt: Burası Neresi?

Hayır.. sadece Fatih sınırları içinde suriçinde demek istedim..
Perihan hanım bulmanız lazım..Araştırmacı olarak ayrıca..
 




Ynt: Burası Neresi?

Marmaray kapsamında kazılan Yenikapı'da,"urne" tipi 8 bin yıllık tarihi mezarlar bulundu. Kazı Başkanı ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Dr. Karamut, kazıya şimdilik el yordamıyla devam edeceklerini söyledi

Marmaray kapsamında Yenikapı'da iş makinesinin sokulacağı Neolotik (Cilalı Taş Devri) dönem bataklık içinde "urne" tipi 8 bin yıllık tarihi mezarlar bulundu. Anadolu tarihinde bir ilk olan mezarların ortaya çıkarılmasıyla, Roma Bizans ve Türk hâkimiyetinde asırlarca kalan İstanbul'da tarihin ilk insan topluluklarının yaşadığı kesinleşmiş oldu.

Uzmanlar mezarların heyecan verici olduğunu belirtirken Kazı Başkanı ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Dr. İsmail Karamut kazıya şimdilik el yordamıyla devam edeceklerini, iş makinelerinin girip girmeyeceğine daha sonra karar verileceğini söyledi.

Eski çağlarda mezarlıklarda yapılan gömüler, çoğunlukla normal gömme (inhumasyon), kimi zaman da yakarak gömme (kremasyon) şeklinde oluyordu. Yakılarak gömülmüş ölülerin külleri ve yakma töreninden geriye kalanlar çoğu kez urne (pişmiş toprak kap) denilen kaba, bazen de tekne ve kapaktan oluşan "ostothek" ya da "larnax" denen küçük taş, mahfaza içine konuyordu.
'Alıntı'

Kremasyon gömülerde yani ceset yakılmışsa ölen kişinin giysisi, süs eşyaları veya örneğin okla öldüyse bu ok kabın içine konurdu. Bilinen kremasyon gömü şekli Anadolu arkeolojisinde bugüne kadar erken tunç çağında görüldü. Ancak bu gömü şekli, 8 bin yıl öncesine dayanan Neolitik dönem kazılarında rastlanılan bir durum değildi.

Bebek kemikleri de çıktı
Bu tip gömü şekli, ilk kez İstanbul'un göbeğinde, Yenikapı'da devam eden Marmaray kazıları sırasında geçen hafta ortaya çıktı. Urnelerin içinde ölülerin özel eşyaları ile bir beze sarılı küller ve bunun üzerine günlük kullanım kapları konulduğu görüldü. Ayrıca bir urne içinde de bebek iskeletine ait kemikler bulundu.

Uzmanlar, buranın bir mezarlık olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyor. Daha önce bulunan eserler için yapılan, dere yatağı ile başka yerlerden taşındığı görüşünün son buluntularla çürüdüğü kaydediliyor.

Bulunan mezarların, İstanbul'u dünya tarihi açısından da farklı bir yere taşıyacağı belirtiliyor.

Ölü yakma yerine ulaşılabilir
Alanda çalışan arkeologlar, arkeoloji tarihi açısından büyük önem arz eden buluntulardan sonra buraya iş makinesi sokulması fikrinden vazgeçilmesi gerektiğini belirtiyor. Arkeologlar kazının devam etmesi halinde krematoryum ölü yakma yerinin de bulunabileceğini belirtiyorlar.
 



Ynt: Burası Neresi?

Çok teşekkür engin bey.

Ben yine şahsıma ait bir resim ile devam ediyorum.

[attachment=1]

BURASI NERES 9
 




Ynt: Burası Neresi?

2008 yılı son aylarına ait bir resim ve kendim çekimim.
yunus bey kardeşim ne yani ne zaman nerede olduğumdan mı yola çıkacaksın yoksa ;D ;D ;D
 

Ynt: Burası Neresi?

seyyah-34' Alıntı:
2008 yılı son aylarına ait bir resim ve kendim çekimim.
yunus bey kardeşim ne yani ne zaman nerede olduğumdan mı yola çıkacaksın yoksa ;D ;D ;D

tam o sıralarda nerelerdeydiniz Kemal hocam
Şehir girişine benzemiyor kasaba gibi bişey herhalde Edirne değil mesela değilmi
 







Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,257
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst