bugün duster ımı kum da denedim :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nhcteam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,184

nhcteam

Serdar ÖZMEN
ben off road konusunda çaylak sayılan bir üyeyim.. 4x4 bir duster la bugun gezenbilir üyeleri tecrübeli abilerimiz kardeşlerimzin kum da sürüş tavsiyelerine uyarak ilk defa arabamı kuma soktum.. kuma girmeden önce okuduklarım ve tavsiyeler üzerine daha iyi tutuş için lastik havalarını biraz düşürdük ve 1. vites te 2000-2500 ortalama devirle yol aldık... sonuç olarak Allah a çok şükür batmadan gömülmeden tam 8 kilometrelik (4 km gidiş - 4km geliş) parkuru kazasız belasız tamaladık ;D ;D durunca kalkması biraz zor oluyor ama gerçekten kumda dans çok zevkli.. yanıma her ihtimale karşı teker genişliğinde ve 50 cm uzunluğunda kestirdiğim 4 parça kalas parçasını da almıştım ama çok şükür kullanmak nasip olmadı.. ilk resimde ön tekerlerin kuma ne kadar gömüldüğünü görürsünüz ama o şartta bile kesinlikle sorun yaşamadık hafif iler geri yaparak 30 saniyeyi bulmadan zorlanmadan çıktık.. gittiğimiz yer sanki kum denizi gibi bir yerdi fotoğraflardan anlamışsınızdır.. denizde sörf yapar gibi kumda sörf yaptık :smiley: belki tecrübeli ve kuma çamura batıp çıkmış arkadaşlar için pek birşey ifade etmeyebilir yazdıklarım ve fotoğraflar.. "hadi canım bunda ne var biz nerelerden geçtik" diyebilirler.. ama benim gibi bu güne kadar sert toprak yol ve asfalttan inmeyen birisi için çok büyük bir olaydı ve çok heyecanlıydı..

bunlarda fotoğraflar..

herkese silifke/mersinden selamlar sevgiler..

26112011651.jpg

26112011652.jpg

26112011653.jpg

26112011654.jpg

26112011655.jpg

26112011656.jpg

Etiketler
Ynt: bugün duster ımı kum da denedim :smiley:

nhcteam' Alıntı:
ben off road konusunda çaylak sayılan bir üyeyim.. 4x4 bir duster la bugun gezenbilir üyeleri tecrübeli abilerimiz kardeşlerimzin kum da sürüş tavsiyelerine uyarak ilk defa arabamı kuma soktum.. kuma girmeden önce okuduklarım ve tavsiyeler üzerine daha iyi tutuş için lastik havalarını biraz düşürdük ve 1. vites te 2000-2500 ortalama devirle yol aldık... sonuç olarak Allah a çok şükür batmadan gömülmeden tam 8 kilometrelik (4 km gidiş - 4km geliş) parkuru kazasız belasız tamaladık ;D ;D durunca kalkması biraz zor oluyor ama gerçekten kumda dans çok zevkli.. yanıma her ihtimale karşı teker genişliğinde ve 50 cm uzunluğunda kestirdiğim 4 parça kalas parçasını da almıştım ama çok şükür kullanmak nasip olmadı.. ilk resimde ön tekerlerin kuma ne kadar gömüldüğünü görürsünüz ama o şartta bile kesinlikle sorun yaşamadık hafif iler geri yaparak 30 saniyeyi bulmadan zorlanmadan çıktık.. gittiğimiz yer sanki kum denizi gibi bir yerdi fotoğraflardan anlamışsınızdır.. denizde sörf yapar gibi kumda sörf yaptık :smiley: belki tecrübeli ve kuma çamura batıp çıkmış arkadaşlar için pek birşey ifade etmeyebilir yazdıklarım ve fotoğraflar.. "hadi canım bunda ne var biz nerelerden geçtik" diyebilirler.. ama benim gibi bu güne kadar sert toprak yol ve asfalttan inmeyen birisi için çok büyük bir olaydı ve çok heyecanlıydı..

bunlarda fotoğraflar..

herkese silifke/mersinden selamlar sevgiler..

Tebrikler :smiley: Aslında Duster bu tür kumlu yerlerde diğer ağır abilerine nazaran hafifliğinden kaynaklanan bir avantajı var, iyi pilotaj da eklenince kumda iyi gidiyor ;)

güzel olmuş bende sık sık kuma sokuyorum gerçekten debelenmesi çok zevkli oluyor manavgat sahillerin de de selamlar :smiley:

3'cü sıradaki resim çok hoş,aslında her kullanıcı kendi araçlarının resmini farklı ortamlarda çekip yeni bir konu başlığında paylaşabiliriz..

Gezdiğin kumlu göksu deltası-Akgöl ile deniz arasındaki kesimler mi, yoksa başka bir alan mı? Çünkü ben de aynı alanda bir kaç kez kuma girmiştim, hele yağışlı dönemde yarı kum yarı çamur alanlar oldukça yorucu :smiley:

evet. kum mahallesinin sonunda bir burun var ya taştan iskele gibi bir burun, ışte onun sağ tarafına indik yeni mendireğe dogru.. Inşallah bir gün beraber inmek nasip olur :smiley: siz silifke veya civarında mi oturuyorsunuz mustafa bey. Ben tasucunda oturuyorum

selamlar
(serdar özmen)

nhcteam' Alıntı:
evet. kum mahallesinin sonunda bir burun var ya taştan iskele gibi bir burun, ışte onun sağ tarafına indik yeni mendireğe dogru.. Inşallah bir gün beraber inmek nasip olur :smiley: siz silifke veya civarında mi oturuyorsunuz mustafa bey. Ben tasucunda oturuyorum

selamlar
(serdar özmen)

Malesef ben şu an zonguldakta ikamet ediyorum. Ama göksu deltasındaki kuş varlığı için yapılan çalışmalara sürekli katılıyorum, o yüzden mesafeye rağmen yılda bir kaç kez göksu deltasına geliyorum. Aralık sonu gibi tekrar orada olabilirim ama önce hatay'da bir çalışma olacak, araçla gelme durumumuz henüz netleşmedi o yüzden.
kış mevsiminde en çok yapmak istediğim şeylerden biri kum burnunun sonuna kadar gidip orda kampı kurmak ve gündoğumunda geçecek korsan martıların fotoğraflarını çekmek, bu kış nasip olmayabilir ama seneye inşallah diyelim :smiley:
Selamlar.

Teşekkür team. Bir şey daha öğrendik. Kumda oynayacaksak yanımızda tekerleklerin altına konacak bir şey lazım batma ihtimaline karşı. Bunları tahtadan yapmak yerine, tırtıllı plastik türü olanları var mı acaba?

ttn ye katılırım. 3. foto güzel, bi karakteristiği var. O fotoğrafı aynı yerde biraz daha estetik olarak çekebilirsin. Duster biraz daha belli olmalıydı.

olguncandan' Alıntı:
Teşekkür team. Bir şey daha öğrendik. Kumda oynayacaksak yanımızda tekerleklerin altına konacak bir şey lazım batma ihtimaline karşı. Bunları tahtadan yapmak yerine, tırtıllı plastik türü olanları var mı acaba?

ttn ye katılırım. 3. foto güzel, bi karakteristiği var. O fotoğrafı aynı yerde biraz daha estetik olarak çekebilirsin. Duster biraz daha belli olmalıydı.

olgun bey öncelikle iliginze ben teşekkür ederim

bir taraftan o kumda arabayı idare etmek (hele ki yol dışında benim gibi tecrübesiz biri için ;D) hemde fotoğraf çekmek baya zor oldu o yüzden sadece bir kare çekebildim... ama bir daha ki sefere daha iyi olur umarım

bu teker altına koyacak malzemeyi o an silifke şartlarında (küçük bir ilçe olduğu için imkanlar kısıtlı) sadece tahtadan elde edebildim.. en sağlam ve şekil verilebilen malzeme bu idi.. ama plastik ve tırtıklı olan o dediğiniz malzemeyi internette ir kaç video da gördüm almak için araştırdım ama bulamadım... bende plastikten yanayım nereden bulabilirim diye sizlere soracaktım ama sırf bunun için konu açılmaz bir denk geldiğnde sorarım diye düşündüm bu şekilde.. bildiğiniz bir yer var mı acaba alabileceğim ???

nhcteam' Alıntı:
olgun bey öncelikle iliginze ben teşekkür ederim

bir taraftan o kumda arabayı idare etmek (hele ki yol dışında benim gibi tecrübesiz biri için ;D) hemde fotoğraf çekmek baya zor oldu o yüzden sadece bir kare çekebildim... ama bir daha ki sefere daha iyi olur umarım

bu teker altına koyacak malzemeyi o an silifke şartlarında (küçük bir ilçe olduğu için imkanlar kısıtlı) sadece tahtadan elde edebildim.. en sağlam ve şekil verilebilen malzeme bu idi.. ama plastik ve tırtıklı olan o dediğiniz malzemeyi internette ir kaç video da gördüm almak için araştırdım ama bulamadım... bende plastikten yanayım nereden bulabilirim diye sizlere soracaktım ama sırf bunun için konu açılmaz bir denk geldiğnde sorarım diye düşündüm bu şekilde.. bildiğiniz bir yer var mı acaba alabileceğim ???

Bende kalas alsaydım yanıma herhalde çıakrıdm burdan yaw gezdim gezdimm sonra tık bitti bnm olayy... :D

09112011084.jpg

Çok zevkli değil mi kumda gitmek, direksiyon yağ gibi, araç kumun üstünde yağ gibi :smiley: hele normal bir aracın burda gidememesi ama içinde bulunduğun aracın burda yol alması çok keyif verici..

Mustafa Bey'in dediği gibi burda kamp kurmak ve güneşin batışı ile doğuşunu izlemek ayrı bir zevktir kesinlikle bende yapmak isterdim açıkcası (gerekli malzemem veya cesaretim olsa)

Sayın team, daha önce bu tür bir araç gereci hiç düşünmemiştim. Siz tahta hazırladım deyince, birilerinin bunu daha önceden düşünüp sert plastikten böyle bir şey imal etmiş olabileceğini varsaydım. Var mıdır, nerededir bilmiyorum. Bilen varsa öğrenmekten mutluluk duyarız.

Acaba plastik paspaslar aynı işi görür mü? Aklıma geldi.

Bir de, kumda batma durumlarında portatif bir kürek baya işe yarardı.

olguncandan' Alıntı:
Sayın team, daha önce bu tür bir araç gereci hiç düşünmemiştim. Siz tahta hazırladım deyince, birilerinin bunu daha önceden düşünüp sert plastikten böyle bir şey imal etmiş olabileceğini varsaydım. Var mıdır, nerededir bilmiyorum. Bilen varsa öğrenmekten mutluluk duyarız.

Acaba plastik paspaslar aynı işi görür mü? Aklıma geldi.

Bir de, kumda batma durumlarında portatif bir kürek baya işe yarardı.

olgun bey kürek benim de aklımda alıp koyacağım..

bahsettiğimiz parçanın plastik versiyonu var ama TR şartlarında az bir internet te aradım bulamadım maalesef.. pas pas konusuna gelince başka zeminlerde işe yarar mı bilmiyorum ama kumda olmuyor teker paspası alıp arka tarafına fırlatıyor ;D ;D bir arkadaşın daha önce kuma battığında şahit olmuştum.. pas pas olmadı bir yerlerden taş falan bulup kurtarmıştık..

nhcteam' Alıntı:
olgun bey kürek benim de aklımda alıp koyacağım..

bahsettiğimiz parçanın plastik versiyonu var ama TR şartlarında az bir internet te aradım bulamadım maalesef.. pas pas konusuna gelince başka zeminlerde işe yarar mı bilmiyorum ama kumda olmuyor teker paspası alıp arka tarafına fırlatıyor ;D ;D bir arkadaşın daha önce kuma battığında şahit olmuştum.. pas pas olmadı bir yerlerden taş falan bulup kurtarmıştık..

[attachment=1][attachment=2]

Aradığınız kum-kar-çamur paleti Türkiye'de var ama fiyatı biraz tuzlu :smiley:
http://www.offroadaksesuar.com/X-TRAX-KUM-CAMUR-KAR-PALETI,PR-298.html

http://www.youtube.com/watch?v=hRygz2KgU4M

palet.jpg

palet2.jpg

SERKANEFE' Alıntı:
Çok zevkli değil mi kumda gitmek, direksiyon yağ gibi, araç kumun üstünde yağ gibi :smiley: hele normal bir aracın burda gidememesi ama içinde bulunduğun aracın burda yol alması çok keyif verici..

Mustafa Bey'in dediği gibi burda kamp kurmak ve güneşin batışı ile doğuşunu izlemek ayrı bir zevktir kesinlikle bende yapmak isterdim açıkcası (gerekli malzemem veya cesaretim olsa)

hepinizi beklerim serkan kardeşim.. yolu buraya düşen herkesi misafir etmek isterim... malzemeyi bir şekilde buluruz.. cesarete gelince bende de yoktu ama bir şekilde insana cesaret geliyor kumun dibine gelince ;D ;D gelin buyrun her zaman beklerim ;) ;)

bu da video.. videosunu da ekledim

http://www.youtube.com/watch?v=gn51lkV_lgU

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR