Burası Neresi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,175
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 521,801

Etiketler
Ynt: Burası Neresi?

peşehodka' Alıntı:
ya egenin her yeri taş ev ki :D nereye başını çevirsen hep öle hepsi de birbirine banziyor itiraf etmeliyim bu sokağı görmüş gibiyim adını deseler he diyecem ama belki de benzetiyorum o yüzden sinir oldum burda :D
peşehodka' Alıntı:
Muğla olmasın o

Sayın peşehodka,

Yukarıda kasaba ile ilgili bazı ipuçları vermiştim. Buna eklemeler yapayım:
1. İzmir'de.
2. Beylikler Döneminde rol sahibi.
3. Küçük Menderes vadisinde yer alıyor. (Böylece İzmir'in bir yöresi ile sınırlıyorum artık.)

Cavid Sezen

peşehodka' Alıntı:

Sayın peşehodka,

Kozbeyli, Foça İlçesindedir ve Foça, Küçük Menderes vadi/ovasında yer almamaktadır. Sorduğum kasabanın bağlı olduğu ilçenin köftesi ve Tengül/Töngül pidesi de ünlüdür.

Cavid Sezen

sistem kapalı ki bir şey araştıramıyorum kafamda olanları yazdım sadece bölge olarak bile tahmin edemem o kadarını

ozgurbali' Alıntı:
Ödemiş e yaklasık 8 km uzaklıktaki Birgi beldesidir.

Kutluyorum sizi Sayın ozgurbali... Evet Birgi, herkes gibi benim de çok sevdiğim bir yerdir. görmemiş olanlara tavsiye ederim. Zaten Küçük Menderes, gezginler için sayısız denebilecek olanaklar sunar.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=34307.0

Cavid Sezen

Not: Sayın peşehodka, çok iyisiniz; bunu belirtmeme izin verin lütfen...

gezmen' Alıntı:
Kutluyorum sizi Sayın ozgurbali... Evet Birgi, herkes gibi benim de çok sevdiğim bir yerdir. görmemiş olanlara tavsiye ederim. Zaten Küçük Menderes, gezginler için sayısız denebilecek olanaklar sunar.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=34307.0

Cavid Sezen

Not: Sayın peşehodka, çok iyisiniz; bunu belirtmeme izin verin lütfen...

çok teşekürler ama bilmeme yetmedi yine de ama çok güzel soruydu. neyse devam edelim :smiley:
Perihan

Bilen arkadaş sormadı. Hazır sorusu olan yoksa, sorabilirim. Geç başladım ama "bir geldim, pir geldim..."

Cavid Sezen

Bu M.Kemal yontusu, hangi kasaba/kentimizdedir?

[attachment=1]

İpucları:
1. Yontunun yer aldığı alan, tam bir dairedir. Kasaba/kentin birçok önemli cadde ve sokağı bu alana çıkar.
2. Yörede, tarım ve tarıma dayalı endüstri gelişmiştir.
3. Önemli karayolları üzerinde ya da kıyısındadır.
4. Bir peynir çeşidine adını vermiştir.

Tümünüze kolay gelsin!..
Cavid Sezen

adsız.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri