Arkadaşlar yaklaşık bir aydır Defender ailesinde dolanıp duruyorum. Maalesef hala bir fikir edinebilmiş değilim. Ancak bazı çıkarımlarım oldu tabi ki.
Sizinle paylaşıp tecrübelerinize sunmak istedim.
1. Artık sosyal paylaşım siteleri anladığım kadarıyla çok kullanılmıyor. Alternatif iletişim yolları daha kolay herhalde.
2. Defender fiyatları çok yüksek. Diyeceksiniz ki artık üretilmeyen, son üretimi 2015 modeline 500 000 üzerinde para istenen bir araçtan söz ediyoruz. Olacak o kadar. Ama 30 yaşındaki bi araca da 50-60 hatta 80 bin gibi rakamlar da insanların gözünü korkutuyor.
3. Artık Def toplayanlar bu işe gönül verenlerden ziyade işi ticarete dökenler gibi geldi bana. Hatta sosyal paylaşım sitelerine bile sırf ticaret için üye olanlar var maalesef. Mesela düz dizel 88 model araçta; hd yok, vinç yok, çeki demiri yok, şnorkel yok, yan basamak vs vs yok. Bom boş 37 bin isteniyor. Gerisini siz tahmin edin. Benim şahsi görüşüm : Birilerinin Sevgililer Günü nü icat edip aşk üzerinden para kazandığı gibi; Defender sevdalılarının zaaflarından faydalanılıyor.
4. Toplanan defender ların çoğu pikap. Bunu anlayacak kadar bilgili değilim. Özellikle benim gibi kamp, gezi, av, balık için düşünülen 110 luk 5 kapı az.
5. Motor konusu başlı başına kafa karıştırıyor. Tam bir fikir sahibi bile olamadım.
Sonuç olarak : Maalesef şu durumda bana uygun, düşündüğüm bir araç bulmak pek olası değil. Açıkçası benim durumumda bu işe yeni sevdalıların sevgisini kalbine gömmesi halhazırdaki Def sahiplerinin yararına olacak zannederim. Fiyatların uçmasını durdurmuş oluruz.
Saygılar.