Burası Neresi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,175
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 521,801
Ynt: Burası Neresi?

Merhabalar Cavid bey. Heykel veya anıt anlamında ''yontu'' kelimesi kullanıldığını bilmiyordum. Doğru bir kelimedir değil mi ?

Etiketler

Jeep34' Alıntı:
Merhabalar Cavid bey. Heykel veya anıt anlamında ''yontu'' kelimesi kullanıldığını bilmiyordum. Doğru bir kelimedir değil mi ?

Benim bildiğim:
Abide için: Anıt
Heykel için: Yontu Türkçe karşılıklarıdır ve ben sürekli kullanırım. Kuşkusuz bu kullandığım sözcüklerin Türkçe kökenli olmayan eski sözcükleri tam karşılaması koşuluyla.

Cavid Sezen

Bu arada ben sormayı sürdüreyim; kimseden bir ses çıkmıyor..

[attachment=1]

Fotoğrafta görülen bağ, nerede olabilir? (İlçe olarak)

İpuçları:
1. Görülen bağda üç çeşit üzüm vardır.
a. Cabernet sauvignon
b. Merlot
c. Syrah(shiraz)
2. En ön planda görülen yol, granit parkedir.
3. En arka plandaki binalar, bir havaalanına özgüdür.
4. Sahibi, ünlü bir kişidir.

Kolay olsun...
Cavid Sezen
Not: Fotoğrafa iki kez tıklarsanız, büyük durumunu da görebilirsiniz.

x.jpg

ekiNoks' Alıntı:

Bu ne hız Fatoş Hanım?.. Kutluyorum sizi.
Doğru yanıt: Selendi- Akhisar - Manisa. Bu denli hızlı bir şekilde nasıl bildiniz, merak ettim doğrusu?

Bu bağ, ünlü bankacı Akın Öngör'e özgüdür. Akhisar Askeri Havaalanı yakınlarında ve Akhisar-Selendi Kasabası yolu üzerindedir. "Selendi" adlı ünlü şaraplar, bu bağdaki üzümlerden üretilmiştir.

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri