Bugün İzmirde 2 Amerikancı Ustaya CJ5 ve Tuzla yı Sordum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Naturalist61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,682

Naturalist61

Benim sadık yarim kara topraktır...
Yer
Trabzon - İzmir
Bugün İzmir sanayide 2 ayrı ustaya uğradım. CJ5 veya tuzla jeep almak istiyorum dedim. Yakıt sorun değil hangisini tavsiye edersiniz diye sordum. Biri 77 ve üstü CJ dedi diğeri 60 lı tuzla tavsiye etti. Siteyi bir haftadır inceliyorum bütün görüşleri dikkatle okudum. Hala kafamda netlik oluşmadı. Birkaç yazıda 77 ve üzeri modellerde hidrolik direksiyon orjinal diyenler vardı. Bu gün sorduğum ustalar asla orjinal değil sonradan uydurma dediler. Ve iyice kafam karıştı. Arkadaşlar CJ5 mi Tuzla mı. Karar vermem lazım havalar ısınıyor. Ben hem günlük kısa mesafe hem pazar günleri 15-20 km mesafeli dağ yollarında kullanacağım. Selam ve saygılarımla...

Etiketler

Ynt: Bugün İzmirde 2 Amerikancı Ustaya CJ5 ve Tuzla yı Sordum.

Naturalist61' Alıntı:

Bu araç kaportasına bakarsak 1969 deyil.Zaten CJ3B hiç deyil.Ön siper ise bu kaportaya ait deyil.
Evraklarını ve aracın geçmişini iyi inceleyin.Ortalıkta dolaşan bol miktarda harmanlanmış araç var.
Bu söylediklerimi sadece erken dönem Willys ve Willys Kaiser jeep ler için deyil fakat 1971 ve sonrası için de dikkate alın.

görüntü önemli değil ise ben CJ5 derim motor gücü ve aktarım organları olarak çok iyidir...

Arkadaşlar ben ağır offroad yapmıyorum yarışlarada katılacak değilim. cj8 in modeli 80 üzeri olduğundan fiyatlarıda makul gibi. Yanlız onlarında o kanbur görünümlü tavanını hiç sevmiyorum. Sanıyorum 6 silindir cj5 ile 6 silindir cj8 in yakıtlarıda aşağı yukarı aynıdır tabi bu benim kaba hesabım. cj8 düşünürsem ben ona saç kupa yaptırırım o hantal görüntü kaybolur.
Bu açıklamalarım ışığında tabi yanılıyorda olabilirim cj8 için engin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. cj 5 ile cj8 arasındaki fark sadece uzunluk mu. Herkese teşekkür ediyorum. Bana bu konuda yardıcı olunuz lütfen. Ayrıca linkini verdiğim aracıda incelerseniz sevinirim. Şunuda eklemek istiyorum bizim bir grubumuz var zaman zaman dağda geceliyoruz çadır kur sabah toplamayla uğraşmaktansa cj8 alır onu uygun şekilde kapatırsam içinde yatma şansımda olacaktır.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-safari-jeepi-76529798/detay

Naturalist61' Alıntı:
Arkadaşlar ben ağır offroad yapmıyorum yarışlarada katılacak değilim. cj8 in modeli 80 üzeri olduğundan fiyatlarıda makul gibi. Yanlız onlarında o kanbur görünümlü tavanını hiç sevmiyorum. Sanıyorum 6 silindir cj5 ile 6 silindir cj8 in yakıtlarıda aşağı yukarı aynıdır tabi bu benim kaba hesabım. cj8 düşünürsem ben ona saç kupa yaptırırım o hantal görüntü kaybolur.
Bu açıklamalarım ışığında tabi yanılıyorda olabilirim cj8 için engin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. cj 5 ile cj8 arasındaki fark sadece uzunluk mu. Herkese teşekkür ediyorum. Bana bu konuda yardıcı olunuz lütfen. Ayrıca linkini verdiğim aracıda incelerseniz sevinirim. Şunuda eklemek istiyorum bizim bir grubumuz var zaman zaman dağda geceliyoruz çadır kur sabah toplamayla uğraşmaktansa cj8 alır onu uygun şekilde kapatırsam içinde yatma şansımda olacaktır.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-safari-jeepi-76529798/detay

cj 8 alacaksanız sac kabin alın. sonradan kapıları ve sac tavanı bulmak cok zor olabılır. ben ön iki kapıyı sıfırdan topladım iç mekanizmaları kelebek camları derken çok para harcadım.
cj 8 ile cj5 in farkları çok, motor, sanzımanlar, diferansiyeller, fren sistemi(disk ve westen house) gibi
cj 8 cj5 den daha rahat bir araç bagaj büyük, kilitlenebilen kapıları vs

Hasan abı cj gurubunu anlamk cok zor. sanzıman motor kasa cok degısken. Gel sana serı 3 alalım. etı budu bellı. 73-74 oldumu tadından yenmez. :smiley: :smiley:

Zeynel kardeşim makinan tek kelimeyle harika maşallah. Tam aradığım kasa ama bu benim bütçeyi aşar. Ben 8 civarı alıp yavaş yavaş toplamak istiyorum. Teşekkürler...

vosdost' Alıntı:
Hasan abı cj gurubunu anlamk cok zor. sanzıman motor kasa cok degısken. Gel sana serı 3 alalım. etı budu bellı. 73-74 oldumu tadından yenmez. :smiley: :smiley:

Ahmetim ben biraz laz olduğumdan Kafam cj lere takıldı. Kar zarar düşünemiyorum. Pazar günü marmaris aydın dolaşacağım. Bir kaç tane konuştuğum araç var onları göreyim inceleyeyim kafama yatan olursa alıp geleceğim. Daha ziyade cj8 düşünmeye başladım. Sana söz alırsam cj ile sana fotoğraf çektirmene müsade edeceğim. ;D ;D

Naturalist61' Alıntı:
Ahmetim ben biraz laz olduğumdan Kafam cj lere takıldı. Kar zarar düşünemiyorum. Pazar günü marmaris aydın dolaşacağım. Bir kaç tane konuştuğum araç var onları göreyim inceleyeyim kafama yatan olursa alıp geleceğim. Daha ziyade cj8 düşünmeye başladım. Sana söz alırsam cj ile sana fotoğraf çektirmene müsade edeceğim. ;D ;D

Abı sozunu unutma. :smiley: abı aklıma geldı sarnıc off roadda yesıl cj3b vardı. Hatırlarsın cok duzgun bır aractı. Fıyatıda en son 10 lıraydı. Senın ısını gorurumu bu arac? Suan ılanda bulamadım fakat sahıbıne ulasabılırız.

ayazağa' Alıntı:
Zeynel bey affınaıza sığınarak aracınız güzel gözüküyor yalnız aracı yeni aldınız sanırım satma nedeniniz nedir

kardeş bir iki ödemede sıkıştım.kendi çapımda hasarlı araba alıp yapıp satan biriyim aynı zamanda.iki arabam kaportada yetiştiremediler.ustalar zayıf çıktı bu sefer .geçen aydan bu yana ödeme sıkışıklığım var .bu ay sonuna onlarıda halledersem aracımı satmayacağım.büyük ihtimalle hallederim gibi ama ödemelerim bankaya olduğu için riske atamıyorum birinden birine vaz geçmek gerek..hatta geçen ay sonunda 12500 yazmıştım aracıma ama allah a şükür geçen ay ödememizi yaptık.darısı bu aya inşlh,öderimde deli poyraz kalır bende.saygılarımla

Merhaba Hasan,
İstersen İsatanbul'adaki arabayı eğer müsayitseler bizim motor ve kaporta-boyacı arkadaşlara baktırayım, has uşaklardır.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri