Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 414,238
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

bugün bi abimiz bana istanbuldaki sanayici ve ustaların nekadar vurdumduyma,çakal olduğunu anlattı buda üstüne geldi.Yanlış anlaşılmasın bütün hepsini kastedemeyiz bununla ama istanbulda sanayideki adamlar servismişcesine öpüyor ve hatalarını yapmamışcasına umursamıyor...

Etiketler

delisi' Alıntı:
bugün bi abimiz bana istanbuldaki sanayici ve ustaların nekadar vurdumduyma,çakal olduğunu anlattı buda üstüne geldi.Yanlış anlaşılmasın bütün hepsini kastedemeyiz bununla ama istanbulda sanayideki adamlar servismişcesine öpüyor ve hatalarını yapmamışcasına umursamıyor...

yok be canım ne ınsanlar var ne servısler var ama 10 tanede 3 tanesi adam gıbı adam onlarıda buluyoruz onlara gıdıyoruz ama o aksın pesını bırakmıycam alıcam parasını

benimde bahsettiğim o esnaf sanayici bulmak zor heleki biraz zevk işiyle uğraşıyorsak.
Allah sabır versin :smiley:

nomad' Alıntı:
tar oto geniş ürün yelpazesine sahip olmasına ve piyasada tekel pozisyonuna güvenerek bazı temel hataları yapabiliyor. aynı ürünü kimisine 3 kimisine 5 e satıyor kendisinin arazi deneyimi yok ve yine adamına göre sattığı ürünler için lafa gelince garantili ya da garantisiz diyebiliyor. yasaya göre belli bir garanti vermesi gerekirken aldığımız ürünlerin çoğunun garantisi yok. orjinal diye satılan bazı ürünlerde orjinal değil

özür dilerim arkadaşlar NOMAD arkadaşımızın bu yazdıgı mesajı okuduktansonra kimdir nomad diye bakmaktan kendimi alamadım
böyle bi karalama yapılacak konu başlıgı burası olmamasına ragmen yapılmış birkere diger arkadaşımızın aks meseleiyle bagdaşan bi yanı olmamasıyla beraber yazılanları hiç etik bulmadıgımı belirtmek isterim yanlış anlamayın arkadaşlar ben tar otoyla alış verişim kesinlikle yoktur ama esnaf bir arkadaşımızdır tüm ürünlerinin arkasında durur ilgi ve alakasını eksik etmez orjinal olmayan civatayı bile orjinal diye satmaz bunu bilin
şindi NOMAD ARKADAŞIMIZA DÖNELİM 20 mes atmış şuanakadar daha kendini bile tanıtma lutfunda bulunmamış bu mes 4 5 tanes başka bi offroad sitesinin reklamı sizde bakın isterseniz kullanıcı purofili attıgı son mesajlar
konuyu taktirinize bırakıyorum siz ne düşünürsünüz bu konuda

konuya bu 1 alttaki mesajı yazdıgım andan beri 1 ziyaretci konuyu takibe aldı incelemede
ya bunlar hakikatten komik olaylar arkadaşlar kim acaba

valla ben cilamı aldım bir tanede bira aştım gölgede 3 saat araca cila yapıp yedim bitirdim ;D ;D ;D sonrada karşı kaldırıma geçip bir biradaha açarak oturup aracımı seyrettim :D :D :D megaroman olabilirim her halde ama bu delilik çok hoşuma gidiyor. :D :D :D
herkeze selamlar allah hepinizi kazadan beladan korusun
saygılarımla

Benim bahsettiğim sanayici ve aksesuarcıların içine bunlarda dahil.İnsanların zevklerine hitap eden şeylerden haksız bir kazanç elde edip fırsatçılık yapan zihniyete şiddetle karşıyım...

zevk için yada iş için yada zaruri ihtiyaç için; eninde sonunda serbest piyasa ekonomisinde fiyatlar değişkendir.
.Tacir istediği fiyata satar malını. İşinize gelmezse almam yada almazsınız.Ancak konuda bahsedilen tarzdaki çelişkiler varsa yine işinize gelmezse almam, almazsınız.
Mahalle pazarına gidin kilosu 2 lirayada domates var,3 lirayada. Konuda bahsedilen kişileri tanımam iş yapmadım.Ancak esnafa kötü reklam yapmayın.
Kendi işimden tecrübemlerimi paylaşacağım; 10-15 sene önce aynı işi 150 dolara yaparken bu gün 70 dolara yapıyorum , önceki müşterileri kazıklamışmı oldum şimdi.Kesinlikle hayır. Müşteri o zamanda firmayı ,kişiliği, piyasayı değerlendirip malı benden aldı, şimdide alıyor.Ancak piyasa rayici değişir.Haa bana çok kazık atmışsın diyen yokmu? var.Ancak madden ve manevi olarak rahatım çünki zorla satmadık malı yada işi.

Sonuç olarak kişisel görüşüm ; adalet ,yargı ve savunma beraber yapılırsa sağlanır.Burası mahkeme değil ama ;Yazılan çizilenler firmaya ve kişilere zarar verir.

yavuz-çelikel' Alıntı:
zevk için yada iş için yada zaruri ihtiyaç için; eninde sonunda serbest piyasa ekonomisinde fiyatlar değişkendir.
.Tacir istediği fiyata satar malını. İşinize gelmezse almam yada almazsınız.Ancak konuda bahsedilen tarzdaki çelişkiler varsa yine işinize gelmezse almam, almazsınız.
Mahalle pazarına gidin kilosu 2 lirayada domates var,3 lirayada. Konuda bahsedilen kişileri tanımam iş yapmadım.Ancak esnafa kötü reklam yapmayın.
Kendi işimden tecrübemlerimi paylaşacağım; 10-15 sene önce aynı işi 150 dolara yaparken bu gün 70 dolara yapıyorum , önceki müşterileri kazıklamışmı oldum şimdi.Kesinlikle hayır. Müşteri o zamanda firmayı ,kişiliği, piyasayı değerlendirip malı benden aldı, şimdide alıyor.Ancak piyasa rayici değişir.Haa bana çok kazık atmışsın diyen yokmu? var.Ancak madden ve manevi olarak rahatım çünki zorla satmadık malı yada işi.

Sonuç olarak kişisel görüşüm ; adalet ,yargı ve savunma beraber yapılırsa sağlanır.Burası mahkeme değil ama ;Yazılan çizilenler firmaya ve kişilere zarar verir.

Dediğinizde tabiki haklısınız insanların farklı maliyetleri ve kar marjlarıyla değişkenlik olabilir! Bunun açıklaması şöyle siz 150 dolarlık işi yaparken müşterinize bariz 150 dolarlık daha zarar veriyorsanız bunu karşılamak durmundasınız!
Fakat burada ürünü pahalıya almak değil mesele.Mesele: kendi kusurunu görmeyen müşterisine ödeten bir zihniyetten bahsediyoruz.Bu gibi olaylar sizin başınıza da gelmemiş olabilir fakat birçok kez benim başıma gelmiiştir.
Vel hasıl Kişinin fiyatı kendi fiyatıdır alıp almamak bize kalmış ama kusurda kendi kusuru ve bu zihniyeti görmezlikten gelmek insana koyuyor açıkçası.
Konu başlığından saptık buarada :-[

delisi' Alıntı:
Dediğinizde tabiki haklısınız insanların farklı maliyetleri ve kar marjlarıyla değişkenlik olabilir! Bunun açıklaması şöyle siz 150 dolarlık işi yaparken müşterinize bariz 150 dolarlık daha zarar veriyorsanız bunu karşılamak durmundasınız!
Fakat burada ürünü pahalıya almak değil mesele.Mesele: kendi kusurunu görmeyen müşterisine ödeten bir zihniyetten bahsediyoruz.Bu gibi olaylar sizin başınıza da gelmemiş olabilir fakat birçok kez benim başıma gelmiiştir.
Vel hasıl Kişinin fiyatı kendi fiyatıdır alıp almamak bize kalmış ama kusurda kendi kusuru ve bu zihniyeti görmezlikten gelmek insana koyuyor açıkçası.
Konu başlığından saptık buarada :-[

tamam bende onu kabul ediyorum. Benim karşı çıktığım şey yargısız infaz.
mekanik bu işler. Neyin nerede nezaman kırılacağı belli olmaz.Tabiki mantık çerçevesinde.Körü körüne yapılan hareketlerle kırılırsa başka.
Ancak kilit kiltli şekilde bir iki tur dönmeyle kırılmayacağını düşünüyorum şu an.

yavuz-çelikel' Alıntı:
tamam bende onu kabul ediyorum. Benim karşı çıktığım şey yargısız infaz.
mekanik bu işler. Neyin nerede nezaman kırılacağı belli olmaz.Tabiki mantık çerçevesinde.Körü körüne yapılan hareketlerle kırılırsa başka.
Ancak kilit kiltli şekilde bir iki tur dönmeyle kırılmayacağını düşünüyorum şu an.

yok yavuz oyle degıl abı on kılıdı kıtledıgın zaman sag veya sol yaparsan ya aksı ya saftı ya dıff elıne alırsın ozellıkle bunu asfaltta yapıyorsan bu kacınılmazdır on kılıdı kıtledıgın zaman sadece duz gıdebılırsın sag ve sola donerken kılıtı kapatıp devam edersın sonra gene kıtlersın bunun kanunu bu ayrıca ben bu kılıtı hatım ettım onlar bılmıyor aama ben kılıtın ozellıgını anlatayım kullanırsanız bılın arka ve onu kıtledın ve donmem gerekıyor onu kapatıyorsun yarım metre gıdıyorsun one veya arkaya sonra kırıyorsun dıreksıyonu yanı durdun kılıtı bosalttın hareket etmezsen o kılıt bosalmaz ve dıreksıyonu hareket etmeden kıralsan sag veya sola gene arabanın bır yerını kırarsın arb bu dıkkatlı kullanman lazım ayrıca u donusu yapıcan onu arkayı komple kapatıcan yoksa arka dıff veya aksa zarar verırsın bunlar yuzde yuz kılıt dıgerlerı donerken kaydırıyor bunlarda o yok

yanı abı ucuz satıyor pahalı satıyor olayı degıl ısıme gelmez almam ben aldıysam parasını kabul edıp almısım oda benım derdım ben ondan tar otodan 1 .2 ayda 10 15 bın tl alısverıs yaptım ben o aksa verdıgım parada degırım ulan okadar mal almısız yuzun gulsun serefsız maden senın hatan vereceksın onu yada egıtımsız ucuz adam calıstırmıycan ısı bılen ınsanı kafası calısan ınsanı calıstırcan usta onun bana egıtım vermesı gerekırken ben onlara anlatıyorum sen arabayı denerken kılıtler devredeyken tam hemde asfalta u donusu yapılmıycanı bılmelısın kı bu cok basıt kılıt kuralısır ustam

cemtascioglu' Alıntı:
yanı abı ucuz satıyor pahalı satıyor olayı degıl ısıme gelmez almam ben aldıysam parasını kabul edıp almısım oda benım derdım ben ondan tar otodan 1 .2 ayda 10 15 bın tl alısverıs yaptım ben o aksa verdıgım parada degırım ulan okadar mal almısız yuzun gulsun serefsız maden senın hatan vereceksın onu yada egıtımsız ucuz adam calıstırmıycan ısı bılen ınsanı kafası calısan ınsanı calıstırcan usta onun bana egıtım vermesı gerekırken ben onlara anlatıyorum sen arabayı denerken kılıtler devredeyken tam hemde asfalta u donusu yapılmıycanı bılmelısın kı bu cok basıt kılıt kuralısır ustam

ben önün kırıldığını anlamamışım. sende haklısın.Ancak malesef burası Türkiye.Ve eğitimli almanlar değil bizim insanımız çalışıyor.Firma azda olsa bunun arkasında durabilmelii.

yavuz-çelikel' Alıntı:
ben önün kırıldığını anlamamışım. sende haklısın.Ancak malesef burası Türkiye.Ve eğitimli almanlar değil bizim insanımız çalışıyor.Firma azda olsa bunun arkasında durabilmelii.

aynen abi ayrıca kılıtı kırarken arabada degıldim asagıda foto cekıyordum ben donerken kapadı zannettım bır baktım araba kasıyor gıtmıyor donerken kılıtı kapa dıye bagırdım ama denyo devam ettı :x

Jımny şu an serviste balatalar bujıler klıma kayışı yağ filtre vs.vs.değişiyor hepsi ,2 saat sonra alcam servisten,,,karadeniz gezisine hazır hale getiriyorum ,Daha ne yapayım,,,, ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR