Bugün İzmirde 2 Amerikancı Ustaya CJ5 ve Tuzla yı Sordum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Naturalist61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,687
Ynt: Bugün İzmirde 2 Amerikancı Ustaya CJ5 ve Tuzla yı Sordum.

öncelikle hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.

motor değişimine gitmeyi düşünmeyin bence. Motor değişim prosedürü çok değişik artık.en güzel emniyetten öğrenebilirsiniz.
daha öncede bahsettim benim açtığım bi konu altında. Bu hangi araç olursa olsun araç alıp toplayıp binmek sanayi dışındaki abilerime kardeşlerimize hep pahalıya maal olmuştur olacaktır.En güzeli toplanmış alıp keyfini sürmek.
2 ay içerisinde bi araç topladık belki görümüşsüzdür. burda herşeyini paylaştım. motor değişimi yapacaktık prosedüre uymadıgı için onu rafa kaldırdık. demem o ki aracınızın şanzumanında yada motorunda bir problem yoksa değişime gitmeyin derim.

makyajı herkes yapabilir araçlarda ama Mekaniği her kimse yapamaz ve ustasını bulmanız gerekir...

saygılarımla...

Etiketler

zeynelyesilbas' Alıntı:
seyit usta .bu şanzumanların defransiyallerin numaralrı üzerlerindemi yazıyor neye göre biliyoruz.saygılarımla.

evet üzerinde yazıyor. örnek göstermek olursa bizim aracımızdaki şanzımanın resmini ekliyorum.. :smiley:

Resim 004.jpg

Resim 007.jpg

Arkadaşlar bilgi paylaşımı için hepinize teşekkür ederim. Hep sevdiğim kedime kavuştum Şükürler olsun. Yavaş yavaş gösterişten ziyade yürüyeniyle meşgul olacağım acelem yok şimdilik belirgin bir terslik göremedim. Yarın lastikler değişecek ve bazı şeyleri zamana bırakacağım. Fotolar...

P3120002.JPG

P3120003.JPG

P3120005.JPG

İyi günler
Sy Öztürk
Aaracınızı güle güle kulanımanız dileğle
Saygılar
Batuhan
Ankara

Terkardan hayırlı olsun. Arac cok dırı duruyor. Gule gule bol camurlu gunlerde.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Cumartesi günü yağını suyunu buji ve filtrelerini değiştirip hem çekişini hem yakıtını kontrol için Nif Dağı zirveye doğru deneme amaşlı bir tur atacağım. Şu an 85 krş gibi yakıtı var. Motor biraz bakımsız gibi belki buji ve hava filtresi değişince fark eder diye düşünüyorum. Sonucu sizlerle paylaşırım. Hepinize saygılarımla...

Naturalist61' Alıntı:
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Cumartesi günü yağını suyunu buji ve filtrelerini değiştirip hem çekişini hem yakıtını kontrol için Nif Dağı zirveye doğru deneme amaşlı bir tur atacağım. Şu an 85 krş gibi yakıtı var. Motor biraz bakımsız gibi belki buji ve hava filtresi değişince fark eder diye düşünüyorum. Sonucu sizlerle paylaşırım. Hepinize saygılarımla...
85 kurusu benzınde mı yakıyor lpg de mı? Benzın ıse bence normal. Lpg ıse bence fazla. 6 sılındır aslanı beslemek bıraz malıyetlı olabılır.

vosdost' Alıntı:
85 kurusu benzınde mı yakıyor lpg de mı? Benzın ıse bence normal. Lpg ıse bence fazla. 6 sılındır aslanı beslemek bıraz malıyetlı olabılır.

Ahmet Lpg de o kadar yakıyor. Sitedeki yazıları okudum. Lpg de 60 krş gibi bir rakam çıkıyor ortaya. Zannediyorum motorun bakımı yapılırsa o rakamları bulabileceğimi düşünüyorum. Lpg li araçlarda buji çok önemli olduğunu biliyorum. Bende daha önceleri blazer vardı oda aşırı yakmaya başlamıştı. Bujiler değişti yakıt normale döndü. O usta bana lpg de buji ömrü kısalıyor demişti (En fazla 10.000 Km). Ben tahmin ediyorum benim aracın bujileri eski. Cumartesi bir bakım yaptırayım göreceğiz. Yakıtı biraz daha düşürebilirsem yani 60 krş civarına harika olur. Çünkü benim dodge dizel olmasına rağmen zaten 60 65 krş gibi yakıyordu. O rakama düşersem 6 silindir sesinden vazgeçmem motor değiştirmem. Selamlar

Naturalist61' Alıntı:
Ahmet Lpg de o kadar yakıyor. Sitedeki yazıları okudum. Lpg de 60 krş gibi bir rakam çıkıyor ortaya. Zannediyorum motorun bakımı yapılırsa o rakamları bulabileceğimi düşünüyorum. Lpg li araçlarda buji çok önemli olduğunu biliyorum. Bende daha önceleri blazer vardı oda aşırı yakmaya başlamıştı. Bujiler değişti yakıt normale döndü. O usta bana lpg de buji ömrü kısalıyor demişti (En fazla 10.000 Km). Ben tahmin ediyorum benim aracın bujileri eski. Cumartesi bir bakım yaptırayım göreceğiz. Yakıtı biraz daha düşürebilirsem yani 60 krş civarına harika olur. Çünkü benim dodge dizel olmasına rağmen zaten 60 65 krş gibi yakıyordu. O rakama düşersem 6 silindir sesinden vazgeçmem motor değiştirmem. Selamlar
Katılıyorumm :smiley: :smiley:

huseyin43' Alıntı:
evet üzerinde yazıyor. örnek göstermek olursa bizim aracımızdaki şanzımanın resmini ekliyorum.. :smiley:

seyit ustam çok teşekkür ederim çok kibarsın.hakkını helal et birde arabanın altına girip resmini bile çekmişin.bende yarın bakayım bakalım benimkilerde ne yazıyor .saygılarımla ustacığım

Naturalist61' Alıntı:

hasan kardeşim mi diyeyim abim mi diyeyim bilemedim.öncelikle hayırlı olsun.bende aslanımı aldığımda yakıtı iyi gibiydi ama ben buji,buji kablosu,distirübitör kapağı,platin ,makara ,meksefe -yani ateşleme grunbunu komple değiştirdim çok güzel oldu.bunların hepsini 150 tl ye aldım bir para değil bence hepsini değiştir ses hemen fark ediyor.yakıtta muhakkak fark etmiştir.

zeynelyesilbas' Alıntı:
hasan kardeşim mi diyeyim abim mi diyeyim bilemedim.öncelikle hayırlı olsun.bende aslanımı aldığımda yakıtı iyi gibiydi ama ben buji,buji kablosu,distirübitör kapağı,platin ,makara ,meksefe -yani ateşleme grunbunu komple değiştirdim çok güzel oldu.bunların hepsini 150 tl ye aldım bir para değil bence hepsini değiştir ses hemen fark ediyor.yakıtta muhakkak fark etmiştir.

Üstad aynı fikirdeyim cumartesi operasyon başlıyor. Selamlar.

hasan abi bakımları bitirip(buji-distiribütör)birde gazcı bi arkadaşa götürüp elindeki elektronik gaz kaçağı bulan bi cihaz var onunla bütün gaz borularını kontrol ettirin küçük kaçaklar olabilir borular yıpranmış olabilir.Karbüratörün hava alma ayarlarınıda kontrol ettirin derim ben saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR