bugün duster ımı kum da denedim :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nhcteam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,184

Etiketler
Ynt: bugün duster ımı kum da denedim :smiley:

Bugün bende kumda test imkanı buldum aracı, daha önce nissan skystar ile sürekli çıktığım bir kum tepesi vardı, oraya çıkamadım dusterla, ama yarısına kadar rahat çıkıyo, son bölüm epeydir araçla çiğnenmemiş, o yüzden hemen çöküyo :smiley: Onun haricinde kumsal boyunca hiç zorlanmadı ve manevra yaparken rahattı.
benim için fikir verecek kadar iyi bir deneyim oldu, beklentilerimi karşılayacak bir araç duster, zaten benim ihtiyacım kuş arazilerinde beni yolda bırakmayacak, aynı zamanda uzun yolda yormayacak, ekonomik bir araç, varsın kum tepesine çıkmasın :smiley:

demokritos' Alıntı:
Bugün bende kumda test imkanı buldum aracı, daha önce nissan skystar ile sürekli çıktığım bir kum tepesi vardı, oraya çıkamadım dusterla, ama yarısına kadar rahat çıkıyo, son bölüm epeydir araçla çiğnenmemiş, o yüzden hemen çöküyo :smiley: Onun haricinde kumsal boyunca hiç zorlanmadı ve manevra yaparken rahattı.
benim için fikir verecek kadar iyi bir deneyim oldu, beklentilerimi karşılayacak bir araç duster, zaten benim ihtiyacım kuş arazilerinde beni yolda bırakmayacak, aynı zamanda uzun yolda yormayacak, ekonomik bir araç, varsın kum tepesine çıkmasın :smiley:

belki doğru lastikle veya yükseltmeyle zorlarsanız çıkar ama ne gerek var, ihtiyacınızı karşılıyorsa ne ala..

SERKANEFE' Alıntı:
belki doğru lastikle veya yükseltmeyle zorlarsanız çıkar ama ne gerek var, ihtiyacınızı karşılıyorsa ne ala..

testin amacı kumsaldaki engebeli araziydi, onu da başarılı olarak geçti, skystar ile çıktığım kum tepesine de 3-4 denemede anca çıkmıştım, kürek vs gerekmişti 275 lastiklerle :smiley:

demokritos' Alıntı:
testin amacı kumsaldaki engebeli araziydi, onu da başarılı olarak geçti, skystar ile çıktığım kum tepesine de 3-4 denemede anca çıkmıştım, kürek vs gerekmişti 275 lastiklerle :smiley:

duster ın sınırlarını bilip bu sınırların dışına çıkmazsanız eğer her hangi bir sıkıntı çekmeden yolculuğunuzu tamamlar eve dönersiniz.. benim 5 aylık terübem bunları söylüyor.. bir araçtan ne beklediğinize bağlı.. hem kendi ihtiyaçlarınıza cevap veren hemde masrafı az olan ( periyodik bakım, yakıt miiktarı vs..) cebinizi yakmayan her araç güzeldir.. benim mantığım bu.. ben ne derin çamurlara ne de boyumu aşan karlara girmeyi düşünüp te bu aracı almadım.. ;)

olguncandan' Alıntı:
Sayın team, daha önce bu tür bir araç gereci hiç düşünmemiştim. Siz tahta hazırladım deyince, birilerinin bunu daha önceden düşünüp sert plastikten böyle bir şey imal etmiş olabileceğini varsaydım. Var mıdır, nerededir bilmiyorum. Bilen varsa öğrenmekten mutluluk duyarız.

Acaba plastik paspaslar aynı işi görür mü? Aklıma geldi.

Bir de, kumda batma durumlarında portatif bir kürek baya işe yarardı.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-kum-paleti-kumdan-gecis-aluminyum-ba-145-da2231-48125139/detay/?

demokritos' Alıntı:

Merhaba
Mütevazı abartısız olduğu gibi paylaşmışsınız tecrübenizi teşekkürler

Ynt: Bugün Duster Imı Kum Da Denedim :smiley:

Bahsettiğiniz kumsala geçen hafta bende girdim 2005 grand vitara A/T aracımla. En uçta yeni fener olacaktı oraya kadar gittim ama kaldırmışlar galiba yerinde yoktu, bende daha önce denememiştim, kum tecrübem yoktu bismillah deyip girdik yer yer yumuşak denizin sahile vurduğu yer sert ama orasıda çok dik araç kayıyor 4H de zorlanıyor 4L-D konumunda kullandım, en uçta bir yerde yine denize yaklaştım battım derken ileri geri yapıp 4L-L aldım çıktım biraz olta attık geri döndüm kumlar yumuşak, epey rüzgar vardı geri dönerken geliş izlerim bile kumla kapanmıştı nerdeyse, sürüş keyifli ama araç zorlanıyor bence 30 km üstüne çıkmadım devir 3 binlerde gezdi, lastiklerin havasını indirmedim, kum paleti yada benzer bişey almak lazım çünkü o gittiğimiz yere ancak 4 çeker traktör gelir :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR